Emka_EM 03.12.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Poszukuję przykładowego wypełnionego wniosku o określenie możliwości podłączenia gazu do domu jednorodzinnego/bliźniaka- ewentualnie pomocy w określeniu:- mocy umownej (m3/h)?-maksymalny roczny odbiór paliwa gazowego? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 03.12.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 jeśli zamierzasz ogrzewać gazem GZ-50 to na przykład:4m3/h4000 rocznie (taryfa W-3 , od 1200 do 8000 rocznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 03.01.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 mam nowy domek i przy podpisywaniu umowy o dostarczanie gazu "zostałem zaklasyfikowany" do taryfy W3 - która nie jest dla mnie odpowiednia - w ciągu 4 miesiecy zuzyłem 200 metrów szesc nawet jakbym zuzywał 2x wiecej to 1200 nie przekrocze, a gazownia odmawia (na razie ustnie - pani w okienku) zmiany taryfy. Jest na to jakaś rada?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 04.01.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 raz w roku można zmienić taryfę dowolnie od W-1 do W-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 05.01.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 no własne to jest mój 1 rok z gazem zostałem zaklasyfikowany do W-3 i pomimo ze zuzywam jakieś 80 metrów na miesiac co da mi rocznie około 1000 gazownia nie chce mi zmienc taryfy mówiąc ze to dopiero po roku. a dopiero mineły 4 miesiace - i płace 50 zł miesiecznie abonamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 05.01.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 kiedy w sierpniu ubiegłego roku podpisywałem umowę z góry przydzielono mi W-2 i do tej pory tak mam. sami w gazowni mówią że W-3 jest mało korzystne właśnie ze względu na wysoki abonament. o ile pamiętam to różnica między ceną abonamentu a ceną gazu "zeruje" się dopiero przy zużyciu 2600m3 rocznie, poniżej lepiej wychodzi W-2.pisz pismo do gazowni - powołaj się na błędny przydział taryfy etc. wiem, że to "betony" nie do ruszenia, ale może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts