kadbra 06.12.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 To mój pierwszy post i mam nadzieję że ktoś udzieli mi odpowiedzi. Między krokwią, a ścianą szczytową mam kilka milimetrów luzu, wełny tam nie zmieszczę. Chciałbym to jakoś uszczelnić. Czy dobrym pomysłem jest wpuszczenie tam pianki montażowej? Czy może jednak jest to jakiś rodzaj połączenia i nie powinno się w ten sposób łączyć więzby z budynkiem za pomocą pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.12.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 zapiankuj, a jeśli nie chcesz aby się połączyło trwale wsuń pasek folii robiący z jednej strony za warstwę poślizgową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.12.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 najlepiej bylo by , jakby sie sciana szczytowa konczyla pod krokwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 06.12.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 najlepiej bylo by , jakby sie sciana szczytowa konczyla pod krokwią jak chcesz mieć naprawdę dobrze i Ci się jeszcze chce to wytnij(wykuj) tak a by ściana się kończyła tak,zeby zmieścić docelowe docieplenie domu.I zaizoluj sciane szczytowa dodatkowo od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.12.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 no wlaśnie, mówimy o krokwi na zewnątrz ?bo ja pomyślałem o krokwi po wewnętrznej stronie ściany szczytowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.12.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 no wlaśnie, mówimy o krokwi na zewnątrz ? bo ja pomyślałem o krokwi po wewnętrznej stronie ściany szczytowej... A ja sobie pomyślałem o krokwi nad ścianą. Do autora,napisz dokładniej o jakie połączenie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 07.12.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Chodzi mi o wewnętrzną stronę. ściany szczytowej. Watpliwości pokawiły mi się ponieważ w którymś wątku przwijał się temat odnośnie opierania więzby o ściany. Wnioski były takie, że ponieważ więzba pracuje nie należy jej opierać o ściany. Tutaj po zapiankowaniu również nastąpi połączenie krokwi ze ścianą szytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.12.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 nie nastąpi jeżeli zrobisz tak jak opisałem powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.12.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Chodzi mi o wewnętrzną stronę. ściany szczytowej. Watpliwości pokawiły mi się ponieważ w którymś wątku przwijał się temat odnośnie opierania więzby o ściany. Wnioski były takie, że ponieważ więzba pracuje nie należy jej opierać o ściany. Tutaj po zapiankowaniu również nastąpi połączenie krokwi ze ścianą szytową. Mam tak samo, tylko szczeliny trochę większe. Wcisnąłem wełnę, a tam gdzie było mało miejsca dałem piankę. Żadnych problemów nie mam, ale u mnie więźba jest bardzo mocna w stosunku do obciążenia i nic się nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 08.12.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Dzięki za rady, zapiankowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts