magdzik76 09.12.2009 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 MARTINA1 po konsultacji z małżonkiem : koszt dachu to ok. 60 tyś. całość czyli robocizna materiały, rynny okna dachowe oraz stan surowy zamknięty domku to ok. 200 tyś.PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 09.12.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 To teraz czekam na nowości w dzieniczku i podczytuję - dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Bardzo u Was pięknie, a czy aby od frontu to nie zalega ziemia z mojej działencji?? Bo mi jakieś znajome i otoczenie i domek Twoje inspiracje bardzo mi się podobają, podobne do moich. Te schody też już wypatrzyłam u Maren- boskie, niestety u nas inna koncepcja,schody już wylane. Powodzenia w wykańczaniu, bedę was podglądać, jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 14.12.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 WitamNie mylisz się ziemia przed domkiem jest od Was. Czeka na wiosnę i czas prac ogrodowych a do tego czasu uleży się dobrze. U nas schody będą drewniane i cały czas mam nadzieję, że nie zbankrutujemy i będziemy mogli mieć takie.Zapraszamy do podglądania i komentowania naszych poczynańPozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 21.12.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://images38.fotosik.pl/236/ce91b7063bd8eaa7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 22.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mam pytanie.budowaliście sieć wodociągową... przekazywaliście na rzecz gminy ?jeśli tak na jakich warunkach ?interesuje mnie ponieważ sam stoję krok przed rozpoczęciem budowy w Tuszynie i również mam do wybudowania kawałek nitki wodociągowej..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 20.03.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 przepraszamy za długie milczenie, odpowiedź na pytanie wysłaliśmy na PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas70 24.03.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Magdzik76, co z wpisami? nie mogę się doczekać informacji co u Was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 26.03.2010 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Już nadrabiamy zaległości, niestety nie na wszystko starcza czasuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.10.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Hejka Na PC właściwie jesteśmy zdecydowani, tyle że nie będziemy raczej jej od razu montować - będziemy pewnie spłukani, a sporo wydamy na inne instalacje - chcemy kominek z pw (mamy nasze drewno z wycinki) i tym ogrzewać pierwszy sezon lub dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 21.10.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Drzewo sezonowane więc to jest niezły pomysł. My mamy kominek do ewentualnego wspomagania ogrzewania na srogie, mroźne wieczory. Mamy za duży domek aby ogrzać go kominkiem i nie robiliśmy rozprowadzenia do wszystkich pomieszczeń.Pompa spisuje się super i w domciu jest miło i przytulnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.10.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) Dzieńdoberek U nas też dom spory (całkowita ok 230m), dlatego kominek z płaszczem zasilający bufor, a z bufora w podłogówkę w całym domu (oczywiście za mieszaczem). Zależało nam też, żeby mieć grzaną wodę kominkiem. A Wam pompa grzeje wodę? Bo ja się zastanawiam jeszcze nad solarami, ale jeśli pc zagrzeje i będzie to ekonomiczne, to sobie kolektory odpuszczę i latem wodę będzie pc przygotowywała. A do czasu jej montażu pewnie jakiś piec elektryczny lub po prostu grzałka w zbiorniku. Takie mam ogólne przemyślenia na temat naszego układu grzewczego, ale jeszcze może mi się pozmieniać Wasz domek ślicznie wygląda, w środku też widzę dużo moich klimatów - np. płytki szare we wnęce prysznicowej... mniam... - to też Nowa Gala? Piękne... I drzwi wewnętrzne - czy one są może szaro-grafitowe? Bo właśnie niedawno takie wygrzebałam z myślą: moje_ci_one_będą może nie jestem oryginalna, ale kocham szarości... Lampy ciekawe, wybór klosza - zależy jaką resztę planujesz - jaka podłoga, meble - jak gładko, to może ten ze wzorem, byłby jakiś ciekawy akcent. Te eglo fajne, daj na wątek oświetleniowy, może coś tam doradzą Edytowane 21 Października 2010 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 21.10.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nasza PC grzeje również wodę. Mamy w zbiorniku również grzałkę aby raz w tygodniu podgrzać do 70 stopni (zalecane aby pozbyć się ewentualnych drobnoustrojów).Drzwi u nas będą dębowe (wyglądają one na lekko bielone - z odcieniem szarości). Sempre są szare nazywają się sosna sepia, my nie chcieliśmy aby zdominowały nam resztę wystroju.Szare płytki to Nowa Gala seria Signum. Mają dwa odcienie szarości u nas mamy jaśniejsze ponieważ grafitowe były zbyt ciemne do naszej łazienki (oczywiście według nas). Co do lamp mamy jeszcze chwilkę na zastanawianie się. Będą to jedne z ostatnich zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.10.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Cześć Te drzwi, które jako pierwsze zwróciły moją uwagę, to są jednak inne - Dre, modele Vetro, Piano lub Premium w kolorze dąb szary ryfla Zanotowałam nazwę Twoich i czekam na fotki, jak już przyjdą Sama pracujesz nad wnętrzami, czy wspomagasz się projektantem? Bo ja się przymierzam, zwłaszcza do łazienek - sama bym coś porobiła w czasie zimowego przestoju, ale boję się, że coś sknocę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orford 26.10.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam Tez budujemy Kornelie i czesto zagladam do Ciebie,bo widze,ze chyba na tych samych falach nadajemy Pieknie sie urzadzacie Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia kominka i oczywiscie calej reszty Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 27.10.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Milek drzwi widzieliśmy Dre ale dla nas ryfla jest nie do przyjęcia. Wolimy gładkie. Nie chcieliśmy szarych aby nie zdominowały nam wnętrza, ale to wedle uznania.Nad wnętrzami pracujemy wspomagani przez panią architekt. W moim odczuciu uchroniła nas od wielu drobnych wpadek o których istnieniu człowiek nie ma pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 27.10.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 OrfordCieszę się, że grono Korneliowiczów się powiększa. Projekt niezmiennie mi się podoba i nie zamieniałbym go na inny.Oczywiście wprowadziliśmy zmiany w ścianach wewnętrznych (w części prywatnej wszystkie drzwi na skosach nie są dobrym wyjściem ponieważ pokoje stają się nieustawne)Pochwalcie się jakimiś fotkami swojej Kornelii (choćby tu w komentarzach jeśli nie macie zamiaru zakładać dziennika).Kominek na razie jest pokryty gładzią więc bielutki a formę widać na zdjęciach w dzienniku.Mam nadzieję, że za niedługi czas nabierze kolorków i elegancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 18.11.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam! domek jest piękny! z niecierpliwością czekam na zdjęcia z wnętrz:) pozdrawiam asia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orford 21.11.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Hej Suuuper,ze juz mebelki macie (czekam na zdjecia!!!) niemoge sie doczekac jak my zaczniemy wstawiac nasze,ale to dopiero w letnie wakacje Ciekawa jestem bardzo waszej kuchni .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orford 14.12.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Hej Magdzik I jak wyszla kuchnia?Pewnie cudnie i swieta bedziecie spedzac juz w nowym domku My,jeszcze ten ostatni raz spedzamy swieta na emigracji,ale sama mysl,ze w przyszlym roku juz beda takie o jakich marzymy podtrzymuje na duchu Pozdrawiam i czekam na obiecane fotki wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts