eilian 07.12.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Widziałam kiedyś takie rozwiązanie w którymś z odwiedzanych domów i teraz kombinuję czy uda się coś takiego zrobić w naszym. Chciałabym mieć drzwi przesuwane między kuchnią i salonem - pomieszczenia te odgradza ściana (nośna, ale dłuższa niż w projekcie) z porothermu 24. W tamtym domu to wyglądało tak, że przy otwieraniu drzwi wchodziły w środek ściany, chowając się, gdy były otwarte to prawie w ogóle nie było ich widać. Nie wiem jak to było zrobione i na jakim etapie, ale wychodzi na to, że w ścianie musi być jakby szpara na te drzwi właśnie. Czy da się teraz jakimś sposobem wyciąć ją teraz? Orientuje się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qczak 07.12.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam, Mam drzwi przesuwne zrobione w moim domu - równiez między kuchnią i salonem. Jednak u mnie jest to ściana wykonana wyłącznie z kartongipsu i profili aluminiowych. U Ciebie jedynym rozwiązaniem jest domontowanie konstrukcji z profili na jednej ze stron ściany i pokrycie tego potem k-g. Drzwi będą się chowały między ścianę nośną i k-g. Jedyna wada takiego rozwiązania to że drzwi nie będą obsadzone idealnie w samym środku ściany, a bliżej jej brzegu. Nie radzę rozmontowywać w jakikolwiek sposób ściany nośnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ... Czy da się teraz jakimś sposobem wyciąć ją teraz? Orientuje się ktoś? nie da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.12.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 podepnę się pod wątek - chciałbym zrobić sobie drzwi przesuwane między pralnią a łazienką mechanizm drzwi ma być zamontowany na ścianie od strony pralni znacie jakieś firmy które handlują detalicznie takimi systemami? drzwi będą w okleinie rattanowej lub bambusowej bo obawiam się że szklane wyszłyby zbyt drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 08.12.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 WitamSam kleję takie drzwi. Systemów jest masa. Drzwi podwieszanie na aluminowym torze z takiego samego materiału jak okucia drzwi rolki (4 koła na rolkę) łóżyskowane. Koszt toru dług. 1,8m + rolki ok. 200 zł. Cennik okuć - duży zakres cen. W moim przypadku będzie to zwykła płyta meblowa, sklepy z akcesoriami meblowymi oferują bardzo wiele rodzajów materiałów do wykonania takich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lecta 10.02.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witajcie, bardzo interesuja mnie takie drzwi! I to nawet dwie pary. Jedne, rozsuwane i wlasnie "chowane" w scianie tzn. trzeba zrobic scianke oslonowa z karton-gipsu. Dugie, zwykle, nie chowane, maja prowadzic do malej lazienki. Czy moglibyscie powiedziec ile z grubsza kosztuja takie drzwi, tak od A do Z, z cala robocizna? Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 11.02.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Nie jest to tania sprawa... Sama kaseta kosztuje od 1,8 tys. zł w górę w zależności od szerokosci i rodzaju tj. czy do obmurowania czy do obudowy k.-g.... Zobacz najlepiej tu... http://www.eclisse.pl/ W tej kasecie mozna powieśić każde skrzydło bezprzylgowe, ale znowu jest problem z ościeżami... Albo trzeba zamawiać na wymiar albo brać z eclisse, ale wtedy ciężko dopasować kolor z drzwiami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lecta 11.02.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Bardzo dziekuje za ten link - bardzo mi pomogles. O podaje jeszcze garsc info dla takich jak ja czyli poczatkujacych. Kaseta umozliwia zamontowanie drzwi wewnatrz sciany i jak pisal revalidon ceny zaczynaja sie od 1,8 tys - przynajmniej w tej firmie. Takie jak ja bym chciała, czyli dwustronne i chowane w scianie, skrzydła po 70 cm kosztuja chyba od 2,3 tys Jeśli komuś bardzo zależy, ale ma poważne ograniczenia finansowe, to może zastosować system naścienny i tu ceny zaczynaja sie od 150 pln. + skrzydlo drzwi. Montaz tego, mam nadzieje, nie jest skomplikowany. Jeszcze raz dziekuje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts