vezyrek 02.10.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dziekuje za informacje kaśka maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 15.10.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kupiony TEKA + 2 filtry węglowe - cały koszt z wysyłką 318 zł Głośny, może dlatego że tani, polecana firma ale nie jestem zadowolona na razie mam inne wydatki ale w przyszłym roku go zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.10.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 http://www.okapykuchenne.pl/shop,list,006 - tutaj są silniki do kupienia. Oni na pewno podpowiedzą ci to zamontować, i jakie okapy się do tego nadają... W 2 silnku Fabera jest nawet instrukcja montażu w PDF... Concept poraża ceną. Cały czas zastanawiam się nad kupieniem w miarę taniego okapu i jak się nie sprawdzi (zwłaszcza jak będzie zbyt głośny), to wyrzucić mu silnik i zamontować w G-K (mam go pod sufitem od ściany do ściany) bardziej wydajny i obłożyć go wełną. Tylko że to byłby kolejny eksperyment i wydanie na niego 1299zł raczej mi się nie uśmiecha. Ta instrukcja jednak uzmysłowiła mi rozwiązanie mojego problemu ze zbyt małą ilością kanałów - wyrzut przez ścianę. Sęk tylko w tym, że najbliższa ściana jest tarasowa i żonie nie spodobałaby się wyrzutnia w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 18.10.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Mam okap podszafkowy Amica OSC 6552I - według producenta 51 dB. Jest głośny i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.10.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 o tutaj są takie, przystosowane do pracy z silnikiem zewnętrznym+silniki zewnętrzne http://www.kupp.highline.pl/pl,70,okapy-wyspowe/ikdem-93500-e,produkt96.html A znasz ich ceny? KDEM 9350.0 E + EMI 10, byłoby dla mnie interesującym rozwiązaniem, gdyby cena było umiarkowana. Na marginesie - na Allegro jest aukcja z IKDEM 9350.0, czyli wyspowym. Cena 1499zł. Gość podaje "wydajność wentylatora" 1000m3/h. Nie pisze tylko czy... wentylator jest w cenie. Obstawiam, że nie i gość szuka naiwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa23 14.02.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 http://www.okapykuchenne.pl/shop,list,006 - tutaj są silniki do kupienia. Oni na pewno podpowiedzą ci to zamontować, i jakie okapy się do tego nadają... W 2 silnku Fabera jest nawet instrukcja montażu w PDF... Concept poraża ceną. Cały czas zastanawiam się nad kupieniem w miarę taniego okapu i jak się nie sprawdzi (zwłaszcza jak będzie zbyt głośny), to wyrzucić mu silnik i zamontować w G-K (mam go pod sufitem od ściany do ściany) bardziej wydajny i obłożyć go wełną. Tylko że to byłby kolejny eksperyment i wydanie na niego 1299zł raczej mi się nie uśmiecha. Ta instrukcja jednak uzmysłowiła mi rozwiązanie mojego problemu ze zbyt małą ilością kanałów - wyrzut przez ścianę. Sęk tylko w tym, że najbliższa ściana jest tarasowa i żonie nie spodobałaby się wyrzutnia w tym miejscu. Okap z silnikiem zewnętrznym to bardzo fajna rzecz - swego czasu dość mocno się tym interesowałam nawet widziałam takie cudo na ekspozcyjii - w Warszawie, okap bardzo cicho pracował - był niemal niesłyszalny ale niestety nie mogłam sobie czegoś takie zamontować i pozostało kupienie tradycyjnego okapu. Podobnie jak moi przedmówcy miałam problem z wyborem, gdyż jest tego bardzo dużo. Poczytałam trochę w necie o tych głośnościach i wiem że na średnim biegu nie może ona przekraczać 50 dB. Mój okap ma 4 biegi, na ostatnim 59 dB i wydajności 820 m3/h, na pierwszym biegu ma tylko 38 dB. I faktycznie jest dość cichy, bez problemu radzi sobie z pochłanianiem oparów - nie słychać go w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 14.02.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Mój okap ma 4 biegi, na ostatnim 59 dB i wydajności 820 m3/h, na pierwszym biegu ma tylko 38 dB. I faktycznie jest dość cichy, bez problemu radzi sobie z pochłanianiem oparów - nie słychać go w salonie. A co to za okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwa23 25.02.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 kupiłam Magneri 60.4 MAX marki Globalo http://www.okapykuchenne.pl/sklep/1/2_36e954ac9b5bbecaa53474625efbcef4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 14.05.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 A ja szukam okapu podszafkowego. Oczywiscie w miarę cichego. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniczynka97 18.01.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 (edytowane) podciągam tematMoże ktoś ostatnio kupił i wypróbował jakiś cichy okap?Mnie interesuje kominowy tradycyjny metalowy (lub z czarnym szkłem z przodu) ale musi mieć szerokość 90 cm, Proszę o podpowiedzi Edytowane 28 Lutego 2011 przez koniczynka97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniczynka97 28.02.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Może jednak ktoś poleci jakiś CICHY okap kominowy 90 cm?Już prawie byłam zdecydowana na TEKA DHB 90 (28 dB -45 dB, wydajność 880 m3) cena ok, 1350 zł, albo DH 190 32-45 dB , wydajność 580 cm3, cena ok. 1000 zł -ale znalazłam bardzo negatywne opinie w internecie i to właśnie odnośnie hałasu. Podobno są głośne. Ale może to tylko subiektywne odczucia? PORADŹCIE COŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 28.02.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 halas to zawsze odczucie subiektywne wydaje mi sie,ze ma tu jeszcze znaczenie akustyka w domu a ze producenci wyciagow zanizaja wartosci,to tez jeszcze inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniczynka97 07.06.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 WitamMinęło kilka miesięcy, a ja nadal nie mam okapu Niestety dom jest tak straaaaaaaaaaasznie akustyczny, że jak gotuję wodę w czajniku elektrycznym,to trzeba pogłaśniać TV. A wtedy osoby będące w pokoju na górze twierdzą, że telewizor ryczy .Ktoś tu radził, że najlepiej sprawdzić na miejscu. Ale jak to zrobić? Zeby sprawdzić, czy będzie za głośny, to muszę go kupić, a jak kupię i będzie za głośny, to będzie ,,po ptakach"!Nie chciałabym zmieniać po roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 08.05.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 KTOŚ użytkuje taki okap:http://allegro.pl/okap-maan-vertical-60-inox-szklo-led-promocj-i2277231284.html cena zachęcająca,ale co z jakością :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniczynka97 16.05.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Podciągam tematMoże w tym czasie ktoś kupił CICHY OKAP?Albo inaczej: jeśli ktoś kupił jakikolwiek okap, to może podać ile dB podaje producent a jakie są odczucia w czasie użytkowania?cichy, da się wytrzymać, głośny?myślę, że wiele osób by skorzystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 30.05.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ech.. mam Teka dot isla. Producent podaje 49 DB. Ma 4 biegi. Na 2 słychać go tak jak wiatrzysko na dworze, na 3 jest już głośno, 4 nie do wytrzymania. Do gotowania wystarcza 2 bieg, no chyba że używam wszystkich pól, to wtedy ewentualnie 3 bieg.http://img11.imageshack.us/img11/1552/itekadotislaix.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniczynka97 31.05.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Super, właśnie o takie informacje mi chodzi. Proszę o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0rafal0 19.06.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 KTOŚ użytkuje taki okap:http://allegro.pl/okap-maan-vertical-60-inox-szklo-led-promocj-i2277231284.html cena zachęcająca,ale co z jakością :/ Witam, ja zakupiłem u nich na stronie okap Maan http://www.okapymaan.pl/okapy_kuchenne_kominowe/okap_kuchenny_saturn_quadro.html. I razem z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni. Okap pięknie się prezentuje i jest naprawdę cichy, a i dodam że firma Maan produkuje okapy od 25 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 20.06.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam, ja zakupiłem u nich na stronie okap Maan http://www.okapymaan.pl/okapy_kuchenne_kominowe/okap_kuchenny_saturn_quadro.html. I razem z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni. Okap pięknie się prezentuje i jest naprawdę cichy, a i dodam że firma Maan produkuje okapy od 25 lat. Skoro już spamujemy Vestt.pl Jak ktoś chce podyskutować zapraszam Oferta niezbyt szeroka ale stale się powiększa:) A jakością produkty nie ustępują innym bardziej znanym markom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 20.06.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Ech.. mam Teka dot isla. Producent podaje 49 DB. Ma 4 biegi. Na 2 słychać go tak jak wiatrzysko na dworze, na 3 jest już głośno, 4 nie do wytrzymania. Do gotowania wystarcza 2 bieg, no chyba że używam wszystkich pól, to wtedy ewentualnie 3 bieg. http://img11.imageshack.us/img11/1552/itekadotislaix.jpg Trochę dziwi to co piszesz bo okapy te są raczej ciche. Przestroga dla innych żeby uważali przy montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts