Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stukanie w domu- cóż to może być???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

jak w słoneczne popołudnia, dzięcioł - ani chybi ... :-?

U mnie stukaja ptaki na dachu. Rozbijają orzechy włoskie. Zjawisko ustaje (widocznie kończą się możliwości znalezienia orzechów).

Zjawisko powróci - za rok. Ptaszyska wbrew pozorom (czasem "niestety") to inteligentne bestie i jak raz czegoś się nauczą to będą powtarzały :)

Czy wszyscy słysza to stukanie..? Jesli pojedyncza osoba moze to też świadczyć o patologii narządu słuchu... Spowodowane jest to często nadciśnieniem i tzw. słyszalne stukanie powodowane jest pulsem serca. Najczęściej objawia się w pozycji leżącej i często jest zjawiskiem jednostronnym...

No ja też cały dom zwiedziłem kiedyś ,stukało i stukało, no i wyczaiłem "poltergeista" :wink: Kawki znoszą orzechy na betonową czapkę komina i stukaja, a dźwięk niesie sie przewodami wentylacyjnymi po całym domu. Jak mam gosci to z doskonale obojetną mina stwierdzam: O! dziadek przyszedł i stuka, nie lubi obcych w domu :o ( dziadkowi odeszło sie 15 lat temu).

Kochani!!!

Poprawiliści mi humor. Przeczytanie Waszych wypowiedzi o tej porze to dobrze rozpoczęty dzień. :lol: Sprawdzę wszystkie możliwości i obejrzę "Sierociniec". Co do prawdopodobnych koncepcji, to raczej nie więźba (była zrobiona rok temu) bo zbyt regularne stukanie i zbyt długie, odgłosy kopalniane też nie (małż jest górnikiem strzałowym, zna się więc chyba :-? ) Pozostają duchy albo piec.

Niemniej dzięki za twórczy wkład w rozwiązanie problemu :) . Muszę tylko powstrzymać mężą przed próbą rozbiórki poddasza, bo zamierza do tego przystąpić :o

Stukać nie przestanie, ale będzie weselej :):)