Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt KORNELIA - budujemy nasze marzenia ! KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo u Was pięknie, a czy aby od frontu to nie zalega ziemia z mojej działencji?? Bo mi jakieś znajome i otoczenie i domek :)

Twoje inspiracje bardzo mi się podobają, podobne do moich. Te schody też już wypatrzyłam u Maren- boskie, niestety u nas inna koncepcja,schody już wylane.

Powodzenia w wykańczaniu, bedę was podglądać, jeśli można :p

Witam

Nie mylisz się ziemia przed domkiem jest od Was. Czeka na wiosnę i czas prac ogrodowych a do tego czasu uleży się dobrze. U nas schody będą drewniane i cały czas mam nadzieję, że nie zbankrutujemy i będziemy mogli mieć takie.

Zapraszamy do podglądania i komentowania naszych poczynań

Pozdrawiamy

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 6 months później...

Drzewo sezonowane więc to jest niezły pomysł. My mamy kominek do ewentualnego wspomagania ogrzewania na srogie, mroźne wieczory. Mamy za duży domek aby ogrzać go kominkiem i nie robiliśmy rozprowadzenia do wszystkich pomieszczeń.

Pompa spisuje się super i w domciu jest miło i przytulnie.

Dzieńdoberek :)

U nas też dom spory (całkowita ok 230m), dlatego kominek z płaszczem zasilający bufor, a z bufora w podłogówkę w całym domu (oczywiście za mieszaczem). Zależało nam też, żeby mieć grzaną wodę kominkiem. A Wam pompa grzeje wodę? Bo ja się zastanawiam jeszcze nad solarami, ale jeśli pc zagrzeje i będzie to ekonomiczne, to sobie kolektory odpuszczę i latem wodę będzie pc przygotowywała. A do czasu jej montażu pewnie jakiś piec elektryczny lub po prostu grzałka w zbiorniku. Takie mam ogólne przemyślenia na temat naszego układu grzewczego, ale jeszcze może mi się pozmieniać ;)

Wasz domek ślicznie wygląda, w środku też widzę dużo moich klimatów - np. płytki szare we wnęce prysznicowej... mniam... - to też Nowa Gala? Piękne...

I drzwi wewnętrzne - czy one są może szaro-grafitowe? Bo właśnie niedawno takie wygrzebałam z myślą: moje_ci_one_będą :lol: może nie jestem oryginalna, ale kocham szarości...

Lampy ciekawe, wybór klosza - zależy jaką resztę planujesz - jaka podłoga, meble - jak gładko, to może ten ze wzorem, byłby jakiś ciekawy akcent.

Te eglo fajne, daj na wątek oświetleniowy, może coś tam doradzą :yes:

Edytowane przez *milek*

Nasza PC grzeje również wodę. Mamy w zbiorniku również grzałkę aby raz w tygodniu podgrzać do 70 stopni (zalecane aby pozbyć się ewentualnych drobnoustrojów).

Drzwi u nas będą dębowe (wyglądają one na lekko bielone - z odcieniem szarości). Sempre są szare nazywają się sosna sepia, my nie chcieliśmy aby zdominowały nam resztę wystroju.

Szare płytki to Nowa Gala seria Signum. Mają dwa odcienie szarości u nas mamy jaśniejsze ponieważ grafitowe były zbyt ciemne do naszej łazienki (oczywiście według nas).

Co do lamp mamy jeszcze chwilkę na zastanawianie się. Będą to jedne z ostatnich zakupów.

Cześć :)

Te drzwi, które jako pierwsze zwróciły moją uwagę, to są jednak inne - Dre, modele Vetro, Piano lub Premium w kolorze dąb szary ryfla :yes:

Zanotowałam nazwę Twoich i czekam na fotki, jak już przyjdą ;)

Sama pracujesz nad wnętrzami, czy wspomagasz się projektantem? Bo ja się przymierzam, zwłaszcza do łazienek - sama bym coś porobiła w czasie zimowego przestoju, ale boję się, że coś sknocę :rolleyes:

Milek

drzwi widzieliśmy Dre ale dla nas ryfla jest nie do przyjęcia. Wolimy gładkie. Nie chcieliśmy szarych aby nie zdominowały nam wnętrza, ale to wedle uznania.

Nad wnętrzami pracujemy wspomagani przez panią architekt. W moim odczuciu uchroniła nas od wielu drobnych wpadek o których istnieniu człowiek nie ma pojęcia.

Orford

Cieszę się, że grono Korneliowiczów się powiększa. Projekt niezmiennie mi się podoba i nie zamieniałbym go na inny.

Oczywiście wprowadziliśmy zmiany w ścianach wewnętrznych (w części prywatnej wszystkie drzwi na skosach nie są dobrym wyjściem ponieważ pokoje stają się nieustawne)

Pochwalcie się jakimiś fotkami swojej Kornelii (choćby tu w komentarzach jeśli nie macie zamiaru zakładać dziennika).

Kominek na razie jest pokryty gładzią więc bielutki a formę widać na zdjęciach w dzienniku.

Mam nadzieję, że za niedługi czas nabierze kolorków i elegancji.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
Hej Magdzik :) I jak wyszla kuchnia?Pewnie cudnie i swieta bedziecie spedzac juz w nowym domku :) My,jeszcze ten ostatni raz spedzamy swieta na emigracji,ale sama mysl,ze w przyszlym roku juz beda takie o jakich marzymy podtrzymuje na duchu ;) Pozdrawiam i czekam na obiecane fotki wnetrz ;)