magdzik76 05.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Tutaj prosimy o wpisywanie komentarzy do naszego dziennika budowy:Projekt KORNELIA - budujemy nasze marzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.12.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Fajny projekcik, też się kiedys nad nim zastanawiałam! Będę śledzić postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 08.12.2008 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Wielkie dzięki za zaglądanie do nas. Zapraszamy do śledzenia naszych postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 11.12.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witamy niedalekich sasiadów!!! Kierowaliśmy się dokładnie tym samym wybierając Tuszyn na poszukiwania działki Obok nas jest jeszcze działka budowlana do sprzedania więc szukamy chętnych na jeszcze bliższe sasiedztwo Na pewno często będziemy tu zagladać a może i na budowę do was się uda? Pewnie tak bo my już widzę będziemy budować dosć wolno więc będzie okazja żeby podejrzeć jak wam idzie! Pozdrawiamy! Kamil i Angelika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorifactor 11.12.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja też witam sąsiadów ,a do nas do Górek macie daleko ?Magdzik my chyba jesteśmy ten sam rocznik:)) PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 11.12.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Dzięki za wirtualne odwiedzinki. Nasza budowa - dumnie brzmi - jak dotąd to papierki, papierki i jeszcze raz papierki. A na działeczce jak widać na zdjęciach już mamy sporo drzewek i niestety niektórych trzeba się pozbyć. Mamy sosnę, jarzębinkę i kilka pięknych dużych brzóz (pozbyć się musimy samosiejek jesionów) więc póki co nic nie sadzimy.Co do rocznika może po prostu to właśnie ten wiek kiedy się chce coś zbudować i mieszkać na swoim, wcześniej wystarczało ciasne ale własne M3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 11.12.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 My mamy ciasne i nie własne M1 więc wszystko jasne... Ja wychowałem się praktycznie w lesie a na naszej dziąłce jest pole więc starsznie brakuje mi tych drzew! Jak tylko ja ogrodzę i jakoś podrównam to od razu coś tam będziemy sadzić! Pasowałoby iglaki zeby było mniej grabienia liści ale jak pomyslę o ładnych brzozach.... ehhhh... PS. Który rocznik jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 11.12.2008 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Nieopatrznie zdradziłam ten rocznik w nicku. Co do działki to oglądaliśmy działki zupełnie koło Was tzn. z drugiej strony słupa WN i trochę bliżej niego. Więc o mały włos bylibyśmy bardzo bliskimi sąsiadami. Niestety bliskość słupa nas przestraszyła (nigdy nic nie wiadomo a od nas byłoby bliziutko ok. 50m) i zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 11.12.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Nieopatrznie zdradziłam ten rocznik w nicku. Co do działki to oglądaliśmy działki zupełnie koło Was tzn. z drugiej strony słupa WN i trochę bliżej niego. Więc o mały włos bylibyśmy bardzo bliskimi sąsiadami. Niestety bliskość słupa nas przestraszyła (nigdy nic nie wiadomo a od nas byłoby bliziutko ok. 50m) i zrezygnowaliśmy. sic! faktycznie niedopatrzyłem Obok nas jest ciagle wolna działeczka więc jak coś to zapraszamy! Do słupów mamy jakies 200m więc chyba wystarczająco...(czego tam się można obawiać?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 12.12.2008 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Dzięki za zaproszenie ale już nie skorzystamy. Znaleźliśmy TO nasze miejsce i tam stanie nasza chatka.Co do słupów to z tej działki jaką mieliśmy na oku było trochę za blisko. Nie ma pewności jak wpływa linia WN na zdrowie a przede wszystkim widok do nas był średni. Po wielu dyskusjach odpuściliśmy chociaż miejsce było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotbar 22.03.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam Zapraszam do śledzenia i naszego postepu prac związanych z Kornelią http://kotbar.fotosik.pl/albumy/399761.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 10.11.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Hej!!! Wpadłam się przywitać. Piękny domek Wam rośnie. I przepięknie macie wokół domku, ten las - po prostu marzenie.....Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów na placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 10.11.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dzięki za odwiedziny i polecam się na przyszłośćZapraszamCo do widoku za oknem faktycznie super będzie stać przy zlewie i podziwiać piękne brzozy. Nie jest to może duży las ale pas zieleni całkiem wystarczający na relaks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 08.12.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 O będę zaglądać - baardzo fajny projekcik .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 08.12.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Zapraszam do zaglądania ale i do komentowania naszych poczynańPozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 08.12.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witaj Magda.Fantastyczne tempo!Chyba mamy bardzo blisko do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 08.12.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 A ja zapytam : - o koszt dachu.. - słup przy wyjściu na taras - czy możliwe jest usunięcie ? - koszt całkowity domku jeśli można , tak około - i czy usunięcie wolich oczek było zmianą nie istotną w projekcie (ile ta przyjemność kosztuje ) To na razie początek z mej strony .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 09.12.2009 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witaj Magda. Fantastyczne tempo! Chyba mamy bardzo blisko do siebie. My jak pewnie się zorientowałaś budujemy w Tuszynie. Napisz w jakich okolicach będziecie mieszkać lub już mieszkacie. Może zostaniemy bliskimi sąsiadami?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 09.12.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A ja zapytam : - o koszt dachu.. - słup przy wyjściu na taras - czy możliwe jest usunięcie ? - koszt całkowity domku jeśli można , tak około - i czy usunięcie wolich oczek było zmianą nie istotną w projekcie (ile ta przyjemność kosztuje ) To na razie początek z mej strony .... Cześć Jak widać na naszym przykładzie można usunąć słup i wyprostować salon powiększa się jego wymiary troszkę - zmianę tę pochwalił nasz projektant od adaptacji budynku. Ten zabieg podobnie jak rezygnacja z wolich oczek w naszym przypadku odbyła się na etapie adaptacji budynku nie powiększyła jej ceny i nie wiązała się z żadnymi zmianami konstrukcyjnymi całego budynku. Jeżeli chodzi o koszty to bardziej zorientowany jest małżonek więc odpiszę jak tylko zasięgnę porady u niego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 09.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Baardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts