Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Paluszki i Lukrecja

Recommended Posts

Ale nuda... Zima już mi obrzydła :-?

Widzieliście nowe projekty LUKRECJI? Który Wam się najbardziej podoba?

Ciekawy jest numer 3, ale jak dla mnie bez garażu, 4 też super, niestety za mały.

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lukrecji-2/m4937b5b82e8fe

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lukrecji-3/m498828b307b1b

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lukrecji-4/m4995294a8dfd8

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dom w lukrecji 3 to nasz projekt, tylko my juz go mielismy zanim sie pojawił :D

Fakt ze jak prosilismy o pozwolenie na zmiany to jeszcze raz do nas dzwonili jakie dokladnie te zmiany zrobilismy. Jedna jest roznica - garderobe mamy po drugiej stronie pokoju i nie mamy nad nia okna dachowego i w tym pokoju nad garazem mamy dwa okna na szczycie a nie jedno. Ale pokoje na gorze sa identyko

• 2 weeks później...

Tak się zastanawiałam jeszcze nad tym, czy chciałabym teraz coś zmienić w projekcie - jeśli byłaby taka możliwość i muszę szczerze przyznać, że NIC bym nie zmieniła :D Jestem bardzo zadowolona z Lukrecji!! Ze zmian, których dokonaliśmy również. Przeglądałam ofertę Archonu i znalazłam identyczny układ pomieszczeń w Domu w amarylisach - fajny, prosty i zarazem nowoczesny kształt - super elewacja, podobają mi się takie kolory :lol:

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-amarylisach/m485ba29cad739

• 1 month później...

Witam wszystkich budujących. Zakupiliśmy Dom w Lukrecji 2 i mamy nadzieję że zaczniemy w tym roku, właśnie dziś przyszły warunki przyłączy z energetyki ( ile jeszcze czasu nam ucieknie w tych urzędach?).

Bardzo mnie ciekawi jakie macie ogrzewanie, gospodarcze małe a czytam na innym wątku że aby ogrzewac paliwem stałym musi mieć min. 6 m2,i tu klops bo gazu niema i co teraz?

Strasznie fajnie że mogę pooglądac Wasze realizacje, rozwiewa to moje wątpliwości co do słuszności wyboru właśnie tego projektu.

• 3 weeks później...

Dzienni śledzę z bardzo wielką uwagą gdyż sam mam nadzieję zacząć w tym roku - w sumie to zacząłem już w zeszłym - te papierki, pozwolenia, uzgodnienia, wymagania itd itp w urzędach są MASAKRYCZNE!!!

Pięknie Wam rośnie domek!

Ja wybrałem Dom w Lukrecji 2 - i tak jak Wy mam zamiar "jechać" z nim sam (tzn. ze wsparciem mojej Dziewczyny, przyszłej Narzeczonej i Żony! :)), pieniążków malutko - ale mam nadzieję, że z pomocą jakoś "to be" :)

goga1983 czy mógłbym prosił Twój adres mail bo miałbym do Ciebie ze dwa pytanka a coś mi nie działają Prywatne Wiadomości.

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Witam!

Śliczna ta Wasza Lukrecja.

My jesteśmy dopiero na etapie kupna działki i załatwiania papierów z nią związanych.Jeżeli chodzi o projekt to zastanawiamy się na Lukrecją.Będę śledzić Wasz dziennik bo podobają mi się zmiany,które wprowadziliście i z przyjemnością obserwować postępy

pozdrawiam

Kasia

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Zgadzam się - Lukrecja jest super! Za jakiś tydzień ruszamy z budową Lukrecji 3. tyle, że ulepszyłam ją pod siebie :) Jak dowiem się jak to zrobić to zamieszczę rzuty w moim dzienniku. Edytowane przez MamaWojtka

• 3 months później...
  • 1 month później...
Myślę, że teraz jest nawet troszkę więcej miejsca i salon zrobił się bardziej "ustawny" :) A poza tym podoba mi się wyjście na taras tam właśnie koło kuchni - tylko, że my mamy taką działkę a nie inną i po prostu pasuje nam taki układ. Nie widzę na razie, żadnych minusów. Zobaczymy jak będzie już podczas użytkowania :)

• 2 weeks później...

U nas z szerokością działki też nie ma szału, ma 20 m. i zaraz mamy sąsiada czyli domy będą blisko. Właściwie to moja wina i teraz okna z pokoi dzieci (na górze) i jedno z salonu będą wychodzić na salon sąsiada, nie mogę już nic na to poradzić, ale nie mogę tego przeboleć.

Zaglądałam do Ciebie często i teraz dzieje się wszystko w tempie ekspresowym, czekam na foty i życzę dużoooo cierpliwości.

• 1 month później...
Dzisiaj zauważyłam że zamiast w komentarzach to napaskudziłam Ci w dzienniku:bash: ale już się szybciutko stamtąd zmyłam:) Faktycznie pogoda nie bardzo.Nam się udało i tynki zdążyły wyschnąć do pierwszego mrozu. Planujecie w tym roku już się wprowadzać? U nas na razie zastój ale jak okradniemy bank:cool: to od maja będziemy coś działać. Jak nauczę się dodawać zdjęcia to pokaże też swoją Lukrecje. Trzymam kciuki i czeeeekam na zdjęcia.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...