rafalryba 02.12.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam czy deska podlogowa o wymiarach 28mm gr 110szer 3000dł jest ok czy raczej kupic grobsza? I czy cena 30zl metr kw jest dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 03.12.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ja kładłem niedawno modrzew syberyjski. Grubość identyczna, a pozostałe wymiary zbliżone. Dawałem legary do 40 cm i moim zdaniem jest ok. Cena którą płaciłem to 44zł /m2. Sosna była troche tańsza, ale deski były bardzo zwichrowane i ogólnie robiła wrażenie gorsze niż ten modrzew.Cena 30 cm/m2 jest bardzo dobra pod warunkim że te deski są proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 03.12.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Mam sosnę na podłogach w całym domu. ODRADZAM! To zbyt łatwo zarysować, wgnieść etc. Tanio i do bani, ale tak po prostu było jak kupiłem, a teraz mam inne wydatki niż wymiana podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 j.w.cena OKmateriał słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 03.12.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Szybko się rozeschnną i będziesz miał szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 04.12.2008 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 dziekuje za odpowiedzi. kupilem mniej niz zakladalem tylko do dwoch sypialni. bede je zakladal pod koniec przyszlego roku potrzebuje rady jak i gdzie je trzymac sezonowac? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 04.12.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Nie jestem ekspertem, ale coś mogę podpowiedzieć. Deski powinny leżeć w jakimś zadaszonym ale nie zamkniętym miejscu. Najlepiej pod jakąś wiatą, chodzi o to żeby był przewiew, bo inaczej drewno może zsinieć. Nie radziła bym przykrywać dodatkowo plandekami etc. Układaj warstwami. warstwa desek ułożonych wzdłuż, następnie drewniane przekładki położone w poprzek desek, znów deski i tak dalej. Drewniane przekładki nie powinny być cieniutkie tylko tak ok.2 cm grube. Chodzi o to, żeby powietrze mogło sobie tam swobodnie hulać Sosnowa podłoga jest bardzo miękka, to fakt. Łatwo się rysuje, ale nie koniecznie musi się rozeschnąć tak że będą szpary. u rodziców jest już 7 lat i też ludziska mówili, że jak wyschnie to się szpary porobią ,a tu do tej pory komar nie ma gdzie .......nogi wcisnąć, mimo że układaliśmy ją z tatą we dwoje i była to nasza pierwsza podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts