Szymek 02.02.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem od niedawna nieszczęśliwym użytkownikiem instalacji ORLEN GAZ na propan - butan. Chciałbym poprzez forum ostrzec wszystkich potenacjalnych zainteresowanych skorzystaniem z usług tej firmy!!! Zapewniam, że jak już podpiszecie umowę i miły przedstawiciel dostanie za Was premię, to możecie juz liczyć tylko na same problemy. Terminy dla tej firmy nie istnieją, w zakresie projektowania i wykonastwa zupełna amatorszczyzna. Jeżeli trafi się awaria to możecie liczyć tylko na własną ciepłą kołdrę a nie profesjonalny serwis!!! Ten może łaskawie pojawi sie po paru tygodniach od zgłoszenia oczywiście jeżeli uzna, że problem z Waszą instalacją leży po ich stronie. Jeżeli tak nie stwierdzą (oczywiście wykorzystując do tego celu jedynie łącza telefoniczne) to należy przygotować sie na niemały wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem od niedawna nieszczęśliwym użytkownikiem instalacji ORLEN GAZ na propan - butan. Chciałbym poprzez forum ostrzec wszystkich potenacjalnych zainteresowanych skorzystaniem z usług tej firmy!!! Zapewniam, że jak już podpiszecie umowę i miły przedstawiciel dostanie za Was premię, to możecie juz liczyć tylko na same problemy. Terminy dla tej firmy nie istnieją, w zakresie projektowania i wykonastwa zupełna amatorszczyzna. Jeżeli trafi się awaria to możecie liczyć tylko na własną ciepłą kołdrę a nie profesjonalny serwis!!! Ten może łaskawie pojawi sie po paru tygodniach od zgłoszenia oczywiście jeżeli uzna, że problem z Waszą instalacją leży po ich stronie. Jeżeli tak nie stwierdzą (oczywiście wykorzystując do tego celu jedynie łącza telefoniczne) to należy przygotować sie na niemały wydatek. napisz jaki był techniczny problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 mam podobne problemy, mieszanina mi zamarzła, serwis sie ociaga, ale na szczescie mam kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 No patrz jaki pech!A mi w aucie nie zamarzla nigdy, a bywaly juz niemale mrozy tej zimy!PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 No patrz jaki pech! A mi w aucie nie zamarzla nigdy, a bywaly juz niemale mrozy tej zimy! Pozdrawiam Mirek bo widzisz łorze niedouczony w swoim śmiesznym autku masz coś takiego jak parownik!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 mam podobne problemy, mieszanina mi zamarzła, serwis sie ociaga, ale na szczescie mam kominek nie tyle zamarza co nie moze odparowac poniżej minusowych temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 16.02.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 w samochodzie propa-butan jest doprowadzany do układów silnika w postaci cieczy, natomiast w przydomowej instalacji z butli do domu ma iść gaz, jeżeli podczas mrozu nie odparuje on w butli, to nie popłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 w samochodzie propa-butan jest doprowadzany do układów silnika w postaci cieczy, natomiast w przydomowej instalacji z butli do domu ma iść gaz, jeżeli podczas mrozu nie odparuje on w butli, to nie popłynie Jezeli masz na mysli uklad sekwencyjny to tak, ale poki co w olbrzymiej ilosci instalacji jest to juz gaz i tez nie ma problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 16.02.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 w samochodzie propa-butan jest doprowadzany do układów silnika w postaci cieczy, natomiast w przydomowej instalacji z butli do domu ma iść gaz, jeżeli podczas mrozu nie odparuje on w butli, to nie popłynie Jezeli masz na mysli uklad sekwencyjny to tak, ale poki co w olbrzymiej ilosci instalacji jest to juz gaz i tez nie ma problemow Ale w każdej instalacji jest parownik który podgrzewany jest płynem chłodniczym z silnika (w kazdej dobrze funkcjonującej). Piszcie jednak na temat, bo to nie strona motoryzacyjna, a mnie interesuje ewentualnie gaz z butli do ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 w samochodzie propa-butan jest doprowadzany do układów silnika w postaci cieczy, natomiast w przydomowej instalacji z butli do domu ma iść gaz, jeżeli podczas mrozu nie odparuje on w butli, to nie popłynie Jezeli masz na mysli uklad sekwencyjny to tak, ale poki co w olbrzymiej ilosci instalacji jest to juz gaz i tez nie ma problemow bo masz debilu takie ustrojstwo co sie zwie parownik!!!! w sekwencyjnym tez jest podawanay gaz ktory odparował w parowniku. jedynie w instalacjach najnowszej generacji (CO SIE ZWIE WTRYSK BEZPOŚREDNI W FAZIE CIEKŁEJ) ale niestety taka instalka kosztuje jak na razie ponad 7 k nic mnie tak nie wkurwia jak niedouczone łory!!! co bez podstaw mądrkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 urwał, nie urwał, ale co z ORLEN GAZEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.02.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 no właśnie chciałbym uprzejmie poprosić wszystkich biorących udział w dyskusji o dzielenie się doświadczeniami na temat współpracy z Orlengazem. Jak firma traktuje klienta, jakie dają warunki i jakie są wrażenia z użytkowania propan-butanu? to dla tych co zapomnieli o czym jest ta dyskusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 17.02.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 drodzy uzytkownicy mieszanki propan-butan, jak sprawowala sie instalacja zima? zamierzamy zwiazac sie z jakas firma swiadczaca tego typu uslugi i jestesmy ciekawi opinii uzytkownikow. interesuje nas zbiornik podziemny. pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mak 17.02.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Mam i ja zbiornik na gaz. Na zimę zalewam propan a na wiosnę mieszaninę P-B. Ryzykuję ,że wystąpi temp poniżej 0 i piec przestanie działać. Pytanie w jaki sposób może PB uszkodzic piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 moze pozacierać dysze w piecu i uszkodzić cały układ sterujący, a naprawa tego kosztuje sporopozdrawiammam gaz z bp, ale nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 mam gaz z bp, ale nie polecam witam dlaczego nie polecasz?? stoje przed wyborem i jak na razie wszystko wskazywało na BP, moge prosic o jakies szczegoly?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 terminy dla nich nie istnieją, sąsiad ma zbiornik z Progazu i płaci za propan 1,40 netto, ja płacę w BP 1,56 netto, zużywając średnio 3000 litrów, jestem 480 zł w plecyto chyba wystarczający argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.03.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Główna dyskusja na temat p-b odbyła się w październiku czyli przed sezonem. Jakie są praktyczne spostrzeżenia użytkowników p-b u schyłku sezonu? Podajcie proszę Wasze uwagi i opinie o systemie w ujemnych temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 02.03.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Co to znaczy terminy dla BP nie istnieja? Firma jest bardzo solidna i nie mialem zadnych problemow - jak mialem awarie reduktora to byli na drugi dzien. Jak zamawiam gaz to nie czekam dluzej niz tydzien. Gdybym zuzyl 3000 litrow to bylbym zwolniony z dzierzawy (mam to w umowie). Cena gazu jest chyba nieco wyzsza niz w Progasie ale Progas ma drozsza dzierzawe i nie wiem czy tak szybki i sprawny serwis. Wg mnie warto rozwazac i BP i Progas. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Nie porównujcie instalacji samochodowych z domowymikażdy samochód odpala się na benzynie uzyskuje temp i dopiero przełącza na gaz w gaznikowych recznie w wtryskowych robi to komputerto chyba nie daje nam mozliwości porównywac obu systemów w dodatku mieszanina letnia rózni sie od zimowej w zimowej jest wiecej propanu i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts