Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieznośna Sąsiadka

Chomiczek39

Recommended Posts

Natrzaskać po twarzy byłoby najprościej, ale grozi kratkami. Ja mam taki pomysł.

1 Umawiasz się z ślubnym na mieście (niech się zaangażuje bardziej w ochronę rodziny)

2 Sąsiadka idzie za Tobą i dzieckiem

3 Ślubny aparat w ręce i robi foty

4 Psycholog dla dziecka, który potwierdzi traumę

5 Jak udowodnisz,że jest niebezpieczna to może ją zabiorą do wariatkowa

6 Jest lepsza podstawa w sądzie do sprawy o "straty moralne" i DUUUUŻE ODSZKODOWANIE

7 Dobrze byłoby nagrać babę jak Wam grozi

8 Zeznania sąsiadów też się przydadzą

9 Z eksmisją może nie wyjść, bo lokali nie ma, ale zakaz zbliżania się na pewną odległość może uda się wydębić. Przynajmniej na spacerze będziesz miała spokój.

10 Jak baba jest na tyle cwana, że robi to gdy nikt nie widzi to PARALIZATOREM JĄ - i tak nikt nie widzi

SKORO BRATA OMIJA SZEROKIM ŁUKIEM , TO MOŻE SAMA POWINNAŚ.....

PS. Mój Duży by tego nie darował, ale może tylko łatwo jest pisać

A ja myslalam ze mam upierdliwa sasiadke... Chyba bym czekała na nia rano pod drzwiami jakby sie do nich zblizyła otworzylabym jedym bardzo gwaltownym ruchem zeby jej sie na twarzy odbiły i wezwala policję, ze usilowała wejśc siłą do domu. poźniej sprawa w sadzie wystapienie o zakaz zblizania się lub jesli jest chora o umieszczenie w odpowiedniej placówce.

Moze powybijac wszystkie okna zimą? Niech nie moze tam mieszkać;) Wysmarowac jej czyms slizgim podest pod drzwiamy - niech sie sypnie, to reszte zycia na rehabilitacji spedzi. Nie wiem dlaczego, ale tylko takie drastyczne rzeczy mi do glowy przychodza, bo jak widac z opisu prosby nie pomagają. Pomysl z paralizatorem nie jest zły, poczestowac babcie czyms takim a sie nie zblizy, moze jakis gaz łzawiacy do tego i nie chowac glowy w piasek z glupim tez trzeba dyskutowac, zeby nie poczuł władzy absolutnej. Ja bym napisala jeszcze skarge do spoldzielni, nie jedna z 20 i niech oni rozwiąża jakos problem, chyba ta kobieta ma jakiegos opiekuna? Musi przeciez mieć.

ciekawy artykuł

http://doza.o2.pl/?s=4097&t=11612

W sieci i pismach publikujących porady prawne można znaleźć dużo mniej oryginalne, ale za to poważne i skuteczne sposoby na uciążliwych sąsiadów. Warto studiować przepisy prawne, bo można w nich trafić na pomocne artykuły, takie jak na przykład art. 107: Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany. Gdy mamy taki przepis w ręku i dowody na krnąbrnego sąsiada (np. zeznania świadków, członków rodziny), możemy już zgłosić się na policję.

Kolejny młot na uprzykrzającego życie sąsiada to art. 190 Kodeksu Karnego: Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Niezmiernie ważny jest § 2 tego przepisu, który mówi, że ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.