kasia_kk 03.12.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam! jestem nowa:) i pierwsze pytanie moje brzmi jak w temacie, mam nadzieje ze ktoś sie znajdzie kto wybrał ten własnie projekt. Napiszcie prosze co o nim myślicie. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kk 04.12.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=436&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=systematyczny&symbol=&x=45&y=7&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kk 05.12.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=436&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=systematyczny&symbol=&x=45&y=7&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodia 26.01.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam,zależy mi na względnie niedużym i energooszczędnym domu i wydaje mi się, że ten spełnia moje warunki http://projekty.lipinscy.pl/Systematyczny/. Jednak zawsze zupełnie nie znam się na ocenie funkcjonalności budynku na podstawie projektu - czy ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii?Chcę po prostu wiedzieć, czy w tym domu będzie się 'wygodnie mieszkać' Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk_kosa 26.01.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witaj, dzisiaj zamówiłem projekt w wersji lustrzanej! Za 2-3 miesiące zaczynam budowę wg tego projektu (z nieco zmienionym układem pomieszczeń względem oryginału). Czy znajdzie się ktoś z doświadczeniami w budowie wg tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy1977 13.12.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Czy znajdzie się ktoś z doświadczeniami w budowie wg tego projektu? Trochę późno to zauważyłem... Też w poprzednim roku zaczęliśmy budowę "lekko" zmienionego EC151. Budowa trwała od końca kwietnia 2011 do sierpnia 2012. Naturalnie zostało jeszcze to i owo do zrobienia - obłożenie schodów zewnętrznych i tarasu, zagospodarowanie ogrodu i konkretne ogrodzenie z przodu. Pracuję jako projektant/kreślarz w pracowni architektonicznej i troszeczkę go sobie zmieniłem. Dorzuciłem jeden pokój u góry. Zrobiłem osobną kotłownię z wejściem tylko z zewnątrz. Doszła malutka spiżarka między sienią a kuchnią. Kominek wyleciał. Doszedł spory taras zewnętrzny - 42 m2, z ew. zamiarem zaadoptowania/zabudowania potem części tego tarasu na ogród zimowy. Naturalnie ściana między kuchnią a salonem też wyleciała. "Prawie" zlicowałem tylną ścianę garażu ze ścianą szczytową od strony elewacji tylnej/ogrodowej - został uskok o styropian 15 cm. Naturalnie lekko go wydłużyłem, bo inaczej nie uzyskałbym tego co wyżej wymieniłem. Zrobiło się ok. 114 m2 powierzchni użytkowej budynku - 126 m2 po podłodze, i garaż 22 m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts