wukan 21.10.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Cześć Dostałem właśnie mapę do celów projektowych i na niej widzę, że pod moją działką biegnie rura gazowa na głębokości ok. 1 m oznaczona jako g50. Tak się składa, że będzie przebiegała blisko planowanego posadowienia mojego domu. Ta sama rura przebiego obok domu sąsiada w odległości ok.3 m od niego. Ja chciabym żeby ta odległość od mojego domu wynosiła ok. 2 m. Czy mogę tak sytuować mój dom. Czy ktoś wie jakie są wymagania odnośnie odległości takich rur od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elgie 21.10.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ja mam na mapce gaz g250 (wysokoprężny), który jakiś czas temu został przemianowany na średnioprężny - więc chyba taki jak Twój. 4 tygodnie temu byłem zapytać w gazowni o to samo - powiedzieli że minimalna odległość od takiego gazu wynosi 1,5 m. Kierując się tym złożyłem wniosek o stwierdzenie zabudowy (dom jakieś 3 m od rury) i nie było żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinka 28.10.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Wg ostatniego "Budujemy Dom" to 1,5 m.Tyle samo od granicy działki.Pozdrowienia. Spinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts