jurgen81 04.12.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam mam problem z ustawieniem tego kotła. Wstepnie go ustawiałem ale pompa CO mi się niezałacza niewiem co może być przyczyną. Sterownik Negro Plus. Może ktoś doradzi jak go zaprogramować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 04.12.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 mam ten sam kociołekna początek sprawdź "tPb"- (tryb pracy bojlera-zasobnika) powinno być "1" -priorytet dla cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 04.12.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 mam ten sam kociołek A czy mógłbyś napisać, czy jesteś zadowolony? Planujemy kupić ten sam, tylko 25kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgen81 05.12.2008 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dzieki dzisiaj bede testować czy zadziała. Po za tym kocioł jest oki, troszku naszukałem się zeby wybrać odpowiedni, podajnik na groszek i miał, dodatkowe duże palenisko, piec wielopaliwowy. Zobaczymy jak jeszcze bedzie z jego eksploatacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 05.12.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ... podobieństwo nazw - ja mam jednak inny kocioł - Kocioł Heitz 17 kw,ale sterownik ten sam, http://www.skwiercz-instal.pl/info/13/19/16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgen81 05.12.2008 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 już wszystko chodzi jak należy dzieki. A kociołek to mam taki jak na stronce.http://heiztechnik.pl/qekoduo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robercik1978 01.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam WszystkichBardzo proszę o opinie na temat kotłów HEIZ a konkretnie Q EKO DUO.Jestem na etapie wyboru takiego kotła i zastanawiam się czy to dobry wybór.Czy ktoś palił w takim Piecu Peletami ?? czy tylko ekogroszek.Jak spisuje się podajnik z zasobnikiem (głośność)Bardzo dziękuje za odpowiedź PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 09.02.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam Wszystkich Bardzo proszę o opinie na temat kotłów HEIZ a konkretnie Q EKO DUO. Jestem na etapie wyboru takiego kotła i zastanawiam się czy to dobry wybór. Czy ktoś palił w takim Piecu Peletami ?? czy tylko ekogroszek. Jak spisuje się podajnik z zasobnikiem (głośność) Bardzo dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Robert Przyłączam się do pytania o palenie peletem w tym kociołku ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demo_user 09.02.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 PostWysłany: Pon, 9 Luty 2009 17:20 Temat postu: Robercik1978 napisał: Witam Wszystkich Bardzo proszę o opinie na temat kotłów HEIZ a konkretnie Q EKO DUO. Jestem na etapie wyboru takiego kotła i zastanawiam się czy to dobry wybór. Czy ktoś palił w takim Piecu Peletami ?? czy tylko ekogroszek. Jak spisuje się podajnik z zasobnikiem (głośność) Bardzo dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Robert Przyłączam się do pytania o palenie peletem w tym kociołku ... Pozdrawiam. peletami? jeden z moich klientów pali kukurydzą wiec pelet chyba tez pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 28.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Podobno kociołek Eko Duo można kupić z palnikiem typu retorta bądź "szuflada". Nastawiam się na moc 17 kW i szufladę, jednak mam wątpliwości - co będzie lepsze do spalania pelet? Szuflada to pewna nowość - czy ktoś to ma? Jak się sprawuje?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 06.03.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 HEj witam tez sie zastanawiam nad kupnem tego pieca 17KW (chyba wystarczy do 160m) + garaz , podobno podstawoawym paliwem jest ekogroszek ale jak sie zakupi a z palnikiem obrotowym to mozna palic pelletami i ekogroszkiem - i ma podobno niezly sterownik i chyb za doplata 200zl jest opcja sterownia pogodowego wiec trzeba za obrotowy palnik i opcje pogodowa doplata 500zl i mamy full zestaw - napiszcie jak sie sprawuje ten piec , firma moze malo znana ale piece znane juz w Polsce acha posiada ruszt wodny , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 06.03.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 jak sie zakupi a z palnikiem obrotowym to mozna palic pelletami i ekogroszkiem Czy rzeczywiście palnik obrotowy jest lepszy do pelet (mówimy oczywiście o retorcie...)? A może szuflada? Przed chwilą podejrzałem zdjęcie palnika Granpala - wygląda b. podobnie - ze ślimaka paliwo trafia na podobną szufladkę...? To by oznaczało, że inni też stosują takie rozwiązanie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.03.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 HEj witam tez sie zastanawiam nad kupnem tego pieca 17KW (chyba wystarczy do 160m) + garaz , podobno podstawoawym paliwem jest ekogroszek ale jak sie zakupi a z palnikiem obrotowym to mozna palic pelletami i ekogroszkiem - i ma podobno niezly sterownik i chyb za doplata 200zl jest opcja sterownia pogodowego wiec trzeba za obrotowy palnik i opcje pogodowa doplata 500zl i mamy full zestaw - napiszcie jak sie sprawuje ten piec , firma moze malo znana ale piece znane juz w Polsce acha posiada ruszt wodny , pozdrawiam Nie zrozumieliśmy się w czasie rozmowy. Retorta obrotowa (tu Pancerpolu) to do miału i ekogroszku, a szuflada do pellet(+1000). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 30.04.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam,czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym kotlem po minionej zimie,sam sie wlasnie nad nim zastanawiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgen81 27.11.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 witamKociołek jest oki jak się go dobrze opanuje to mało spala. Ja polecam tylko jak macie państwo go zamiar kupić to polecam pelną automatyke typu zawór trójdrożny i termostat pokojowy bo daje to dużą oszczedność węgla. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 23.11.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 a mozna wiedziec cos wiecej niz tylko zawor troj drozny jak masz sterownik ustawiony i takie tam pierdoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 04.12.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 nabyłem taki kocioł z opcja spalania ekogroszku i miału, oraz ze sterowaniem pogodowym. W całym domu podłogówka + dwie drabinki w łazienkach na osobnym obwodzie. W środę majster zaczyna montaż tego kotła. Mam nadzieję, że będę zadowolony, bo wszyscy u nas zachwalają te kotły, sprzedawane pod nazwą RED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts