daggulka 03.12.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 zamierzałam, ale to teraz już nie obejrze, bo bede sie sama bała w nocy do łazienki iść Nic z tego - nie powiem CI o co chodzi, ale obejrzyj koniecznie - od kilku lat nie widziałam tak dobrego filmu. NIe będziesz sie bać dzieki, se zamówię na sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.12.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 widzę, że więźbe kladłeś w lipcu.sierpniu...jesli drzewo było z serii takich co to na nich jeszcze pięc minut temu ptaszki spiewaly to strzelaja pewnie krokwie i uklada sie dach chociaz piszesz... "My również budujemy na działce podlegającej ochronie archeologicznej..." to teraz pytanie czy to nie duchi ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.12.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 widzę, że więźbe kladłeś w lipcu.sierpniu...jesli drzewo było z serii takich co to na nich jeszcze pięc minut temu ptaszki spiewaly to strzelaja pewnie krokwie i uklada sie dach chociaz piszesz... "My również budujemy na działce podlegającej ochronie archeologicznej..." to teraz pytanie czy to nie duchi ...? Ja również na ścisłej strefie konserwatora buduje i u nas też coś puka .. Ja obczaiłam ze to w rynnie ,ze o rynne coś udeża i delikatnie puka .Ale u nas słychac jak sie stoi na dworze a nie w domu ... Ale co tam stuka to nie wiem ,musze drabinę jakas znależ i sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 03.12.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Od 3 tyg. (mieszkamy od 20.09.08) coś dziwnego wdaje dźwięki podobne do wbijania młotkiem gwoździ w ścianę. Dzieje się to na poddaszu. Są to dość głośne dźwięki, które mnie niepokoją. Jedna seria trwa ok. 1h. i są to rytmiczne uderzenia. Mąż podejrzewa korniki, ale dom jest nowy Proszę o jakieś podpowiedzi. a słyszysz głosy ? bo ja razem ze stukaniem słyszę głosy...mnóstwo głosów... Najgorzej jak sie ma spragnionych znajomych w okolicy, co ? :) moi żywi znajomi wtedy śpią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.12.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 moze wrobelek? a rynny masz klejone czy na złaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.12.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 chyba złaczki.......hmm...raczej złączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.12.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 a dzieje sie to w sloneczne popoludnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 jak w słoneczne popołudnia, dzięcioł - ani chybi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 03.12.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Tutaj też coś stukało - trzeba się dobrze wpatrzyć bo jakość jest słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.12.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 a dzieje sie to w sloneczne popoludnia? Mozliwe ...ale ostatnio nie było słońca i coś delikatnie stukało ..ej coś masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.12.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 plastikowa złączka:) ? co do stukania - mam drewniany strop i w pierwszym sezonie mikrogrzewczym (kozą) odbywaly sie normalnie zawody w trzaskaniu drewna (oczywiscie bylo mokre) trzaskalo czasem cicho czasem jak trzasnelo to az sie czlowiek na rowne nogi zerwal...na wiosne poskrecałam dach i strop i juz nic nie trzaska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 03.12.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 XX trafnie wskazał przyczyny "stukania". Tak dzieje się z "młodą" więźbą. Swoja drogą to gratuluję pomysłowości pozostałym forumowiczom. Bez problemu radzą sobie z płynnym przejściem z tematu trzasku krokwi, jętek na sprawy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 03.12.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 XX trafnie wskazał przyczyny "stukania". Tak dzieje się z "młodą" więźbą. Też mi sie tak zdaje. A watek wyjątkowy-jak przeczytałem żonie to się uśmiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjc2 04.12.2008 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Kochani!!! Poprawiliści mi humor. Przeczytanie Waszych wypowiedzi o tej porze to dobrze rozpoczęty dzień. Sprawdzę wszystkie możliwości i obejrzę "Sierociniec". Co do prawdopodobnych koncepcji, to raczej nie więźba (była zrobiona rok temu) bo zbyt regularne stukanie i zbyt długie, odgłosy kopalniane też nie (małż jest górnikiem strzałowym, zna się więc chyba ) Pozostają duchy albo piec. Niemniej dzięki za twórczy wkład w rozwiązanie problemu . Muszę tylko powstrzymać mężą przed próbą rozbiórki poddasza, bo zamierza do tego przystąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.12.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 to moze to rury /grzejnik... (zjawisko kawitacji w rurach)...?z czego masz instalacje i czy nie stuka w poblizu zakretu rur? sierociniec fajny ale tam nie stukali tak super miarowo tylko raz dwa trzy a potem akcja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.12.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Od 3 tyg. (mieszkamy od 20.09.08) coś dziwnego wdaje dźwięki podobne do wbijania młotkiem gwoździ w ścianę. Dzieje się to na poddaszu. Są to dość głośne dźwięki, które mnie niepokoją. Jedna seria trwa ok. 1h. i są to rytmiczne uderzenia. Mąż podejrzewa korniki, ale dom jest nowy Proszę o jakieś podpowiedzi. To jest zapomniany fachowiec... Proszę, wypuście go albo dokarmiajcie to się uspokoi piątka! mieliśmy ten sam pomysł w tym samym czasie ! nie jesteś zodiakalnym Bykiem ? Piątka!Też to zauważyłem Nie - jestem rakiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.12.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To nie ja stukam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.12.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 plastikowa złączka:) ? co do stukania - mam drewniany strop i w pierwszym sezonie mikrogrzewczym (kozą) odbywaly sie normalnie zawody w trzaskaniu drewna (oczywiscie bylo mokre) trzaskalo czasem cicho czasem jak trzasnelo to az sie czlowiek na rowne nogi zerwal...na wiosne poskrecałam dach i strop i juz nic nie trzaska:) tak złączka plastikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 04.12.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Wg mnie bedzie to rura od c.o. Sprawdz czy czasem stukanie nie pojawia sie w momencie gdy rusza piec i zaczyna grzac wode w ukladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 04.12.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 http://tygodnik.onet.pl/32,0,17924,8222wyklinam_cie_iwypedzam8221,artykul.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts