Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stukanie w domu- cóż to może być???

Recommended Posts

zamierzałam, ale to teraz już nie obejrze, bo bede sie sama bała w nocy do łazienki iść :roll:

Nic z tego - nie powiem CI o co chodzi, ale obejrzyj koniecznie - od kilku lat nie widziałam tak dobrego filmu. NIe będziesz sie bać :)

dzieki, se zamówię na sobotę :D

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

widzę, że więźbe kladłeś w lipcu.sierpniu...jesli drzewo było z serii takich co to na nich jeszcze pięc minut temu ptaszki spiewaly to strzelaja pewnie krokwie i uklada sie dach

chociaz piszesz...

"My również budujemy na działce podlegającej ochronie archeologicznej..."

to teraz pytanie czy to nie duchi ...?:)

widzę, że więźbe kladłeś w lipcu.sierpniu...jesli drzewo było z serii takich co to na nich jeszcze pięc minut temu ptaszki spiewaly to strzelaja pewnie krokwie i uklada sie dach

chociaz piszesz...

"My również budujemy na działce podlegającej ochronie archeologicznej..."

to teraz pytanie czy to nie duchi ...?:)

Ja również na ścisłej strefie konserwatora buduje i u nas też coś puka :D :D ..

Ja obczaiłam ze to w rynnie ,ze o rynne coś udeża i delikatnie puka .Ale u nas słychac jak sie stoi na dworze a nie w domu ...

Ale co tam stuka to nie wiem ,musze drabinę jakas znależ i sprawdzić .

Od 3 tyg. (mieszkamy od 20.09.08) coś dziwnego wdaje dźwięki podobne do wbijania młotkiem gwoździ w ścianę. Dzieje się to na poddaszu. Są to dość głośne dźwięki, które mnie niepokoją. Jedna seria trwa ok. 1h. i są to rytmiczne uderzenia. Mąż podejrzewa korniki, ale dom jest nowy :cry: Proszę o jakieś podpowiedzi. :)

a słyszysz głosy ? bo ja razem ze stukaniem słyszę głosy...mnóstwo głosów...

Najgorzej jak sie ma spragnionych znajomych w okolicy, co ? :):)

moi żywi znajomi wtedy śpią... 8)

plastikowa złączka:) ?

co do stukania - mam drewniany strop i w pierwszym sezonie mikrogrzewczym (kozą) odbywaly sie normalnie zawody w trzaskaniu drewna (oczywiscie bylo mokre) trzaskalo czasem cicho czasem jak trzasnelo to az sie czlowiek na rowne nogi zerwal...na wiosne poskrecałam dach i strop i juz nic nie trzaska:)

Kochani!!!

Poprawiliści mi humor. Przeczytanie Waszych wypowiedzi o tej porze to dobrze rozpoczęty dzień. :lol: Sprawdzę wszystkie możliwości i obejrzę "Sierociniec". Co do prawdopodobnych koncepcji, to raczej nie więźba (była zrobiona rok temu) bo zbyt regularne stukanie i zbyt długie, odgłosy kopalniane też nie (małż jest górnikiem strzałowym, zna się więc chyba :-? ) Pozostają duchy albo piec.

Niemniej dzięki za twórczy wkład w rozwiązanie problemu :) . Muszę tylko powstrzymać mężą przed próbą rozbiórki poddasza, bo zamierza do tego przystąpić :o

Od 3 tyg. (mieszkamy od 20.09.08) coś dziwnego wdaje dźwięki podobne do wbijania młotkiem gwoździ w ścianę. Dzieje się to na poddaszu. Są to dość głośne dźwięki, które mnie niepokoją. Jedna seria trwa ok. 1h. i są to rytmiczne uderzenia. Mąż podejrzewa korniki, ale dom jest nowy :cry: Proszę o jakieś podpowiedzi. :)

To jest zapomniany fachowiec... :D :D :D

Proszę, wypuście go albo dokarmiajcie to się uspokoi :wink:

piątka! mieliśmy ten sam pomysł w tym samym czasie ! :D

nie jesteś zodiakalnym Bykiem ?

Piątka!Też to zauważyłem :D :D

Nie - jestem rakiem.

Pozdrawiam

plastikowa złączka:) ?

co do stukania - mam drewniany strop i w pierwszym sezonie mikrogrzewczym (kozą) odbywaly sie normalnie zawody w trzaskaniu drewna (oczywiscie bylo mokre) trzaskalo czasem cicho czasem jak trzasnelo to az sie czlowiek na rowne nogi zerwal...na wiosne poskrecałam dach i strop i juz nic nie trzaska:)

tak złączka plastikowa