Bart30 04.12.2008 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Wczoraj otrzymalem wstepna wycene instalacji z odzyskiem ciepla. Wycena przewiduje kilka wariantow centrali rekuperacyjnych. I tu nastalo moje zdziwienie...jedna z central Mistral 8000 kosztuje ponad 8 k.pln podczas gdy reku firmy Tywent o podobnej wydajnosci tylko 2.8 k.pln.. W zwiazku z czym czy ktos z was posiada reku tego producenta?? Zastanawiam sie skad tak duza roznica? jesli ktos uzywa Tywenta wszelkie uwagi bylyby bardzo cenne;) Wiadomo rozncia w cenie znaczna tylko...pozostaje tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 04.12.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Wystarczy popatrzeć - i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 04.12.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Nie sugeruj sie wygladem, wazna jest jakosc i szczelnosc wykonania. Jesli parametry maja podobne (zalezy jak mocno podobne) a jakosc jest dobra to na co tu patrzec? Patrzec mozna na zdjecie czy obraz bo one maja byc ladne. Inaczej gdy chcesz miec reku w salonie Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 04.12.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 znaczy go nie widziałeś i słyszałeś. a doświadczeniem się dzielisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 04.12.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Widziałem tywenta i był to ostatni mój kontakt z tym reku.Jesli chodzi o tańsze reku to sugeruje zapoznać sie z reku jan-gaz, równiez na wymienniku Heatexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.12.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Uo jezu - czy naprawde należy oceniać maszynę po jej wyglądzie? Audiofilski sprzęt audio wygląda często jakby był klecony w garażu (a nawet czasem jest!), w porównaniu z wieżą z Chin, świecącą i mrugającą i błyszczącą wygląda na badziew. I co z tego? Rekuperator to proste urządzenie mechaniczne - jak ktoś je robi tanio, to czemu nie? Ja nie mówię, że Tywent jest super, bo go nie znam, ale może zamiast takich wylakierowanych bajerów lepsze coś co jest tanie i działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 04.12.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 raz mi uwierz. to koszmar blachy nieizolowane, wentylatory na blachowkrętach , centymetr luzu na "uszczelkach" (gabkach) wymiennika. A jak właczysz to coś miedzy T-34 a Ursusem . Ale , naprawde właczać byś nie musiał . Daje ci słowo. Zresztą prosty rachunekCentrala 250m3 dwa sterowniki (każdy silnik odzielnie), wymiennik hitexa, dwa wentylatory, metalowa obudowa za 990zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 nie no - mogą być kiepskie, ale sam wygląd o niczym jeszcze nie świadczy. tylko tyle staram się powiedzieć - pojawia się dużo "domowej roboty" reku, bo to prosta konstrukcja jest. A że w domowym warsztacie trudno o estetyke, to może wyglądać to niezbyt ładnie, co nie znaczy, że nie będzie prawidłowo działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 05.12.2008 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ...no chyba jednak Mistral, szkoda ze nie ma wiecej konkretow w waszych wypowiedziach...jesli ktos z posiadaczy chcialby sie wypowiedziec to bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 05.12.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Witam,Nie neguje ani Tywentu ani nie chce nikogo reklamowac ale nie tylko widziałem ale i słyszałem reku Tywentu będac specjalnie w ich fabryce, jeśli tak można nazwac zakład w Tyczynie gdzie to produkują.Prosze wejśc na strone np. przez wyszukiwarkę google i pooglądac zdjęcia tego reku - jest pokazany, styropian wkładany tak sobie luzem....Uwazam ze za te pieniądze warto obejrzeć reku z firmy jan gaz. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts