Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Paluszki i Lukrecja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Podziwiam Wasz zapał i pozytywne nastawienie :wink: a w kwestii budowania to na sam początek już bardzo wiele. Projekt ładny tylko mam pytanko co do wielkości kotłownii i rodzaju ogrzewania. Jeśli wybraliście ogrzewanie gazem to nie ma problemu ale jesli inne to czy nie będzie ona za mała? Postaram się śledzić wasz dziennik.

pozdrawiam

• 5 months później...
Widzę że mamy podobne podejście do budowy domku!My też kasy nie za wiele,ale powoli może coś uklecimy!Fajny ten wasz domek-zastanawia mnie tylko kwestia tej piwnicy,spadek terenu jak widać u was jest-podobnie jak i u nas-i my w związku z tym zdecydowaliśmy się na częściowe podpiwniczenie.Bo w zasadzie wytłumaczono nam ze, tak czy siak ławy trzeba kopać, a pózniej zasypywać do punktu "zero",to naszym zdaniem lepiej troszkę dołożyć kasy i mieć ten kawałek piwniczki!Ale czekamy na dalsze wasze postępy w pracach

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Dzierżawa na 3 miesiące, a po 3 miechach na rok - ale to też jest kwestia do przemyślenia, bo na pewno nie wyrobimy się w 3 miesiące z podpięciem wody i prądu :/ (brak funduszy - wiadomo). Ale dostaliśmy zgodę na zajęcie terenu od miasta na rok, więc chcemy to wykorzystać, a nie płacić za dzierżawę. Na razie o tym nie myślimy... Najważniejsze, że mury pną się do góry :)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witajcie. Wielkie pozdro że sami robicie. U mnie też jak do tej pory za nic nie płaciłem podczs swojej budowy no oprócz dopiero co teraz łazienki na górze bo... tata poszedł stawiać dom u brata i dla mnie po prostu nie ma już czasu a żona jak to żona chce szybko się wprowadzić. jeśli sami budujecie to śmiało zmieścicie się w 100 tysiącach. Wziąłem właśnie tyle kredytu obecnie szpachluję już ściany mam wszystkie płytki kupione do oby łazienek i na cały dół. brakuje mi jeszcze kominka i parkietu na dole. Mam nawet panele na calą górę i zostało jeszcze jakies 16 tysięcy kredytu. wiec nie jest tak źle. Trzymam za Was kciuki nie poddawajcie się. pozdrawiam!!

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...