dorota78 01.12.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam. Mamy z mężem do przebudowy (usunięcie strychu i piętra) stary dom, który stoi w granicy. Moje pytanie brzmi: czy potrzebuję zgody sąsiada na usunięcie piętra i ocieplenie od jego strony domu? Ocieplenie jedynie powyżej jego garazu, bo z tyłu domu na całej długości on ma dobudowany garaż (przyklejony do naszej sciany). Czy mam mieć od niego taką zgode na pismie i co jeśli się nie zgodzi? Czy taką zgodę mam dołączyć do pozwolenia o przebudowe? Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.12.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 czy Twój styropian będzie wchodził na JEGO teren? tzn czy przekroczy granicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 02.12.2008 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Niestety, moje ocieplenie będzie po jego stronie działki, bo dom jest z cegły nawet nie obrzucony i stoi w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.12.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Zgoda sąsiada jest potrzebna, ale dotyczy zgody na wejście na jego posesję - bo jak inaczej wykonać takie prace?Ps. Przed wydaniem PnB, sąsiad prawdopodobnie otrzyma,( "z urzędu") zawiadomienie o tym fakcie - z podanym zakresem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts