kasia27 05.12.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Mam kredyt hipoteczny w Kredyt Banku, we frankach, raty stałe, oprocentowanie było na poziomie 4,1. Podobno od 1 grudnia Kredyt Bank podniósł oprocentowanie do ok. 6,4% Jednak na moim koncie online zauważyłam, ze oprocentowanie uległo zmianie na 2,5%, czyli wcale nie wzrosło ale mimo to rata kredytu jest wciaż wysoka! Nikt z infolinii KB nie umie mi na to pytanie odpowiedzieć. Czy ktoś z Was wie o co chodzi?? http://www.comperia.pl/index/?id=6aed000af86a084f9cb0264161e29dd3Artukuł na temat niższych rat kredytów hipotecznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 05.12.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Oprocentowanie = LIBOR + marża banku. Marżę masz zapewnie zapisaną w umowie kredytowej i bank nie może jej zmienić. Mógł podnieś marżę (a co za tym idzie oprocentowanie dla nowych klientów). LIBOR spadł i to dużo ale wszystko zależy od umowy kredytowej (co jaki okres czasu jest aktualizowane oprocentowanie kredytu np. raz na kwartał). Jeżeli widzisz że z 4,1 spadło na 2,5 to najprawdopodobniej już został uwzględniony spadek LIBOR i najbliższa rata będzie niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.12.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 duży spadek oprocentowania niestety jest trochę "rekompensowany" wyższym kursem franka. Suma sumarum jesteś trochę do przodu. Poczekaj do kolejnej spłaty i jeżeli bedize wyższa niż ostatnio, to dopiero można zacząć się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts