wushu77 06.12.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie zmiany kąta nachylenia dachu. W planie zagospodarowania przestrzennego mam wymóg, że kąt nachylenia dachu przy budynku pomocniczym ( np. garaż ) musi wynosić 20st. Jednocześnie wymóg krycia dachu dachówką. Ponieważ garaż przylega do budynku mieszkalnego, chcemy zagospodarować przestrzeń nad nim(planowo stryszek). Majster wraz z cieślą powiedzieli, że można kąt nachylenia trochę "naciągnąć", że nikt sie czepiać nie będzie. Wiadomo, że dla dachówki lepiej robić dach z większym nachyleniem, żeby nie przeciążać więźby i nie marnować przestrzeni pod zbyt płaskim dachem. No i wyszło 27 st. pytanie, czy nikt się do tego nie przyczepi? Jak wygląda sprawa odbioru budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 06.12.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Istotnym odstapieniem od zatwierdzonego projektu budowlanego, bedzie takie odstepstwo ,które spowoduje zmiane ustalonych w decyzji warunków zabudowy i zagospodarowania terenu, zmianę przeznaczenia obiektu budowlanego jego usytuowania oraz zmianę warunków określonych w art.5 ustawy PB.Wobec powyższego zmiana nachylenia dachu jest zmianą istotną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.12.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 pytanie, czy nikt się do tego nie przyczepi? z tym do wróżki Jak wygląda sprawa odbioru budowlanego? z tym do szukaczki Jeżeli garaż przylega do domu to nie wiem czy jest osobnym budynkiem raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wushu77 06.12.2008 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 miało być nie "przy" a "w" budynku pomocniczym, jakim może być np. garaż z nadbudówką. Kąt nachylenia dachu ma wynosić 20st. Budynek ten może przylegać do domu.Boję się trochę o to bo to o 7st.za dużo. 2-3 luz, 7 może już nie być luz. Trochę żałuję, że się na to zgodziłem, nie wiedziałem że wyjdzie aż 27st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 07.12.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 chłopie nie przejmuj sie takimi sprawami , chyba ci jaj nie wytną za to wątpie by ktoś na ten odbiór przyjechał , 1 na 10 odbiorów końcowych odwiedza nadzór budowlany (u nas tak jest,nie wiem jak w waszych stronach) mowa oczywiście o odbiorze całkowitym , bo zgłaszając odbiór częściowy masz ich na chacie na 200% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.12.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 chłopie nie przejmuj sie takimi sprawami , chyba ci jaj nie wytną za to wątpie by ktoś na ten odbiór przyjechał , 1 na 10 odbiorów końcowych odwiedza nadzór budowlany (u nas tak jest,nie wiem jak w waszych stronach) mowa oczywiście o odbiorze całkowitym , bo zgłaszając odbiór częściowy masz ich na chacie na 200% Potwierdzam - u nas tez tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.12.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 jeżeli wolnostojącym nie jest, jest częscią budynku mieszkalnego, wtedy dotyczą go WZ jak domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts