ifka13 04.12.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Otrzymałem dzis wycene białych pustaków SOLBET KOlbuszowa 590x240x240-650-TLMA 6,52 netto plus klej do tego- w sumie ok 400PLN/ok tonę- ale nie w tym rzecz. Cena z transportem przystępna.Proszę o opinie tych którzy mieli do czynienia z tymi pustakami czy robili na klej czy na zwykłą zaprawę cementowo-wapienną- powiem szczerze, że cena za ten klej (pod warunkiem, że go wystarczy) jest ok w porównaniu do tego że bedzie trzeba kupic cement, piach, to bardziej opłacalne- pisze to jako osoba która miala do czynienia tylko ze zwykłą zaprawą i wiem jak to wygląda.POnaddto nie wiem jak sie mają spoiny na klej do nadproży, wieńca murowanych tradycyjnie (lanych z betonu+ocieplenie- takie miałem pierwotnie robic)Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 04.12.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 tak jakieś dwa dni temu ktoś dokładnie pytała tutaj o to samo , były opinie za i przeciw obu technologii proponuje poszukać pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.12.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 U mnie robili na klej. czysto szybko i przyjemnie. Wystarczy wiaderko i wiertarka z mieszadłem. Odpada cała zabawa z betoniarką i całym syfem z tym związanym. Osobiście nie mam nic przeciwko murowaniu na zaprawę ale wygoda maetody na klej jest nieporównywalna. Warunek musi być taki, że bloczki muszą być równe bo spiona na klej to ok 2-3 mm i jak bloczki nie trzymaja wymiarów to wtedy jest kaszana i trzeba dużo wtedy szlifować kolejne warstwy. W takim przypadku bezpieczniej na zaprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.12.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Rob na klej . Szybciej , rowniej , ladniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 04.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Otrzymałem dzis wycene białych pustaków SOLBET KOlbuszowa 590x240x240-650-TLMA 6,52 netto plus klej do tego- w sumie ok 400PLN/ok tonę- ale nie w tym rzecz. Cena z transportem przystępna. Proszę o opinie tych którzy mieli do czynienia z tymi pustakami czy robili na klej czy na zwykłą zaprawę cementowo-wapienną- powiem szczerze, że cena za ten klej (pod warunkiem, że go wystarczy) jest ok w porównaniu do tego że bedzie trzeba kupic cement, piach, to bardziej opłacalne- pisze to jako osoba która miala do czynienia tylko ze zwykłą zaprawą i wiem jak to wygląda. POnaddto nie wiem jak sie mają spoiny na klej do nadproży, wieńca murowanych tradycyjnie (lanych z betonu+ocieplenie- takie miałem pierwotnie robic) Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane Witaj Cena tych pustaków to chyba bez transportu? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.12.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Rob na klej . Szybciej , rowniej , ladniej . Potwierdzam też tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.12.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Rob na klej . Szybciej , rowniej , ladniej . Potwierdzam też tak robiłem. szczególnie te ładniej - pod warunkiem, że nie otynkujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 05.12.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 cena bez transportu- za transport policzyli dodatkowo 800 za auto/ koniecnze dwa zestawy i rozladunek po mojej stroniejak orientowalem sie to najblizej oferowany pustak SIWY 8,02(Ecobet oświęcim) ok 8,5 Prefabet BB- do obydwóch jeszcze koszty transportu- a solbet to jednak pustak biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 05.12.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Napiszę takMiałem kleić jednak kiedy zacząłem mierzyć bloczki (szczególniej tolerancje płaskości) - zwyciężyła stara technologia Miałem 140 bloczków 240 i 800 120 poszło na to 900kg wapna + 600 kg cementu - piach ciężko oszacować - Wziąłem po prostu TatręPlusy rozwiązania - nie trzeba było szlifować tych bloczków Minusy - nie widzę bo niestety nie mam porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.12.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Miałem kleić jednak kiedy zacząłem mierzyć bloczki (szczególniej tolerancje płaskości) - zwyciężyła stara technologia Co to były za bloczki , czy aby nie zwykły BK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 05.12.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 "600" made in Solbet Podnieśno z uchwytem Wyglądało to tak jakby drut tnący bloczek miał za duże rozciągnięcie - widocznie się chłopakom śpieszyłoAle w tej cenie co kupiłem - pies i małe pieski - mi to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.12.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 "600" made in Solbet Podnieśno z uchwytem Wyglądało to tak jakby drut tnący bloczek miał za duże rozciągnięcie - widocznie się chłopakom śpieszyło Ale w tej cenie co kupiłem - pies i małe pieski - mi to nie przeszkadza Ja miałem Solbet Śniadowo i były super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 05.12.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 No widzisz Ja też się nie czepiam a wręcz dodam że polecam I spoinkę pionową mam - i to do tego z zamkiem i mieszkanko wyższe i się nie namęczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.12.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 No widzisz Ja też się nie czepiam a wręcz dodam że polecam I spoinkę pionową mam - i to do tego z zamkiem i mieszkanko wyższe i się nie namęczyłem No to niech się dobrze mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 05.12.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 DziękiNa razie dom mnie wykańcza i to bez wzajemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 "600" made in Solbet Podnieśno z uchwytem Wyglądało to tak jakby drut tnący bloczek miał za duże rozciągnięcie - widocznie się chłopakom śpieszyło Ale w tej cenie co kupiłem - pies i małe pieski - mi to nie przeszkadza Ja miałem Solbet Śniadowo i były super. oj chyba raczej Prefbet Sniadowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts