aneta6 03.12.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Mam pytanie do osób które podnosiły dom, aby powstało użytkowe poddasze. Ile płaciliście za taki projekt??? Wiem, że w różnych regionach cena jest inna, ale interesuje mnie przyblizony koszt na jaki muszę się przygotować. Czy oprócz projektu trzeba mieć jakieś ekspertyzy dotyczące stanu domu?? Z góry dziekuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki55 03.12.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Właśnie odbyłem rozmowę z projektantem na temat nadbudowy na starym budynku. Koszt projektu 4000 złDach dwuspadowy z lukarną, rozpiętość budynku 9.30 m na 10.50 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 03.12.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 U nas dom 10m x 11m. Podniesienie parterówki o poddasze użytkowe + strych, dach dwuspadowy. Ekspertyzę przeprowadził architekt na podstawie starych planów (stwierdził, że tak mocny fundament i mocne szerokie ściany pozwalaja na nadbudowę). Narysował plan i w naszym imieniu załatwił mapki do celów lokalizacji, od hydraulika i elektryka i złożył w Urzędzie Miasta podanie o pozwolenie na budowę. Policzył nas 30 zł z metra podłogi + VAT. Do tego doszła opłata dla elektryka ( ok 250 zł ?? ), hydraulika (podobnie) i dla geodety (700 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyan 11.12.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 witamWykonuję tego typu projekty w kwocie ok 3-3,5tys zł netto. Projekt zawierać powinien: inwentaryzację, ocenę stanu technicznego obiektu, projekt adaptacji, obliczenia konstrukcyjne.PozdrawiamCyan[moderowano - reklama] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pms 12.12.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 - inwentaryzacja starego drewnianego domu, - inwentaryzacja pomieszczeń gospodarczych - projekt konstrukcyjny i architektoniczny przebudowy domu - projekt przebudowy pom. gosp na garaż + dobudowa drugiego garażu całość 5000 do tego projekty branżowe oraz sprawy geodezyjne po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 ooo, a tu dział reklamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.12.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 wziąłbym 3000 PLN ale za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszat 26.12.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 marecki55- a czy do projektu dolaczony jest rowniez kosztorys, lub czy sam szacowales koszty takowego? ja jestem bardzo zainteresowany, sam przymierzam sie do nadbudowy poddasza na starej gierkowskiej kostce bardzo podobnych rozmiarow (okolo 10mx10m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM-C 03.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Koszt projektu rozbudowy w górę "nadbudowy" budynku tych wielkości, przy założeniu, że stan techniczny budynku (zwłaszcza jego fundamentów) na to pozwala bez dodatkowych wzmocnień mieści się w przedziale 3-5 tys. Projekt powinien zawierać ocenę stanu technicznego części istniejącej budynku oraz inwentaryzację. Koszt projektu rozbudowy, polegającej na zwiększeniu powierzchni zabudowy, zależy od jej rozmiaru i ustalany jest indywidualnie w zależności od nakładu pracy. Wycena zależy też od tego czy budynek jest pod ochroną konserwatora zabytków, lokalizacji względem granicy działki (czasem konieczne jest odstępstwo od warunków technicznych), zakresu pomocy w sprawach formalnych (wypełnianie i składanie wniosków itp.) Zajmujemy się takimi tematami na terenie Warszawy i okolic.Zapraszamy do kontaktu. KMC501 89 77 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziutek78 03.02.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 10.000 + Vat, w tym wszystko : inwentaryzacja, konstrukcja wszystke branże, projekt gotowy do złożenia wniosku o pnb, projekt z gwarancją ważną 2 lata.Dodam, że pnb już jest, czekamy na decyzję kredytową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 04.02.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 A ile moze kosztowac projekt przebudowy zmiany domu kostki?Zmiany polegaja na pomniejszeniu okien i zmianie drzwi wejsciowych na tarasowe oraz okna okiennego na drzwi wejsciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 04.02.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ja w ubiegłym roku zapłaciłem 1900zł za projekt nadbudowy poddasza i zmiany dachu z kopertowego na dwuspadowy , 50zł plan zagospodarowania przestrzennego, 400zł mapki u geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 04.02.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Cześc myśmy zapłaćili za projekt rozbudowy 4000zl woj slaskie pozdrawiam i życzę powodzenia w przebudowie http://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia K. 04.02.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam, za projekt przebudowy i rozbudowy kostki w tamtym roku zapłaciliśmy 7 tys zł - województwo mazowieckie (cześć architektoniczna oraz konstrukcyjna bez instalacji wewnętrznych). http://forum.muratordom.pl/przebudowa-kostki,t168122.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta6 07.02.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam, jestem po wstępnych rozmowach z architektem. Całość 5 tys, tzn projekt architektoniczny, ekspertyza i cały projekt instalacyjny. Mam nadzieję, że nie przepłacę , a jeśli tak, to nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 08.02.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Tomek i Kasia K. U Was to jest totalna zmiana. Domek saczyna nabierac "charakteru". Ja bede tylko zmienial wyglad domu poprzez inne okna, tzn. teraz mam drzwi balkonowe 800mm i zaraz do nich dalaczone jest okna 2400mm. Po liftingu ma to wygladac tak: drzwi balkonowe 900mm, murek 200mm, okno 900mm, murek 200mm i znowu okno 200 mm. Tam gdzie sa same okna to bedzie to samo tylko bez drzwi balkonowych. No i frontowe drzwi chce przeniesc na bok domu a w ich miejsce stawic 2xdrzwi balkonowe tylko oddzielone murkiem 200mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiszon 15.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Nas projekt będzie kosztował 5 tyś (na tyle jestesmy umówieni z architektem, jesli nic nie wyskoczy po drodze), w tym była inwentaryzacja budowlana i wszystkie formalności załatwia architekt potrzebne do pozwolenia na budowę. Na razie wyskoczył geodeta i musielismy wydac na niego 700 zł. My mam 50 m kw dołu i tyle samo będzie góry (teraz jest to dom parterowy ze strychem). Przy czym całkowicie przebudowujemy dół - zostaną tylko ściany nośne.Obecnie architekt jest na etapie elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 15.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 1800 zł - rozbudowa w bok o 45 m2,w tym inwentaryzacja+projekt zagospodarowania działki,+projekt wiaty dobudowanej do sciany domu Projektant jest sąsiadem moich rodziców,ale nie polecam (ze względu na hmmm..skłonnośc do nałogów); do tego dochodza mapki geodezyjne (po znajomości od mojego kolegi geodety za jedyne 600 zł( ...) projektów branżowych urząd w Pruszkowie nie wymaga, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.02.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Mnie sam projekt kosztował 2000 zł, okolice Legionowa. Dotyczył rozbudowy podasza i dobudowania ganku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzena 14.06.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Mnie sam projekt kosztował 2000 zł, okolice Legionowa. Dotyczył rozbudowy podasza i dobudowania ganku. chciałabym aby podał pan namiary tego wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts