Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OrlenGAZ

alice

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem od niedawna nieszczęśliwym użytkownikiem instalacji ORLEN GAZ na propan - butan. Chciałbym poprzez forum ostrzec wszystkich potenacjalnych zainteresowanych skorzystaniem z usług tej firmy!!! Zapewniam, że jak już podpiszecie umowę i miły przedstawiciel dostanie za Was premię, to możecie juz liczyć tylko na same problemy. Terminy dla tej firmy nie istnieją, w zakresie projektowania i wykonastwa zupełna amatorszczyzna. Jeżeli trafi się awaria to możecie liczyć tylko na własną ciepłą kołdrę a nie profesjonalny serwis!!! Ten może łaskawie pojawi sie po paru tygodniach od zgłoszenia oczywiście jeżeli uzna, że problem z Waszą instalacją leży po ich stronie. Jeżeli tak nie stwierdzą (oczywiście wykorzystując do tego celu jedynie łącza telefoniczne) to należy przygotować sie na niemały wydatek. :(

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem od niedawna nieszczęśliwym użytkownikiem instalacji ORLEN GAZ na propan - butan. Chciałbym poprzez forum ostrzec wszystkich potenacjalnych zainteresowanych skorzystaniem z usług tej firmy!!! Zapewniam, że jak już podpiszecie umowę i miły przedstawiciel dostanie za Was premię, to możecie juz liczyć tylko na same problemy. Terminy dla tej firmy nie istnieją, w zakresie projektowania i wykonastwa zupełna amatorszczyzna. Jeżeli trafi się awaria to możecie liczyć tylko na własną ciepłą kołdrę a nie profesjonalny serwis!!! Ten może łaskawie pojawi sie po paru tygodniach od zgłoszenia oczywiście jeżeli uzna, że problem z Waszą instalacją leży po ich stronie. Jeżeli tak nie stwierdzą (oczywiście wykorzystując do tego celu jedynie łącza telefoniczne) to należy przygotować sie na niemały wydatek. :(

napisz jaki był techniczny problem??

• 2 weeks później...
w samochodzie propa-butan jest doprowadzany do układów silnika w postaci cieczy, natomiast w przydomowej instalacji z butli do domu ma iść gaz, jeżeli podczas mrozu nie odparuje on w butli, to nie popłynie

Jezeli masz na mysli uklad sekwencyjny to tak, ale poki co w olbrzymiej

ilosci instalacji jest to juz gaz i tez nie ma problemow

w samochodzie propa-butan jest doprowadzany do układów silnika w postaci cieczy, natomiast w przydomowej instalacji z butli do domu ma iść gaz, jeżeli podczas mrozu nie odparuje on w butli, to nie popłynie

Ale w każdej instalacji jest parownik który podgrzewany jest płynem chłodniczym z silnika (w kazdej dobrze funkcjonującej).

Piszcie jednak na temat, bo to nie strona motoryzacyjna, a mnie interesuje ewentualnie gaz z butli do ogrzewania.

bo masz debilu takie ustrojstwo co sie zwie parownik!!!!

w sekwencyjnym tez jest podawanay gaz ktory odparował w parowniku.

jedynie w instalacjach najnowszej generacji (CO SIE ZWIE WTRYSK BEZPOŚREDNI W FAZIE CIEKŁEJ) ale niestety taka instalka kosztuje jak na razie ponad 7 k

nic mnie tak nie wkurwia jak niedouczone łory!!! co bez podstaw mądrkują

no właśnie chciałbym uprzejmie poprosić wszystkich biorących udział w dyskusji o dzielenie się doświadczeniami na temat współpracy z Orlengazem.

Jak firma traktuje klienta, jakie dają warunki i jakie są wrażenia z użytkowania propan-butanu?

to dla tych co zapomnieli o czym jest ta dyskusja

:roll:

terminy dla nich nie istnieją, sąsiad ma zbiornik z Progazu i płaci za propan 1,40 netto, ja płacę w BP 1,56 netto, zużywając średnio 3000 litrów, jestem 480 zł w plecy

to chyba wystarczający argument

• 2 weeks później...

Co to znaczy terminy dla BP nie istnieja? Firma jest bardzo solidna i nie mialem zadnych problemow - jak mialem awarie reduktora to byli na drugi dzien. Jak zamawiam gaz to nie czekam dluzej niz tydzien. Gdybym zuzyl 3000 litrow to bylbym zwolniony z dzierzawy (mam to w umowie). Cena gazu jest chyba nieco wyzsza niz w Progasie ale Progas ma drozsza dzierzawe i nie wiem czy tak szybki i sprawny serwis. Wg mnie warto rozwazac i BP i Progas.

D.

Nie porównujcie instalacji samochodowych z domowymi

każdy samochód odpala się na benzynie uzyskuje temp i dopiero przełącza na gaz w gaznikowych recznie w wtryskowych robi to komputer

to chyba nie daje nam mozliwości porównywac obu systemów

w dodatku mieszanina letnia rózni sie od zimowej w zimowej jest wiecej propanu i to sporo.