jurekpr 04.12.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam. Mam kredyt w Kredyt Bank od 2006 roku. Zgodnie z umową kredytową zakończenie budowy i odbiór budynku miał być w lipcu 2007, a będzie w grudniu 2008 czyli za kilka dni. Raty spłacam terminowo i w pełnej wysokości. I teraz mam pytanie - czy będę miał kłopoty w banku z tego tytułu? Zaraz po odbiorze wybieram się do nich, ale chciałbym Was zapytać o zdanie i rady na ten temat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.12.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 trudno powiedzieć, Jeśli nie przysyłali Ci co rusz informacji że nie wywiązujesz się z warunków umowy to może zostaniesz potraktowany "normalnie" Znam przypadki, gdzie przekroczenie akurat tego terminu umownego nie wywołalo konsekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 04.12.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 skoro do tej pory nie masz to raczej nie bedziesz już mieć (jeśłi faktycznie pofatygujesz sie do nich w grudniu/styczniu a nie np za rok ) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.12.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 jeżeli do tej pory spłacasz terminowo i do tej pory bank nie upomniał się o odbiór, to nie sądzę, abyś miał problem jak już zgłosisz ten odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekpr 06.12.2008 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Dzięki za optymistyczne odpowiedzi, ale, mimo to, mam trochę "cykora". Za kilka dni odwiedzę bank i o wyniku tych odwiedzin poinformuję na Forum.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 06.12.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 jak już przeciągnąłeś i odbiór lada chwila to bym się fatygował dopiero z zawiadomieniem o zakończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekpr 15.12.2008 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Odbiór domu zaliczony bez kłopotów i wizyt nadzoru budowlanego. Dzisiaj byłem w banku uporządkować papiery związane z kredytem, który miałem rozliczyć do sierpnia 2007. VICTORIA! Żadnych kłopotów. Złożyłem ksero zawiadomienia nadzoru budowlanego o zakończeniu budowy oraz kopie faktur za materiały i to wszystko. Mam donieść kopię ubezpieczenia domu. Czyli jak się regularnie spłaca kredyt, to problemu z bankiem nie ma. Pani była bardzo miła, więc Mikołaj podarował jej czekoladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Też mamy kredyt w KB i tak jak Tobie opóźnia się nam oddanie budynku (ach ci nieterminowi fachowcy ). Napisaliśmy informację o opóźnieniu, złozyliśmy ją w banku i na razie nikt się nas nie czepia. Termin rozliczenia kredytu był wyznaczony na czerwiec 2008. Środek jest już prawie gotowy, natomiast nie ma tynków zewnętrznych, a były wpisane w kosztorysie. Nie wiemy czy uda się załatwić to rozliczenie bez tynków, a teraz ich nie zrobimy, bo aura nie taka jak trzeba Czy Twój dom miał wszystko na gotowo, czy też czegoś brakowało? Jeśli możesz, to proszę napisz jak to u Ciebie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekpr 29.12.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Miałem wszystko zrobione. Prawie. Brak tylko balustrady na balkonie i przy schodkach. Jednak nawet bez tych elementów cała kwota kredytu została wykorzystana. Poza tym w moim przypadku widzę, że jeśli bank nie kłopotów ze spłatą, to można się dogadać bez sprawiania sobie problemów. Czego i Tobie życzę. Jak również wszystkim bywalcom Forum. Powodzenia w Nowym Roku.'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.12.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Bardzo Ci dziękuję za informację i życzenia. Również życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts