Gość 20.10.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Cop sadzicie o tym systemie? Czy ktos budowalz wg tego systemu lub mieszka w domu zbudownym w tym systemie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 21.10.2003 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Zbudowałem cały dom z Ytonga.Po pierwsze: jeżeli się zdecydujesz na ten system to załóż od razu, że wszystko budujesz w tym systemie - nadproża, kształtki "U" itd.Po drugie: załóż dużo większe zużycie kleju - zużycie zależy od ilości np. łuków , skosów itd.Obecnie kończę wylewki i następnie zaczynam ocieplać poddasze.Polecam ten system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam.Właśnie wybudowałem dom z Ytonga, za miesiąc przeprowadzka. Generalnie system się sprawdził i jestem z Ytonga zadowolony. Ale należy przestrzegać kilku rzeczy:1. Aby murarze przykrywali ściany folią, aby nie zamókł2. Ekipa która potrafi wybudować dom w tym systemie. Bardzo wskazana jest wizyta majstra z Ytonga, który dokładnie powie co i jak. U mnie był z pół dnia i wymurowali całą pierwszą warstwę.3. Polecam Ytong 40, 36,5 leży odłogiem w każdej hurtowni na placu, nawet po kilka lat, 40 przyjeżdża świeżutka, suchutka, nowiutka prosto z fabryki a kosztorys wyszedł tylko o 1000 PLN więcej. Nie ma sensu przepłacać za gotowe nadproże 36,5. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Dziekuje Wam za odpowiedzi. Nie buduje z Ytonga, kupuje mieszkanie zbudowane w tym systemie. I stad moje pytanie.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marina123 22.10.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 No to mozesz miec system z dzwiekoszczelnoscia. Tak slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rafalj 22.10.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 A jaki jest koszt m2 w Ytong 400?Podobno buduje się b.szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts