lbryndal 05.12.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Mam pytanie jak to wygląda u Was w różnych częściach kraju. U mnie, a dokładnie to w firmie w której pracuję to nie wygląda za kolorowo. Firma produkuje w większości na export, ale i na rynek Polski (rzeczy z plastiku) i teraz jak co roku jest zastój, ale większy niż poprzednio więc i środki zapobiegawcze większe, a mianowicie dobrowolny przymus - tydzień urlopu bezpłatnego od świąt do nowego roku i jeszcze oddatkowy tydzień w grudniu czyli w rezyultacie 2 tygodnie bezpłatnego urlopu w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.12.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 u nas nic się nie dzieje (odpukać ). Firma zajmuje się budowlanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2008 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 znajoma mi opowiadała o sytuacji swojej córki pracuje u dewelopera w Krakowie - duża firma budują kilka obiektów na raz jak był duży popyt na mieszkania to mówił im żeby nie sprzedawały bo cena idzie do góry i jeszcze pójdzie a teraz zerowe zainteresowanie mieszkaniami mimo obniżki cen, nic nie sprzedają bo problemy z kredytami mają ludzie itp. i oczywiście też jest źle bo zaczyna brakować kasy, bo nakupił jeszcze działek a mieszkania stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 05.12.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Większy problem był wtedy, kiedy 1EUR=3.15 PLN a 1USD=2PLN Ale nie da się zaprzeczyć, że widać spadek obrotów. Tylko, że wolę mniejszy obrót z zyskiem, niż gigantyczny obrót po kosztach. A tak było w przypadku kursów walut zbliżonych do tych powyżej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.12.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 u nas w firmie też zastój. Szef dostaje sraczki ale czekamy... i jeszcze poczekamy. Niech ktos się ośmieli zmusic mnie do bezpłatnego urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Większy problem był wtedy, kiedy 1EUR=3.15 PLN a 1USD=2PLN Ale nie da się zaprzeczyć, że widać spadek obrotów. Tylko, że wolę mniejszy obrót z zyskiem, niż gigantyczny obrót po kosztach. A tak było w przypadku kursów walut zbliżonych do tych powyżej .. no niby tak, ale nie u każdego to tak wygląda bo mniejsze, ale te obroty macie, a u nas całkowita kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 u nas w firmie też zastój. Szef dostaje sraczki ale czekamy... i jeszcze poczekamy. Niech ktos się ośmieli zmusic mnie do bezpłatnego urlopu no właśnie nikt prawa zmusić nie ma, ale z drugiej strony wtedy pewnie pierwszy na liście do zwolnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 05.12.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Zauważyłem:+ tanio tankuję,- rata mi wzrosła.=0 Poza tym jak przejeżdżam koło centrów handlowych i widze zatłoczone do granic parkingi, to za cholerę nie mogę dostrzec tego kryzysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.12.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 no właśnie to jest dziwne. Od kilku lat robię prezenty świąteczne w listopadzie, żeby w grudniu nie przeciskać się między klientami i nie wybierać w przebranych towarach. W tym roku już od początku listopada w centrach handlowych codziennie jest pełno ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 05.12.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 mieliśmy właśnie brać kredyt, żeby zaadaptować poddasze, no ale przyszedł kryzys i nasze poddasze pewnie jeszcze dłuuugo będzie nieużytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.12.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Poza tym jak przejeżdżam koło centrów handlowych i widze zatłoczone do granic parkingi, to za cholerę nie mogę dostrzec tego kryzysu. tam się życie kulturalne toczy .... ludzie- na spacery idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.12.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Poza tym jak przejeżdżam koło centrów handlowych i widze zatłoczone do granic parkingi, to za cholerę nie mogę dostrzec tego kryzysu. tam się życie kulturalne toczy .... ludzie- na spacery idą i sie młodzież lansuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.12.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U nas zwolnienia - ludzie w panice. Ale fakt faktem - po marketach kryzysu nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 05.12.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Poza tym jak przejeżdżam koło centrów handlowych i widze zatłoczone do granic parkingi, to za cholerę nie mogę dostrzec tego kryzysu. tam się życie kulturalne toczy .... ludzie- na spacery idą i sie młodzież lansuje lody liżą... po 2 PLN za kulkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.12.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Polane sosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 05.12.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U nas setkę zwolnili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.12.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 czyli jest jednak zle. Z kim nie rozmawiam - wszedzie zwolnienia. jak tak dalej pójdzie to zjemy swój wlasny ogon. Ludzie na bezrobociu - mniejsza konsumpcja - kolejne bezrobocia - itp - kryzyss - megakryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.12.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U mnie i tak spora rata kredytu jeszcze wzrosła. Więc fajnie nie jest. Macie rację. Supermarkety oblegane, aż parkingi pękają w szwach. Jako starsza młodzież byłam sie dzisiaj polansować Ludzie wożą wyładowane wozy po kilka zgrzewek gazowanych napojów, cukier, kurtki, mąka, dywany, kiełbasa. Wszystko. A ja kupiłam dwie książki. Głupio trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 05.12.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Kryzys dopiero sie rozkreca ......dzieki nieodpowiedzialnym d e r e g u l a c j o m systemu bankowego i finansowego . . Podobno porownywalny bedzie do Wielkiego Kryzysu lat 30ych ubieglego wieku. Regulacje zostaly po nim wprowadzone wlasnie po to zeby sie nie powtorzyl.....no ale politycy i elita finansowa ostatnich 15 lat je zniosla bo miala nas prowadzic w swietlana przyszlosc Niewidzialna Reka Rynku ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 U nas setkę zwolnili u nas jakieś 10% ludzi zwolnili, albo i nawet ciut więcej JAKIEŚ CHYBA 12% W MANie, który zatrudniach chyba 550 osób zwolnili 150 osób, ogólnie wszędzie się słyszy, że zwalniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts