Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnetrzne w luku - problem

Recommended Posts

Hej

W moim wymarzonym domku drzwi i okna zostaly zaprojektowane jako luki.Nie sa one strzeliste, lecz stonowane,lagodne. Przykladowe wymiary okna 150wys x 90szer,luk zaczyna sie na 130-tym cm ramy patrzac po wysokosci(kombinowalem rozne symulacje okna w programie ArCon+ ).Okna jak i drzwi balkonowe sa otwierane jako calosc z lukiem.Tutaj byl maly problem ze znalezieniem firmy ktora to wykona ( rama tworzywo sztuczne szyba P2 okucia 4 stopien )ale udalo sie.

Z drzwiami wejsciowymi jest juz problem.Nie moge znalesc firmy ktora wykona drzwi, aby otwieraly sie wraz z lukiem jako calosc. Wymiary 210x100.

I tu mam prosbe.Czy ktos spotkal firme, ktora oferuje wykonanie takich drzwi nie wazne drewno czy plastik. Moze ktos podalby cene wraz z namiarami? Interesuja mnie okolice Lodzi, lecz kazda informacja bedzie cenna.

Dzieki

I oczywiscie zyczenia:

Niech zajaczek szczodry bedzie

I z jajeczkiem do Was przybedzie

Niech swieconka smaczna bedzie

A w Dyngusa woda wszedzie

Niechaj mury same rosna

wraz ze zblizajaca sie wiosna

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Młody dnia 2002-03-29 21:11 ]

Cześć

Ja mam takie drzwi wejściowe. Wys. 220 cm w najwyższym punkcie, przy ramie 200. szerokość 160 cm. po bokach nieotwieralne witrynki każda 30cm, a drzwi otwierane z łukiem szer ok 100cm.

Cena za sosnowe malowane z zamkiem antywłam i szybkami z boku dopasowanymi do krzywizny łuku 3800netto we Wrocławiu.

Pzdrw

Artur

Serdeczne dzieki Artur za szybka odpowiedz. Dzieki Tobie mam nadzieje, ze sie uda.

Tylko nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem. Wysokosc calosci 220 luk zaczyna sie od 200 wysokosci ramy. Szerokosc drzwi 100 a z kazdej strony witrynki po 30 cm?

Zrozumialem w ten sposob, mysle ,ze dobrze?

Roman