JoShi 10.12.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ciach Wycieczki osobiste zignoruję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 10.12.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 O matulu, gdzie się Renia nie pojawi, to nam imponuje umiejętnościami posługiwania się Google A mądrości nam serwuje, że hej. Reniu - może jakieś inne forum co? Bo my tu raczej o budowaniu a nie o fengszuj czy sterylności sal operacyjnych (to było moje pierwsze z Renią "spotkanie" ) Ja mam w sypialnie prawie wszystko "źle" i jakoś na jakość snu i innych aktywności sypialnianych nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 10.12.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Reniu - może jakieś inne forum co? Bo my tu raczej o budowaniu a nie o fengszuj czy sterylności sal operacyjnych Twoja wypowiedź to brak taktu, wręcz bezczelność. Czuję się obrażona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 10.12.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Anulek2005 zastanów się zanim coś napiszesz. Temat dotyczy ustawienia łóżka pod oknem i każdy z was wygłasza tu swoje mądrości, że pod oknem bo gwiazdki, że pod oknem bo seks, że kaloryfer, że rozszczelnianie, ze to że tamto itd, itp. A tu Renia znalazła w internecie i podała nam jeszcze inny przykład jak urządzić sypialnie żeby było miło i wygodnie. Nie widzę ani jednej wzmianki w stylu "MUSICIE TAK ZROBIĆ", albo "TO JEDNA JEDNA NAJWYŻSZA PRAWDA"!!! Nikogo do niczego nie namawia i nikomu nie wmawia, że to jedyny sposób. Stara się pomóc i niektórych może to zainteresować. Po prostu kolejny pomysł na ustawienie sypialni. Więc jak masz ochotę tak komentować czyjąś chęć pomocy to sama spadnij na inne forum, bo to nie jest forum konserwatystów tylko tych co to chcą pomagać sobie nawzajem. A jedną z form pomocy jest znalezienie różnorodnych rozwiązań, żeby zainteresowany sam mógł zadecydować co mu pasuje. W Feng Shui nie ma co wierzyć czy nie bo to nie religia. Feng Shui to właściwie nauka traktująca o przepływie energii którą produkuje każdy żywy organizm, każda maszyna czy przedmiot. Taka już uroda świata. Energia ta jest wszędzie i feng shui stara się zapobiec jej negatywnemu wpływowi na nasze życie. No chyba nie muszę nikomu tłumaczyć negatywu energii produkowanej przez komórki, telewizory i inne badziewia. Dlatego nie ma co krytykować tego, zanim się samemu nie spróbuje. Bo to jak mówienie, że szpinak jest ohydny nigdy w życiu go nie jedząc. Oczywiście nie ma jednej prawdy, każdy dom jest inny i w każdym wnętrzu inne ustawienie mebli daje komfort. Zależy to od właścicieli- może są żywiołowi i energiczni a może spokojni i zrelaksowani. Każdy musi tak sobie ustawić pokój, że jak tam wejdzie to będzie się czuł "u siebie". Jedni kochają szum wody na oknie nad głową, uspokaja ich to, interesuje. Innych hałas budzi i nie daje spać. Najlepiej ustawić sobie łóżko i spróbować. Przecież nie przywiercacie go do podłogi, zawsze można je przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 10.12.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Przykro mi Reniu - ja czuję się obrażana nachalnym wciskaniem wszelkiej ideologii. Dange - ja uwielbiam szpinak! A forum nie zmienię - bo sama też parę razy otrzymałam "niesmaczne" odpowiedzi i się nie obrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.12.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 W Feng Shui nie ma co wierzyć czy nie bo to nie religia. Feng Shui to właściwie nauka... A nie mówiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 10.12.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A swoją droga to jak chciałam postawić łózko w pokój gościnnym pod oknem dachowym to mój tata się sprzeciwił, bo powiedział, że się pobiją z mamą o to kto ma pod nim spać A że okno pojedyncze, to walka byłaby zacięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 10.12.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 U nas w obecnym domu łóżko jest pod oknem dachowym, pod nim jest kaloryfer. Latem nie ma problemu z kaloryferem bo i tak wyłączony, ale jak pada deszcz to strasznie dudni o szybę (okno od zachodu) - na dachu jest dachówka ceramiczna, ale to nie ma znaczenia. Ostatnio przestawiliśmy łóżko bokiem do okna - ze względu na kaloryfer i jest lepiej. W nowym domu łóżko będzie odsunięte od okna dachowego. A gwiazdy będzie można oglądać przez duże drzwi balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 10.12.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 utek76-śliczny widok........ twego łoza pod oknami dachowymi...SUPER!!!!! ja mam 2 okna dachowe w sypialni, ale nie mam grzejników tylko ogrzewanie podłogowe, nic mi się nie skrapla. Niewiem czy dobrze myślę, że to skraplanie ma związek z wychodzeniem wilgoci ze ścian........ My mamy już wygrzany domek, bo zanim się wprowadziliśmy 1 cały sezon jesienno-zimowy domek ogrzewaliśmy! co do hałasu walenie w szybę takiego okna to tak jak do każdego trze się przyzwyczaić, ale nikt mi nie powie, że takie ojkno niema swego uroku pozdrawiam;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.12.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Niewiem czy dobrze myślę, że to skraplanie ma związek z wychodzeniem wilgoci ze ścian........ Raczej z oddychaniem domowników, cyrkulacją powietrza i punktem rosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.12.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 niech tak będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts