I.W. 04.12.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 No i nadszedł ten dzień - dzisiaj mam podpisać umowę przedwstępną na sprzedaż mieszkania ale sam nie wiem czy dobrze robię. Z jednej strony lada dzień będę miał odbiór z drugiej dużo jeszcze do zrobienia a wyprowadzić trzebaby się w lutym. No i ta cena. Z jednej strony to dużo kasy ale nieco mniej (około 5%) niż oczekiwałem. No i ostatnia zagrywka biura nieruchomości która mnie niejako do tych ustępstw zmusiła. Od samego początku podawali klientowi moją cenę wraz z prowizją a temu ostatniemu bez. Wpprawdzie po rozmowie zeszli jeszcze z tej prowizji ale ja też musiałem tysiaka spuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.12.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 sprzedawaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.12.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Jak nie sprzedaż to za kilka miesięcy sprzedaż 15 % taniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.12.2008 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Dodam że u mnie (okolice Katowic) nieruchomości specjalnie przeszacowane chyba nie są (tak piszą tzw.eksperci) więc to będzie ciut poniżej 3000 zł/m2.Jak po wczorajszych negocjacjach wpisałem tą niższą cenę do ogłoszenia które jakiś czas wisi w jednym z serwisów to miałem z 10 telefonów dzisiaj. Zostawiam też część mebli pralkę lodówkę ale tego akurat i tak bym nie wziąl ze sobą co najwyżej odsprzedał gdzieś za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.12.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 zabierz meble i lodówkę i wywal na śmietnik - będzie mieć chociaż satysfakcję, że nie zostawiłeś "za pół darmo" BTW - jak nie potrzebujesz kasy to nie sprzedawaj, jak potrzebujesz to sprzedaj - proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.12.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Tak, ceny usług spadają ale mieszkań też. Właśnie wystawiłem mieszkanie w Sz-nie po 4700m2. Nie spodziewam się osiągnąć tej ceny. Raczej bliżej 4500m2. Mieszkań na rynku sporo, szef biura radzi raczej zejść z ceny niż czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 04.12.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Kolega sprzedał mieszkanie na początkowym etapie budowy, była to wielka płyta piętro chyba z 7. Wystraszył się że lada chwila będzie miał duże problemy ze zbyciem. Obecnie mieszka w wynajentym mieszkaniu, straci na tym z 12 tyś, ale już na chwilę obecna jest z 20 tyś do przodu, bo sprzedał pół roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 04.12.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Dodam jeszcze, że my mamy mieszkanie, które zostawiamy pod wynajem, na początku chcieliśmy sprzedać, ale ludzie kupowali właśnie pod wynajem, więc stwierdziliśmy, że co będziemy dawać innym zarobić. Z tym że nasze mieszkanie mniejsze - kawalerka i co może przeważyło najbardziej - budowane w 2000 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.12.2008 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.12.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo no widzisz ! nie ma co się zastanawiać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.12.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał A jak już naprawdę MUSISZ te cztery kółka - to żaden makaroniarski ersatz - tylko VOLVO .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał eeeeeee tam..... może spać w czarnej Alfie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał eeeeeee tam..... może spać w czarnej Alfie..... No tak, ale ciężko mu będzie przetrwać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.12.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 No tak, ale ciężko mu będzie przetrwać do wiosny No ale jak kupi oszczędnego diesla to i na ogrzewaniu zaoszczędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.12.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał eeeeeee tam..... może spać w czarnej Alfie..... No tak, ale ciężko mu będzie przetrwać do wiosny spoko, spoko.....myślisz, że czarna Alfa nie ma klimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał eeeeeee tam..... może spać w czarnej Alfie..... No tak, ale ciężko mu będzie przetrwać do wiosny spoko, spoko.....myślisz, że czarna Alfa nie ma klimy ? Zależy z którego rocznika Nawet gdyby miała, to będzie problem choinkę na święta wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.12.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał eeeeeee tam..... może spać w czarnej Alfie..... No tak, ale ciężko mu będzie przetrwać do wiosny spoko, spoko.....myślisz, że czarna Alfa nie ma klimy ? Zależy z którego rocznika Nawet gdyby miała, to będzie problem choinkę na święta wstawić głupio ci będzie jak się okaże, że go nie doceniasz z tą choinką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To już za pół godziny Najgorsze jest to że już znalazłem sposób na zagospodarowanie części kasy- czarna Alfa Romeo Co Ty, najpierw w budowę ładuj, żebyś na gołym betonie nie spał eeeeeee tam..... może spać w czarnej Alfie..... No tak, ale ciężko mu będzie przetrwać do wiosny spoko, spoko.....myślisz, że czarna Alfa nie ma klimy ? Zależy z którego rocznika Nawet gdyby miała, to będzie problem choinkę na święta wstawić głupio ci będzie jak się okaże, że go nie doceniasz z tą choinką.... Masz rację, może ją jakoś wciśnie, ale nie zmieści już prezentów (chyba, że do bagażnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.12.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Nawet gdyby miała, to będzie problem choinkę na święta wstawić moze taka przy lusterku wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts