Wowka 29.03.2002 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2002 W obrębie tej samej działki mam mały budynek w którym obecnie mieszkam oraz buduję (stan surowy zamknięty)nowy dom. Chciałbym uniknąć kosztów związanych z podłączeniem nowego łącza energetycznego i po prostu kablem podziemnym doprowadzić prąd od licznika starego budynku do nowobudowanego.Stary budynek będzie nadal moją własnością i będzie miał przeznaczenie gospodarcze. W ZE coś niewyrażnie wypowiadaja się na ten temat. Dziwi mnie to - w Rejonie Gazowniczym i z wodociągów uzyskałem jednobrzmące odpowiedzi, że (skrótowo)instalacja za licznikem ich nie interesuje bylebym tylko płacił za zużyte media.Czy macie jakieś własne doświadczenia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 02.04.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2002 Istotne jest, jaki masz przydział mocy, a co za tym idzie bezpieczniki główne (przed licznikiem). Jeśli udźwigną nową inwestycję, to w porządku. Jeśli będziesz chciał większą moc i większe bezpieczniki, to musisz przejść całą procedurę w ZE (warunki przyłączenia, przydział mocy,umowy itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts