eda79 03.12.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 witam.biore kredyt w CHF tylko zastanawiam sie czy spłacać go w złotówkach czy taniej i korzystniej wyjdzie we frankach kupionych w kantorze?????prosze o porady !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 03.12.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 porównaj sobie koszt zakupu waluty w kantorze (książka telefoniczna i obdzwoń kilka) i w banku (kurs sprzedaży zapewne znajdzie na WWW banku). w zależności od banku, dostępnych kantorów w zasięgu może wyjść Ci zupełnie inaczej niż komuś w innym miejscu i innym banku. i sam(a) sobie odpowiedź na pytanie czy dla tej różnicy opłaca Ci się jechać najpierw do kantoru, a potem do banku (przy okazji sprawdź, w którym oddziale jest kasa walutowa, która przyjmie CHF, nie w każdym się da). jednym się opłaci nawet dla kilku zł, inni potrzebują setek zł różnicy, żeby to uznać za warte fatygi. mnie się nie opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 06.12.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 to prawda jest wiecej zachodu niż to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 06.12.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 A w ktorym banku jest taka mozliwosc? Ja nie znalazlem zadnego. W kazdym banku, w ktorym bylem nie bylo mozliwosci splacania rat w walucie. Banki w koncu zarabiaja na spreadzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 06.12.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 A w ktorym banku jest taka mozliwosc? Ja nie znalazlem zadnego. W kazdym banku, w ktorym bylem nie bylo mozliwosci splacania rat w walucie. Banki w koncu zarabiaja na spreadzie... w PKO BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 06.12.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 i millennium (jeśli chodzi o już udzielone kredyty, bo nowych w CHF w ogóle nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 07.12.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Nie mozliwe. W millenium nie ma takiej mozliwosci i nie bylo. W kazdym razie nie bylo jej ani w pazdzierniku ani w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 07.12.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Fortis dawałtaką możliwosć, ale nie wiem czy teraz udzielają jeszcze kredytów w CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 08.12.2008 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Nie mozliwe. W millenium nie ma takiej mozliwosci i nie bylo. W kazdym razie nie bylo jej ani w pazdzierniku ani w listopadzie. Teraz to już inne czasy, listopad to już nawet ostateczny koniec kredytów w CHF w millennium. W moim, wziętym 2 lata temu mam taką opcję, aktualną do dziś. Inna sprawa, że nie raz, nawet 2 lata temu spotykałem się z tym, że nawet pracownicy millennium mówili, że takiej opcji nie ma... a wtedy była na pewno (dowodem moja umowa kredytowa). Zależy więc także od tego kogo się zapyta. Tak czy inaczej, na co to komu. Chyba, że ktoś zarabia w CHF i dysponuje regularnymi wpływami takiej gotówki (ale to i tak kłopot zawozić do banku, a przelewy walutowe są nadal w cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 08.12.2008 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Nie mozliwe. W millenium nie ma takiej mozliwosci i nie bylo. W kazdym razie nie bylo jej ani w pazdzierniku ani w listopadzie. Teraz to już inne czasy, listopad to już nawet ostateczny koniec kredytów w CHF w millennium. W moim, wziętym 2 lata temu mam taką opcję, aktualną do dziś. Inna sprawa, że nie raz, nawet 2 lata temu spotykałem się z tym, że nawet pracownicy millennium mówili, że takiej opcji nie ma... a wtedy była na pewno (dowodem moja umowa kredytowa). Zależy więc także od tego kogo się zapyta. Tak czy inaczej, na co to komu. Chyba, że ktoś zarabia w CHF i dysponuje regularnymi wpływami takiej gotówki (ale to i tak kłopot zawozić do banku, a przelewy walutowe są nadal w cenie). od października w CHF-nie dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 08.12.2008 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 od października w CHF-nie dają ale dopiero w listopadzie się do tego oficjalnie przyznali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.12.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 już wkrótce bedzie tak wszędzie http://www.knf.gov.pl/aktualnosci/rekomendacja_s_bis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts