michcioizi 05.12.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 witammam zrobione ocieplenie tj styropian siatka - zaciagnięte klejem . Pytanie czy na zimę mam to gruntowac ? gdyz tynk bedę kladł dopiero na wiosnę według mnie unigrut daje się żeby wzmocnic podłoże jak dam go teraz to przez zimę on i tak mi sie ubrudzić i efektu żadnego nie dawięc zdania są podzielone co fachowiec to inna odpowiedź .Prosze o informację co mam zrobić i zarazem dlaczego .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 05.12.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Tutaj podobnie.Co Forumowicz/ka inne zdanie. Jedni gruntują przed zimą i poźniej drugi raz przed nakładaniem tyku. Inni tylko przed tynkiem. Zalezy najczęściej jaki koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.12.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Koszt gruntu nie jest duży. U mnie na dom wyszło 120 zł. Lepiej położyć przed zimą i ponownie przed pucem. Grunt chroni tez klej przed wnikaniem wilgoci ( nie nasiąka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 05.12.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 mój dom stał tylko z klejem na elewacji przez 2 lata , niczym nie gruntowałem ii nic się nie stało , przyszli tynkarze zagruntowali gruntem adekwatnym do rodzaju tynku i koloru i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts