dziubek25077 07.12.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Mam pytanko do urzytkowników sprzętu z silnikiem HONDA gx 160. Mam zagęszczarke od miesiąca, i niewiem czy to wada fabryczna czy tak ma być, a chodzi mi o dziure która jest w tłumiku, Jest zaznaczona w obwódce czerwonej http://i33.tinypic.com/1zb72n6.jpg Pytam, bo nie wiem czy jechać z reklamacją, a mam kawałek drogi. JAk macie jakieś sprzęcicho z tym silnikiem to prosze o info czy tak ma być czy to jest wada. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.12.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Wiesz - wielkim ekspertem od silników spalinowych nie jestem , ale jestem posiadaczem sprzętów napędzanych przez ten rodzaj silników tj : kosiarka do trawy , kosa spalinowa , pilarka łańcuchowa ...I w żadnym z nich w tłumikach nie mam dziur ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Wiesz - wielkim ekspertem od silników spalinowych nie jestem , ale jestem posiadaczem sprzętów napędzanych przez ten rodzaj silników tj : kosiarka do trawy , kosa spalinowa , pilarka łańcuchowa ... I w żadnym z nich w tłumikach nie mam dziur ! Właśnie chodzi mi o przeciętnych urzytkowników sprzętu z tym silnikiem, bo jest on na tyle popularny że napędza chyba wszystko w co można wsadzić niewielką spalinówke. To dobrze wiedzieć, wysłałem meila do firmy z której kupiłem a jutro będe dzwonił. Niby nic wielkiego ale jak coś kupuje to chce mieć 100 % bez żadnych wad. Dzięki i pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.12.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 tak na logike,to zaden tlumik nie moze miec dziury,bo chyba wowczas nie tlumi???a moze masz sprzecik w ofercie od objazdowych przedstawicieli szarej strefy??moze to chinska podrobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 tak na logike,to zaden tlumik nie moze miec dziury,bo chyba wowczas nie tlumi???a moze masz sprzecik w ofercie od objazdowych przedstawicieli szarej strefy??moze to chinska podrobka? Silnik jest oryginalny HONDY, ale jak każda rzecz może mieć jakąś fabryczną wadę. A zagęszczarka na której jest zamontowana, fakt że oryginalna nie jest, skłądana w niemczech w jakiejść firemce. Oryginalna kosztuje ponad 4500 zł a ja dałem 2250 zł. Z tym że za silnik dopłacałem, bo z zamiennikiem HONDY kosztowała 1900 zł. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Wiesz - wielkim ekspertem od silników spalinowych nie jestem , ale jestem posiadaczem sprzętów napędzanych przez ten rodzaj silników tj : kosiarka do trawy , kosa spalinowa , pilarka łańcuchowa ... I w żadnym z nich w tłumikach nie mam dziur ! Właśnie chodzi mi o przeciętnych urzytkowników sprzętu z tym silnikiem, bo jest on na tyle popularny że napędza chyba wszystko w co można wsadzić niewielką spalinówke. To dobrze wiedzieć, wysłałem meila do firmy z której kupiłem a jutro będe dzwonił. Niby nic wielkiego ale jak coś kupuje to chce mieć 100 % bez żadnych wad. Dzięki i pozdro !!! Uściślając mojego posta - moja kosiarka i pilarka łańcuchowa to Husqvarna - więc motory to Brigss & Stratton , natomiast kosa spalinowa to Stihl - żadnej Hondy nie posiadam i nie posiadałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.12.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ja tez mam Hu,honde i toyote,ale tlumiki sa cale,zwlaszcza moja rolka po 130 tys. i 11 latach jest wszedzie cala ,honda za mloda,ale to juz nie jest japonka,teraz juz sie nie robi takich autek,rodem z Japonii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ja tez mam Hu,honde i toyote,ale tlumiki sa cale,zwlaszcza moja rolka po 130 tys. i 11 latach jest wszedzie cala ,honda za mloda,ale to juz nie jest japonka,teraz juz sie nie robi takich autek,rodem z Japonii... Myślałem że piszesz na podstawie posiadanych narzędzi, a nie samochodu Chodzi mi o ten konkretny silnik, czy tak ma być czy jest to wada. W moich autach też wszystko szczelne Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 07.12.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 dziubek25077 ta dziura jest uszkodzeniem mechanicznym i wynikiem jakiegoś uderzenia od wewnętrznej strony, np.: śrubokrętem ale z kolei tłumik jest profilem zamkniętym. Zdejmowałeś tą osłonę z góry. Może tam jest podobna dziura (wlotowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 dziubek25077 ta dziura jest uszkodzeniem mechanicznym i wynikiem jakiegoś uderzenia od wewnętrznej strony, np.: śrubokrętem ale z kolei tłumik jest profilem zamkniętym. Zdejmowałeś tą osłonę z góry. Może tam jest podobna dziura (wlotowa)? Oslony nie zdejmowałem, ale wykluczam dziurę od tamtej strony Zastanawiam się czy jej nie wyrwało, bo jak silnik schodził z obrotów to zdarzyło mi sie kilka razy "strzelić z rury", dziure zauważyłem przypadkiem przy zmianie oleju jak przyłożyłem ręke na chodzie to dmuchało z boku a powinno tylko z tyłu Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.12.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Trza kupić tłumik albo zaszwejsować dziurę , tudzież poprawić tego urzytkownika, na litość Boską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Trza kupić tłumik albo zaszwejsować dziurę , tudzież poprawić tego urzytkownika, na litość Boską... Jest na gwarancji dlatego nei mam zamiaru nic kopwać, tylko dostać nowy. Jakby nie gwarancja to bym sie tak nie rozczulał ale silnik pracował jakieś 7 h więc nie powinno być takich rzeczy. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.12.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 (...)tudzież poprawić tego urzytkownika, na litość Boską... No właśnie - normalnie aż gryzie w oczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 jesli to, jest uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancji. Mechaniczne napewno nie jest musiałbym od środka czymś przekłuć. Podejżewam że był to słaby punkt i wyrwało tą dziure :/ Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.12.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a jakie paliwko nalales?;-)wierzyc mi sie nie chce,by to sie wyrwalo...moze byla skaza fabryczna -oslabienie metalu w tym punkcie,po uderzeniu np. podczas transportu z fabryki i faktycznie cos peklo...ale czemu?zycze powodzenia w reklamowaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a jakie paliwko nalales?;-)wierzyc mi sie nie chce,by to sie wyrwalo...moze byla skaza fabryczna -oslabienie metalu w tym punkcie,po uderzeniu np. podczas transportu z fabryki i faktycznie cos peklo...ale czemu?zycze powodzenia w reklamowaniu.... Paliwo z SHELL-a, tankuje tylko na ich stacjach od kilku lat do samochodów i nie mam żadnych problemów z silnikami, tak ze trefne paliwo wykluczam. Uszkodzeń mechanicznych nie moglo być podczas transportu bo jest to spód tłumika, jakby tam coś udeżyło to musiało by pół silnika oberwać. Jutro będe dzwonił zobczymy co mi powiedzą. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a ja sie na silnikach nie znam, ale urzytkownik przyklul moja uwage .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.12.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a ja sie na silnikach nie znam, ale urzytkownik przyklul moja uwage .... - i otwór fabryczny w tłumiku do usuwania kondensatów - buhahahahhaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.12.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a ja sie na silnikach nie znam, ale urzytkownik przyklul moja uwage .... Mnie udeżyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 otwor fabryczny. nie mial bys juz tej puszki gdyby to mialo powstac w czasie rozregulowania zaplonu lub zlego paliwa. kondenstaty maja wolna droge wyplywu i nie zalegaja w tlumiku grozac dodatkowymi efektami pirotechnicznymi. Oglądam tłumik oferowany na allegro: http://i33.tinypic.com/34gtvr7.jpg i nie ma w nim żadnych otworów, z tym że ten z allegro nie ma raczej nic wspólnego z oryginalnym. Może znajdzie sie jednak użytkownik na forum który ma jakieś sprzęcicho z tym silnikiem, wtedy miałbym pewność. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts