Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy odczuwacie skutki kryzysu na świecie ?

lbryndal

Recommended Posts

Mam pytanie jak to wygląda u Was w różnych częściach kraju.

U mnie, a dokładnie to w firmie w której pracuję to nie wygląda za kolorowo.

Firma produkuje w większości na export, ale i na rynek Polski (rzeczy z plastiku) i teraz jak co roku jest zastój, ale większy niż poprzednio więc i środki zapobiegawcze większe, a mianowicie dobrowolny przymus - tydzień urlopu bezpłatnego od świąt do nowego roku i jeszcze oddatkowy tydzień w grudniu czyli w rezyultacie 2 tygodnie bezpłatnego urlopu w grudniu :evil:

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

znajoma mi opowiadała o sytuacji swojej córki

pracuje u dewelopera w Krakowie - duża firma budują kilka obiektów na raz

jak był duży popyt na mieszkania to mówił im żeby nie sprzedawały bo cena idzie do góry i jeszcze pójdzie

a teraz zerowe zainteresowanie mieszkaniami mimo obniżki cen, nic nie sprzedają bo problemy z kredytami mają ludzie itp. i oczywiście też jest źle bo zaczyna brakować kasy, bo nakupił jeszcze działek a mieszkania stoją

Gość M@riusz_Radom

Większy problem był wtedy, kiedy 1EUR=3.15 PLN a 1USD=2PLN

Ale nie da się zaprzeczyć, że widać spadek obrotów. Tylko, że wolę mniejszy obrót z zyskiem, niż gigantyczny obrót po kosztach. A tak było w przypadku kursów walut zbliżonych do tych powyżej ..

Większy problem był wtedy, kiedy 1EUR=3.15 PLN a 1USD=2PLN

Ale nie da się zaprzeczyć, że widać spadek obrotów. Tylko, że wolę mniejszy obrót z zyskiem, niż gigantyczny obrót po kosztach. A tak było w przypadku kursów walut zbliżonych do tych powyżej ..

no niby tak, ale nie u każdego to tak wygląda

bo mniejsze, ale te obroty macie, a u nas całkowita kicha

no właśnie to jest dziwne. Od kilku lat robię prezenty świąteczne w listopadzie, żeby w grudniu nie przeciskać się między klientami i nie wybierać w przebranych towarach. W tym roku już od początku listopada w centrach handlowych codziennie jest pełno ludzi :roll:

U mnie i tak spora rata kredytu jeszcze wzrosła. Więc fajnie nie jest.

Macie rację. Supermarkety oblegane, aż parkingi pękają w szwach. Jako starsza młodzież byłam sie dzisiaj polansować 8)

Ludzie wożą wyładowane wozy po kilka zgrzewek gazowanych napojów, cukier, kurtki, mąka, dywany, kiełbasa. Wszystko. A ja kupiłam dwie książki. Głupio trochę :oops:

Kryzys dopiero sie rozkreca ......dzieki nieodpowiedzialnym d e r e g u l a c j o m

systemu bankowego i finansowego .

.

Podobno porownywalny bedzie do Wielkiego Kryzysu lat 30ych ubieglego wieku.

Regulacje zostaly po nim wprowadzone wlasnie po to zeby sie nie powtorzyl.....no ale politycy i elita finansowa ostatnich 15 lat je zniosla bo miala nas prowadzic w swietlana przyszlosc Niewidzialna Reka Rynku ...... :p