Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FOTO Do urzytkowników sprzętu z silnikiem HONDA GX 160 PILNE

Recommended Posts

Może znajdzie sie jednak użytkownik

na forum który ma jakieś sprzęcicho z tym silnikiem, wtedy miałbym pewność.

Pozdro !!!

Wiesz co - przecie masz przed sobą tłumik bez dziury - co jeszcze trzeba żebyś był jeszcze bardziej pewny ?? No chyba że jednak uważasz że ta dziura to rzeczywiście może być do tych - no kondensatów - no wiesz ...

:wink:

Może znajdzie sie jednak użytkownik

na forum który ma jakieś sprzęcicho z tym silnikiem, wtedy miałbym pewność.

Pozdro !!!

Wiesz co - przecie masz przed sobą tłumik bez dziury - co jeszcze trzeba żebyś był jeszcze bardziej pewny ?? No chyba że jednak uważasz że ta dziura to rzeczywiście może być do tych - no kondensatów - no wiesz ...

:wink:

Jak kupowałem zagęszczarke i oglądałem z silnikiem hondy i zamiennikiem "teoretycznie" wyglądającym tak samo, to wolałem dopłacić te 400 zł bo tamten to jakby był wynikiem 100% recyklingu odpadów.

Materiały bardzo kiepskiej jakości i niedbałe wykonanie.

Dlatego pisze że wydaje mi sie, ale nigdy nic nie wiadomo, to moje pierwsze urządzonko tego typu oprósz piły STIHLA.

Kondensat fakt że jest, ale z odprowadzeniem sie jeszcze nie spotkałem.

Ale zamarznięty tłumik w aucie 3 lata temu miałem, i auto unieruchomione przez kilka tygodni.

Pozdro !!!

Ale zamarznięty tłumik w aucie 3 lata temu miałem, i auto unieruchomione przez kilka tygodni.

i tyle czekales na odtajanie tlumika??a nie trzeba bylo ,jak za dawnych lat,na budowach socjalistycznych kierowcy rozpalali ogniska pod miskami olejowymi ciezarowek,tak uczynic?;-)sorki,ale...dlugo nie wiedzialem,po co to robia :-)

i tyle czekales na odtajanie tlumika??a nie trzeba bylo ,jak za dawnych lat,na budowach socjalistycznych kierowcy rozpalali ogniska pod miskami olejowymi ciezarowek,tak uczynic?;-)sorki,ale...dlugo nie wiedzialem,po co to robia :-)

No mógłbym ale nie chciałem oglądać swojego auta kilkadziesiąt metrów nad ziemią, (zbiornik paliwa z tworzywa, w nim ok 60 litrów paliwa).

Uwierz próbowałem długo, grzenie halogenem 500W przez pół dnia, kupiłem specjalnie farelke dość mocno grzejącą podkladałem pod zamarznięte kolano i tez nic, mówie tu o tym okresie co w nocy byłu nawet ponad 20 stopni mrozu.

Jak przyszedł odwilż przewierciłem rure wiertełkiem 2 mm i złapałem do podłożonego wiaderka ponad litr wody :roll: .

Tłumik i tak czekała wymiana, więc nie było szkoda.

Pozdro !!!

dziubek25077 nie za bardzo mnie przekonałeś :wink:

Ale to nie ja tylko przedstawiciel Honda Polska z serwisu.

Pisałem meila i taką odpowiedź otrzymałem,

A dzwoniąc do firmy która sprzedaje zagęszczarki z tym silnikiem, koleś powiedział że wszystkie tłumiki takie są.

Pozdro !!! ;)