g_cz 06.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witam.Bardzo podoba mi sie zlewozmywak Teka Cuadro. Niestety Teka nie robi powierzchni LEN. Stali nie chcę bo sie rysuje i widać zacieki. Czy może ktoś użytkuje zlewozmywak w wersji mikrotekstura z Teki. Jak się sprawuje? Czy jest to podobne do lnu? Czy widać plamy? Czytałam opinie o Cuadro - stal szla, że nie da się usunąc plam i zacieków. Proszę o pomoc, bo może muszę szukac innej firmy. Teraz uzytkuję Franke Mikado - len - po 6 latach wygląda jak nowy, bez plam i zarysowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 07.12.2008 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 http://forum.muratordom.pl/czy-zlew-stalowy-franke-bedzie-trudny-w-utzrymaniu-czystosci,t87949.htm Niestety Teka nie robi powierzchni LEN robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 25.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Odświeżam wątek dot. zlewozmywaka Teka cuadro, czy ktoś chciałby się wypowiedzieć w tej sprawie? Dodatkowo zapytam o praktyczne wykorzystanie tego zlewozmywaka, tzn czy korzystacie z tej deski i czy łatwo się czyści (prowadnice i inne zakamarki z tym związane). Czy mikrotekstura to coś pomiędzy jedwabiem a lnem? Podany wyżej link do wątku nie dostarczył konkretnych informacji w tym zakresie.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 25.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 nie mam quatro, a jakiś inny model Teki, ale także w strukturze Len. Hmm sama nie wiem co doradzić, niby nie znać tak zacieków jak na gladkiej stali. ale tam już miałam nawyk przecierania na sucho i było OK. Natomiast jeżeli chodzi o tą strukturę to bardzo trudno doczyścić wszelkie zacieki (np. po herbacie) tj. doczyścić oczywiście się da, ale się należy do tego dobrze przyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 25.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 tj. mikrotekstrurę mam, a nie len. Mikrotekstura jest chyba drobniejsza od lnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 25.02.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mam teke z mikroteksturą. rzeczywiście trudno domyć ślady po herbacie. gąbka z płynem do zmywania nie da rady trzeba mleczkiem do czyszczenia. Ale generalnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 26.02.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam.Cieszę sie że odświeżono mój wątek. Czy możecie zamieścić zdjęcia tej mikrotekstury?Pozdrawiam. Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 26.02.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja jeszcze nie mam.... I też czekam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 27.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Posiadam takowy ale jeszcze w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 27.02.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 To może wrzuć jakieś zdjecia albo prześlij na e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 01.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja mam zlew teka mikrotrkstura, ale jakiś inny mode,l żeby wygądał ładnie muszę go wycierać na sucho, a i tak widać zacieki z wody.Poprzenio miałam zlew len, ale innej firmy i podobnie trzeba było go wycierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maass 02.11.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 OK. A czy ktoś na spokojnie mógłby mi powiedzieć jaka jest różnica między lnem, a mikroteksturą? Chciałem kupić taki lub taki. Oba jednak są z mikrotekstury, której nigdy nie użytkowałem. Do tej pory u rodziców korzystałem ze zlewozmywaków z powłoką lnianą (teka i franke). Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 03.11.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Mikrotekstura jest drobniejsza od lnu, też ma takie chropowate ziarenka ale naprawdę drobniutkie. Ja szczerze NIE polecam zlewu z mikrotekstury firmy teka. Nawet po przetarciu gąbką do zmywania tą twardszą stroną widać rysy.Ale rysy to drobiazg, nie jest to aż takie widoczne, najgorsze są zacieki, koszmar. Nigdy w zyciu bym go juz nie kupiła. Nie moge się doczekac kiedy go wymienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 03.11.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A ja podobnie jw. nawet w kategorii najgorszy zakup umieściłam ...........-wątek czego nie polecacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pixon 03.11.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Czyli lepszy jest zlew ze zwyklej nierdzewnej stali niz z mikrotekstura?Bo wlasnie wybralem mikroteksture teki dlatego ze moj obecny zlew nierdzewny bez zadnej tekstury, jest strasznie podrapany... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 03.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 To zależy co lubisz dla mnie zlew to nie sztuka choć na aspekt wyglądu zwracam uwagę . Tu liczy się jako podstawowa funkcja użytkowość ..... i jeśli porysowany spełnia funkcje i z daleka nie widać to o"key , z pewnością bardziej niż coś co nie jest porysowane a zaplamione plamami , co trzeba szorować i widać z kilometra . I dodaj jeszcze powtarzalnośc tych operacji to ja już wolę zwykły polski stalowy ,bo odkazić zawsze można nawet ACE I ZA RÓŻNICĘ W CENIE mogę sobie kupic nawet niezłe cośtam . Tu akurat snobizm nie popłaca liczy się praktyczność....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 03.11.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ja teraz kupiłabym z teki z tegranitu ( zastanawiałm sie nad nim, ale wydawał mi sie za drogi) albo ewentualnie z lnu.Stal nierdzewna i mikrotekstura opdada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chulada 03.11.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ja mam właśnie Teka Cuadro z mikroteksturą. W poprzednim mieszkaniu miałam zlew z supermarketu ze strukturą lnu i wg mnie był sto razy lepszy.Tekę odradzam. Żeby zlikwidować plamy po herbacie muszę go szorować mleczkiem do czyszczenia, a i tak nie wszystko schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malajula 03.11.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Mam zlew Teki mikrotekstura (nie pamiętam modelu) i po pół roku użytkowania jest już dość zniszczony - bardzo się rysuje (rysy widać głównie przy sztucznym oświetleniu, w dzień jest OK). Trudno mi było doczyścić zacieki z herbaty, ale świetnie w tej kwestii działąją magiczne gąbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78South 03.11.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 http://megamedia.pl/_p/27/n/zlewozmywaki-1-komorowe-stalowe-teka-universo-1c-1e-mtx-p27056.jpgmiałam taki i wywaliłam z dziką satysfakcją. Był nieestetyczny,bardzo łatwy do zarysowania, po każdym odkręceniu wody zostawały krople, które nie spływały tylko zasychały na jego ściankach i uroczo go zdobiły. Miał być niekłopotliwy w obsłudze i utrzymaniu go w czystości bez pucowania, a rzeczywistość pokazała co innego.Teraz w jego miejsce mam taki:http://megamedia.pl/_p/40/n/mm40560483426.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts