Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto moze polecic oczyszczalnie biologiczna?

sliwaprz

Recommended Posts

Witam,

Mam zamiar miec na swojej dzialce oczyszczalnie biologiczna, nie taka w drenami polegajaca na gniciu,ale taka w ktorej mechanicznie dysk sie obraca i nastepije powietrzny rozklad nieczystosci. To sie nazywa oczyszczalnia biologiczna. Wlasnie, wydatek w sumie niemaly, tak wiec lepiej zapytam zanim wydam 10-20 tys PLN. Mam pytanie, czy ktos z szanownych forumowiczow moze polecic mi jakas firme? Mam na oku cos co sie nazywa Titan Eko, ale nie wiem czy to dobre. Gdzie wogole mozna znalesc taka firme? Czy macie jakies doswiadczenia w tym wzgledzie?

Dzekuje serdecznie za porade

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam Aquamatic. Na Bioeko w kilku wątkach psy wieszano, na Aquamaticu jeszcze nie :)

Na starym Bioeko.

Stare było takie-jedna komora,jedna pompka,jeden wąż-wszystko chodziło 24h na dobę metodą przepływową-istny cyrk. :lol:

W nowym są 3 komory,cztery węże i wszystkim steruje sterownik.

Całkiem inna oczyszczalnia. :p

Mam Aquamatic. Na Bioeko w kilku wątkach psy wieszano, na Aquamaticu jeszcze nie :)

Ten Aquamatic wyglada dosc ciekawie. Daja nawet5-10 lat gwarancji na to, wiec przynajmnmiej jeden sezon pociagnie. Czy jest to calkowicie automatyczny system?

Dzieki za info

Witam!

Zapraszam do sklepu Aquamatic:

http://www.aquamatic.com.pl/sklep/index.php?p82,zimowa-promocja-stm-5-z-dostawa-i-montazem

sporo osób decyduje się teraz, a urządzenia montowane są w zależności od potrzeb i pogody.

Po tegorocznym szaleństwie (gł. cenowym) z instalatorami zewnętrznymi będziemy dążyć do montowania STM przez własną ekipę, w przystępnej dla Klientów cenie.

Pozdrawiam z Dolnego Śląska

Aqu

Na starym Bioeko.

Stare było takie-jedna komora,jedna pompka,jeden wąż-wszystko chodziło 24h na dobę metodą przepływową-istny cyrk. :lol:

W nowym są 3 komory,cztery węże i wszystkim steruje sterownik.

Całkiem inna oczyszczalnia. :p

Potwierdzam,również mam bioeko i na razie odpukać wszystko w porządku.

Zalecam tylko zwrócić uwagę gdzie się kupuje a najlepiej kupić oczyszczalnię bezpośrednio u słowaków ,dużo taniej i oni się bardziej poczuwają do serwisu i uruchomienia niż polskie firmy które to sprzedają.

Odradzam wszelkie firmy bioeko z sanoka czy rzeszowa ,firmy na zasadzie sprzedać a potem wal się .

Tak nawiasem mówiąc to oczyszczalnie jest firmy Bioires.

Odradzam wszelkie firmy bioeko z sanoka czy rzeszowa ,firmy na zasadzie sprzedać a potem wal się .

Coś chyba pokręciłeś? :o

Ja mam Bioeko montowaną przez firmę z Rzeszowa - Bioires!!! :o :o :o

Nie jest to firma produkująca oczyszczalnie , a produkują ją tak jak napisałeś Słowacy.

Coś chyba pokręciłeś? :o

Ja mam Bioeko montowaną przez firmę z Rzeszowa - Bioires!!! :o :o :o

Nie jest to firma produkująca oczyszczalnie , a produkują ją tak jak napisałeś Słowacy.

Niestety jestem z Wielkopolski, tak wiec serwis przez slowakow raczej nie wchodzi w rachube. Pytam o ekoTitan, bo doslownie 500m od mojego domu maja fabryke :)

Ja mam tą:

http://www.gmginstal.pl/

Od trzech lat - bez problemów. Osad wypompowuję co 7-9 miesięcy. Polecam również ze względu na serwis i kontakt z firmą - a to chyba najważniejsze.

Tą oczyszczalnię oglądałem na Poleko i wychodziła - nie pamietam dokładnie jakaś kosmiczna cena. :o

Ile zapłaciłeś 3 lata temu?

Niestety jestem z Wielkopolski, tak wiec serwis przez slowakow raczej nie wchodzi w rachube. Pytam o ekoTitan, bo doslownie 500m od mojego domu maja fabryke :)

Tylko co tam serwisować. :o

W samej oczyszczalni nie ma żadnych elementów mechanicznych,są tylko elementy napowietrzające.

Jedyną częścią która może się zapsuć jest zewnętrzny sterownik z pompką z którego ewentualną wymianą nie ma żadnego kłopotu.

Paczka kurierem i po sprawie. :lol:

Ja mam tą:

http://www.gmginstal.pl/

Od trzech lat - bez problemów. Osad wypompowuję co 7-9 miesięcy. Polecam również ze względu na serwis i kontakt z firmą - a to chyba najważniejsze.

Tą oczyszczalnię oglądałem na Poleko i wychodziła - nie pamietam dokładnie jakaś kosmiczna cena. :o

Ile zapłaciłeś 3 lata temu?

To znaczy jak a cena wychodzi teraz?

za samą oczyszczalnie coś koło 8,5 kpln.

Co do serwisowania - nie ma co serwisować - brak mechanicznych elementów - tylko rurki z powietrzem a właściwie to powietrze idzie w kształtownikach.

Pompa plus sterownik czasowy - jest w garażu - czyszczę filtry i jest ok

To znaczy jak a cena wychodzi teraz?

za samą oczyszczalnie coś koło 8,5 kpln.

Co do serwisowania - nie ma co serwisować - brak mechanicznych elementów - tylko rurki z powietrzem a właściwie to powietrze idzie w kształtownikach.

Pompa plus sterownik czasowy - jest w garażu - czyszczę filtry i jest ok

Teraz to nie wiem ja oglądałem w zeszłym roku na tagrach w Poznaniu i była grubo ponad 10k. :cry: Dlatego zrezybnowałem i wziąłem Bioeko.

Najwazniejsze , że pracują i nie trzeba płacić haraczu za ścieki. :lol:

Aha-gdzie odprowadzasz oczyszczone ścieki?