Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Para,mikrofala,pyroliza itp.-jak to połączyć?

amatlea

Recommended Posts

Jestem na etapie wyboru sprzętów do kuchni i mam problem- chciałabym:

piekarnik z prowadnicami teleskopowymi i pyrolizą

mikrofalę

piekarnik parowy

Najłatwiej kupić wszystkie 3 urządzenia, ale moja druga połówka na to nie pójdzie :roll:

Kombinuję żeby kupić piekarnik z prowadnicami teleskopowymi i pyrolizą oraz z funkcją pary lub mikrofali, ale chyba takiego nie ma? A może jest?

Wszystkie mają albo teleskop i pyrolizę, albo parę, albo piekarnik z mikrofalą bez teleskopowych prowadnic :evil:

No i jeszcze te kompaktowe piekarniki są małe...

są piekarniki electroluxa na parę (cena ok 3,5-4tys) a mikrofalę musisz osobno kupić bo 3-w-1 nie słyszałem..jeste też piekarnik siemensa gdzie jeste mikrofala i piekarnik, ale nie ma parowego...więc chyba rozsądniej nie dublowac funkcji i kupić piekarnik z parą i osobno mikrofalę, albo najtaniej, piekarnik, mikrofalę i urządzenie do gotowania na parze za 200-300zł...

Już przejrzałam kompaktowe urządzenia typu 2 w 1 różnych firm, ale zależy mi również na pyrolizie i prowadnicach teleskopowych oraz dużej pojemności...

Ostatecznie chyba jednak zdecyduję się na piekarnik z pyrolizą i prowadnicami, piekarnik parowy z prowadnicami teleskopowymi (Siemens) i mikrofalę - już przekonałam prawie męża :wink: Jeśli chodzi o prowadnice teleskopowe to chyba do każdego modelu piekarnika np. w Siemensie można je opcjonalnie dokupić, więc wybieram piekarnik z pyrolizą i do niego dodatkowo prowadnice.

Ostatecznie chyba jednak zdecyduję się na piekarnik z pyrolizą i prowadnicami, piekarnik parowy z prowadnicami teleskopowymi (Siemens) i mikrofalę - już przekonałam prawie męża :wink: Jeśli chodzi o prowadnice teleskopowe to chyba do każdego modelu piekarnika np. w Siemensie można je opcjonalnie dokupić, więc wybieram piekarnik z pyrolizą i do niego dodatkowo prowadnice.

Jesli nic sie nie zmienilo w ostatnich paru miesiacach i nie weszla jakas mega nowosc Siemensa, a chyba raczej nie, to przed uruchamianiem pyrolizy trzeba bedzie wymontowywac prowadnice teleskopowe......niestety. Sama intersowalam sie tematem, bylam nawet osobiscie w firmie popytac co i jak i Pani z ktora rozmawialam mowila, albo pyroliza, albo teleskopy, albo pyroliza i teleskopy, ale teleskopy trzeba wymontowac.

Brałam to pod uwagę, ale doszłam do wniosku, że dla mnie będzie to niewygodne. Np. jeśli piekarnik mam dosyć nisko ( a chyba tak będzie jeśli chcę upchnąć w słupku trzy urządzenia) to w momencie, kiedy piekę dwie rzeczy na dwóch poziomach to dostęp do tej ustawionej na dole jest chyba niemożliwy?

a może zamiast teleskopów tego siemensa z wysuwaną szufladą (blachy przymocowane do drzwi i drzwi poruszają się jak szuflada)??

polecam takie urządzeniem Posiadam piekarnik Bosch od 8 lat i następny w nowym domu też będzie właśnie taki. Nie ma problemu z dostępem do niższych blach... z boku. To rozwiązanie raczej może nie sprawdzić się w słupku dla niskiej osoby ale w dolnej szafce jest do polecenia

a może zamiast teleskopów tego siemensa z wysuwaną szufladą (blachy przymocowane do drzwi i drzwi poruszają się jak szuflada)??

polecam takie urządzeniem Posiadam piekarnik Bosch od 8 lat i następny w nowym domu też będzie właśnie taki. Nie ma problemu z dostępem do niższych blach... z boku. To rozwiązanie raczej może nie sprawdzić się w słupku dla niskiej osoby ale w dolnej szafce jest do polecenia

Juz kiedys o tym pisalam tutaj........jak robilam rozeznania co do sprzetow agd Siemensa, to pani z firmy opowiadala wlasnie na temat tego piekarnika, ze Pascal "gotujacy z tv" (kiedys mu sponsorowali program) na niego akurat narzekal, ponoc niewygodny.

• 2 weeks później...

A mi się właśnie wydaje że w słupku jest wygodniej zaglądać z boku niż schylać się i z boku... W słupku z boku to jak z cargo wysokim jest, nie? :)

• 1 month później...

Dalej mam problem z tą głupią pyrolizą i prowadnicami teleskopowymi, bo o ile się nie mylę to oba te bajery są dostępne albo w dosyć ubogim w funkcje piekarniku, albo w piekarniku bogatym w funkcje, drogim i CZARNYM :roll: A czarny mi ni ... nie pasuje. No a do modelu, który mnie interesuje prowadnice chyba nie są dostępne...

Acha- mówię o piekarnikach Siemens, bo co do marki już jestem zdecydowana.

Skoro Siemens, to wypatrzyłam sobie taki:

http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA008173_HB884570_def.jpg

Jest normalnej wielkości a ma mikrofalę, pyrolizę też, a teleskopy w Siemensie można dokupić jak ktoś bardzo chce je potem wyjmować na czyszczenie :)

Aha - kosztuje 7 tysi... :(