gregfr 01.12.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam, mam takie pytanie kupiłem głowice danfoss na zawory danfoss wszystko dobrane według norm - pasują. Tylko ze jak są ustawione na gwiazdkę to grzejnika nie da sie dotknąc tak grzeje. Czy jest to spowodowane tym ze w mieszkaniu jest bardzo zimno? Poza tym jak ustawić zawory (nie głowice) od N do 1-7 u mnie jest nastawione na N - czy dobrze pokoje dosc duze. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.12.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam, mam takie pytanie kupiłem głowice danfoss na zawory danfoss wszystko dobrane według norm - pasują. Tylko ze jak są ustawione na gwiazdkę to grzejnika nie da sie dotknąc tak grzeje. Czy jest to spowodowane tym ze w mieszkaniu jest bardzo zimno? Poza tym jak ustawić zawory (nie głowice) od N do 1-7 u mnie jest nastawione na N - czy dobrze pokoje dosc duze. Proszę o poradę. Jeśli w pokoju jest zimniej niż minimalna nastawa termostatu (u mnie minimum to 16 deg C) tosprawa jasna. Nastawa zaworu nie ma nic wspólnego z wielkością pokoju. Regulują one prędkość dopływu wody do poszczególnych grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 02.12.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 dzięki mam nadzieje że są dobrze dobrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts