magda158 05.12.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Hello, Ja wiem że to pytanie jak z podstawówki dla niektórych z Was ale ja jestem początkujący majsterkowicz. Powiedzcie mi jak zabudować rurę płytą G-K idącą przy ścianie pod sufitem. jakich profili mam użyć. Ta rura to ma być tak zabudowana około 10cm na 10cm. Jakie profile na ścianę jakie na sufit i czy na styku tych 2 płyt też musi być profil? Może coś podpowiecie. Z góry dzięki. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 05.12.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Do ściany profil UD,do sufitu profil UD,na styku płyt też profil UD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.12.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 na styku płyt też profil UD.A najlepiej dwa połączone ze sobą, tak aby każy był skierowany w stronę "bratniego" profilu UD przy ścianie i na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 05.12.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 na styku płyt też profil UD.A najlepiej dwa połączone ze sobą, tak aby każy był skierowany w stronę "bratniego" profilu UD przy ścianie i na suficie. eee tam, nic to nie da, a drożej kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.12.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Do ściany profil UD, do sufitu profil UD, na styku płyt też profil UD. no i parę kawałków płyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.12.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 EDIT: pozostaje jeszcze sprawa jaka to wogole rura i czy nie trzeba bedzie zabezpieczyc sie przed skraplaniem wody/halasem splywajacej rura wody, bo zabudowy z plyt g/k maja swoje "pulapki".Jeśli to gazowa, to jeszcze wentylacja i opcja demontażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.12.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 EDIT: pozostaje jeszcze sprawa jaka to wogole rura i czy nie trzeba bedzie zabezpieczyc sie przed skraplaniem wody/halasem splywajacej rura wody, bo zabudowy z plyt g/k maja swoje "pulapki".Jeśli to gazowa, to jeszcze wentylacja i opcja demontażu zabawne gazowka! oj to trzeba zainstalowac kratki wentylacyjne i wentylatory z atestami przeciwybuchowymi, sruby i stelaz koniecznie z metali nieiskrzacych!, skrecac rowniez narzedziami nieiskrzacymi i to recznie bo elektronarzedzia sa niebezpieczne opcja demontazu istnieje juz w samym zastosowaniu plyt g/k.Zabawna to jest Twoja wypowiedź. Co do demontażu - gdzies tutaj na forum ktoś pisał o swojej obudowie do rury gazowej z łatwą opcją demontażu, bez rozwalania całości. Co do zaproponowanych przez Ciebie super elementów, to się nie wypowiem. Sam rury gazowej nie zabudowywałem, bo gazu nie mam, ale z tego co wiem musi być dojście, chociażby na czujnik gazu czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.12.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 magda158, musisz te rury zabudowywać? Jeśli to rura od gazu to właściwie nie należy jej szczelnie zabudowywać, można co najwyżej przysłonić aby nie była widoczna, ale w taki sposób żeby przysłonięta przestrzeń była wentylowana.U siebie rurę gazową przechodzącą przez wiatrołap i pomieszczenie gospodarcze pozostawiłem nieosłoniętą. Pomalowałem ja białą farbą i nikt z domowników jej nie zauważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts