splinka 02.12.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Kończymy właśnie budowe domu w konstrukcji szkieletowej. Każdy kto widział jak się go stawia puka się w głowę że w "domu z patyków chcemy mieszkać". Może ktoś ma doświadczenia po kilku/kilkunastu latach mieszkania w takim domku? Jakie są różnice między szkiletem a zwykłym murowańcem? Jakie zastosowaliście rozwiązania np. ogrzewanie, wentylacja itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.12.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Dużo ciekawych uwag znajdziesz w "Grupie drewnianego szkieletu". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 03.12.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Próbowałam znaleźć tą grupe, ale niestety jak klikam na grupy to wyświetla mi sie komunikat "żadna grupa nie istnieje". Jestem nowa na forum i nie dokońca wiem jeszcze jak tu się poruszać, a może natura blondynki dała o sobie znać jak znaleźć taką grupe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 miźnij mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.12.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 nie no .... wymiękłam no pomyśl chłopie ...jak ona ma to zrobić na odległość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 matrixa oglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.12.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 tia...a te czerwone i niebieskie globulki to w aptekach sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 03.12.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ślicznie dziękuje! jednak wyszlo, że blondi PS. Mimo, że nowa na forum jestem ,zauważyłam że Barbossa jest wielkim miłośnikiem miziania;) - niezależnie od sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 03.12.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 No prosze. Nowa na forum, a juz wyrobione zdanie o Barbossie. A tu bylas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 03.12.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ja tam do Barbossy nic nie mam. Pierwszy wyciągnął pomocną dłoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 03.12.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A czy ja mowie, ze cos masz To fajna osoba z kontrowersyjnym sposobem zglaszania sensownych uwag i paskudnym, acz oryginalnym portrecikiem Sol tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.12.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A czy ja mowie, ze cos masz To fajna osoba z kontrowersyjnym sposobem zglaszania sensownych uwag i paskudnym, acz oryginalnym portrecikiem Sol tego forum. i nie wspomnę, że to ja go najbardziej szukałam kiedy zaginął ...a Krzysztofika nadal niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.12.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Własnie, co z Krzysztofikiem? Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.12.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 nie ma .... jestem najgorszej myśli ... szukam go i wołam od kilku miesięcy w jednym taki wewontku ...Barbossę też wołałam i wrócił ...a Krzysztofik nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.12.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Bądźmy dobrej myśli . Bez takich wypowiedzi Forum jest mdłe . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.12.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 nie ma .... jestem najgorszej myśli ... szukam go i wołam od kilku miesięcy w jednym taki wewontku ...Barbossę też wołałam i wrócił ...a Krzysztofik nie Cos sugerujesz? Dwaj eleganccy gentelmani, no wiesz, cylinder, monokl w oku umowili sie pewnego pieknego dnia o swicie na bielanach. Pierwszy wrocil po kilku miesiacach. A nie, pewnie powody sa bardziej prozaiczne. To moze tak: Krzysztofik wanted Live or virtual Whoever knows ... Award Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Nic nie sugeruję .... po prostu martwie sie , bo może coś mu się stało . Wypadki chodzą po ludziach - sama osobiście wczoraj wyrżnęłam orła na swoich własnych prywatnych domowych schodach przy czym zrobiłam szerokozakrojony szpagat , mało przy tym nie łamiąc biodra i lądując zwichnęłam nogę w kostce po czym rano jak gdyby nic ubrałam półbuty, bo do kozaków mi spuchnięta raciczka nie wlazła i ...oto jestem w pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evonation 04.12.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Kończymy właśnie budowe domu w konstrukcji szkieletowej. Każdy kto widział jak się go stawia puka się w głowę że w "domu z patyków chcemy mieszkać". Może ktoś ma doświadczenia po kilku/kilkunastu latach mieszkania w takim domku? Jakie są różnice między szkiletem a zwykłym murowańcem? Jakie zastosowaliście rozwiązania np. ogrzewanie, wentylacja itd. jesli cie stac to buduj, cieplo, cicho, wygodnie i tanio. Domy w skandynawi to 99% konstrukcje skieletowe, nie wspomne ze bardziej energooszczedne niz polskie domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.12.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 O, wrocilismy do tematu. Popieram przedmowce. Lubie szkielety, choc mieszkam w wp Przez rok mieszkalem w Skandynawii, bylo OK. Co do tego, ze "cieplo, cicho, wygodnie i" pelna zgoda. Nad "tanio" mozna juz dyskutowac. A szkoda. Ale co tu duzo mowic, skoro konczysz budowe, to juz sam wiesz. Jest jeszcze cos takiego jak "kultura budowania" choc moze fachowcy okreslaja to inaczej. Chodzi zarowno o umiejetnosci ekip, jak i przyjete rozwiazania, uznane przez a) fachowcow, b) inwestorow, c) sasiadow za poprawne. Na przyklad budowac porzadnie albo z patykow = tradycyjnie albo kanadyjczyka = ciezka konstrukcje albo lekka konstrukcje . Przeciez to to samo, ale jak brzmi. To samo mozna powiedziec o calej masie mniejszych szczegolow, poczawszy od: tradycyjne lawy i sciany fundamentowe albo plyta fundamentowa a skonczywszy na: komin murowany albo systemowy Zwrociliscie kiedys uwage jak wyglada komin w Skandynamii. Na rogach komina sa cztery slupki (ok. 20 - 25 cm) a nad tym daszek (w wersji tradycyjnej plaski duzy kamien. Aby nie bylo watpliwosci, jest to komin od kominka, pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts