Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w CHF a spłata w złotych czy frankach?

eda79

Recommended Posts

porównaj sobie koszt zakupu waluty w kantorze (książka telefoniczna i obdzwoń kilka) i w banku (kurs sprzedaży zapewne znajdzie na WWW banku). w zależności od banku, dostępnych kantorów w zasięgu może wyjść Ci zupełnie inaczej niż komuś w innym miejscu i innym banku. i sam(a) sobie odpowiedź na pytanie czy dla tej różnicy opłaca Ci się jechać najpierw do kantoru, a potem do banku (przy okazji sprawdź, w którym oddziale jest kasa walutowa, która przyjmie CHF, nie w każdym się da). jednym się opłaci nawet dla kilku zł, inni potrzebują setek zł różnicy, żeby to uznać za warte fatygi. mnie się nie opłaci.

Nie mozliwe. W millenium nie ma takiej mozliwosci i nie bylo. W kazdym razie nie bylo jej ani w pazdzierniku ani w listopadzie.

Teraz to już inne czasy, listopad to już nawet ostateczny koniec kredytów w CHF w millennium. W moim, wziętym 2 lata temu mam taką opcję, aktualną do dziś.

Inna sprawa, że nie raz, nawet 2 lata temu spotykałem się z tym, że nawet pracownicy millennium mówili, że takiej opcji nie ma... a wtedy była na pewno (dowodem moja umowa kredytowa). Zależy więc także od tego kogo się zapyta.

Tak czy inaczej, na co to komu. Chyba, że ktoś zarabia w CHF i dysponuje regularnymi wpływami takiej gotówki (ale to i tak kłopot zawozić do banku, a przelewy walutowe są nadal w cenie).

Nie mozliwe. W millenium nie ma takiej mozliwosci i nie bylo. W kazdym razie nie bylo jej ani w pazdzierniku ani w listopadzie.

Teraz to już inne czasy, listopad to już nawet ostateczny koniec kredytów w CHF w millennium. W moim, wziętym 2 lata temu mam taką opcję, aktualną do dziś.

Inna sprawa, że nie raz, nawet 2 lata temu spotykałem się z tym, że nawet pracownicy millennium mówili, że takiej opcji nie ma... a wtedy była na pewno (dowodem moja umowa kredytowa). Zależy więc także od tego kogo się zapyta.

Tak czy inaczej, na co to komu. Chyba, że ktoś zarabia w CHF i dysponuje regularnymi wpływami takiej gotówki (ale to i tak kłopot zawozić do banku, a przelewy walutowe są nadal w cenie).

od października w CHF-nie dają 8) :lol:

:lol: :lol: :lol:

• 4 weeks później...