bimbelt 03.12.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ze świeżo ukończonych balkonów zacieka mi po ścianie. Balkony maja odpowiednie spadki, ale przy wietrze w kierunku domu nie cala woda splywa w kierunku spadku. W efekcie scieka z balkonu po elewacji. Obrobka blacharska dochodzi do samej sciany, ale nie jestem pewien czy zostala dobrze wykonana. Czy z balkonu zawsze musi cienkac po scianie? Czy ma ktos zdjecie obrobki blacharskiej na polaczeniu ze sciana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.12.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Moze jednak ktos mi cos poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Według mnie obróbka powinna być wykonana podobnie jak przy kominie (wpuszczona w ścianę.) Natomiast na końcu balkony powinno być tzw "oberwanie wody, kapinos, co by woda nie zaciekała pod spód balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.12.2008 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Kampinos jest i pod spod balkonu nie zacieka.Zacieka po scianie domu, na polaczeniu balkonu ze sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.12.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 pokaż foto, tak nie zgadniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.12.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Kampinos jest i pod spod balkonu nie zacieka. Zacieka po scianie domu, na polaczeniu balkonu ze sciana. I zawsze będzie zaciekać - zwłaszcza jak masz balkon od strony kierunku wiejących wiatrów . Ja mam podobnie - balkon / nad wykuszem / od zachodniej strony - krawędź balkonu ofasowana blachą , końcówki blachy wpuszczane w elewację na styku z nią , porobione kapinosy - ale jak wieje konkretna wichura / a u mnie od zachodu i od południowego-zachodu bardzo często wieją wichury / to czasami podczas opadów deszczu / zwłaszcza sowitych / potrafi wwiewać wode nawet w góre elewacji na balkonach ... Żadna obróbka podczas takich ulew z wichurami nie zabezpieczy w 100% przed ściekaniem wody na elewację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 04.12.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 A gdzie ma zaciekać jak nie na ścianę? Od tego ściana jest, żeby po niej ściekało i to z balkonu i to z nieba. Rynny pozwolą Ci zasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts