pablitoo 07.12.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Może znajdzie sie jednak użytkownik na forum który ma jakieś sprzęcicho z tym silnikiem, wtedy miałbym pewność. Pozdro !!! Wiesz co - przecie masz przed sobą tłumik bez dziury - co jeszcze trzeba żebyś był jeszcze bardziej pewny ?? No chyba że jednak uważasz że ta dziura to rzeczywiście może być do tych - no kondensatów - no wiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Może znajdzie sie jednak użytkownik na forum który ma jakieś sprzęcicho z tym silnikiem, wtedy miałbym pewność. Pozdro !!! Wiesz co - przecie masz przed sobą tłumik bez dziury - co jeszcze trzeba żebyś był jeszcze bardziej pewny ?? No chyba że jednak uważasz że ta dziura to rzeczywiście może być do tych - no kondensatów - no wiesz ... Jak kupowałem zagęszczarke i oglądałem z silnikiem hondy i zamiennikiem "teoretycznie" wyglądającym tak samo, to wolałem dopłacić te 400 zł bo tamten to jakby był wynikiem 100% recyklingu odpadów. Materiały bardzo kiepskiej jakości i niedbałe wykonanie. Dlatego pisze że wydaje mi sie, ale nigdy nic nie wiadomo, to moje pierwsze urządzonko tego typu oprósz piły STIHLA. Kondensat fakt że jest, ale z odprowadzeniem sie jeszcze nie spotkałem. Ale zamarznięty tłumik w aucie 3 lata temu miałem, i auto unieruchomione przez kilka tygodni. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.12.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ale zamarznięty tłumik w aucie 3 lata temu miałem, i auto unieruchomione przez kilka tygodni. i tyle czekales na odtajanie tlumika??a nie trzeba bylo ,jak za dawnych lat,na budowach socjalistycznych kierowcy rozpalali ogniska pod miskami olejowymi ciezarowek,tak uczynic?;-)sorki,ale...dlugo nie wiedzialem,po co to robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ale zamarznięty tłumik w aucie 3 lata temu miałem, i auto unieruchomione przez kilka tygodni. i tyle czekales na odtajanie tlumika??a nie trzeba bylo ,jak za dawnych lat,na budowach socjalistycznych kierowcy rozpalali ogniska pod miskami olejowymi ciezarowek,tak uczynic?;-)sorki,ale...dlugo nie wiedzialem,po co to robia No mógłbym ale nie chciałem oglądać swojego auta kilkadziesiąt metrów nad ziemią, (zbiornik paliwa z tworzywa, w nim ok 60 litrów paliwa). Uwierz próbowałem długo, grzenie halogenem 500W przez pół dnia, kupiłem specjalnie farelke dość mocno grzejącą podkladałem pod zamarznięte kolano i tez nic, mówie tu o tym okresie co w nocy byłu nawet ponad 20 stopni mrozu. Jak przyszedł odwilż przewierciłem rure wiertełkiem 2 mm i złapałem do podłożonego wiaderka ponad litr wody . Tłumik i tak czekała wymiana, więc nie było szkoda. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.12.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ty to masz te przygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 07.12.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 jutro poniedzialek wejdz na http://www.mojahonda.pl w zakladke kontak lub serwisy namiary dzwon i pytaj Jutro to chyba sprawa trafi do Prezesa Takashi Nemoto No dobra przesadzam, mam świra na tym punkcie Ide spać pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 08.12.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No i wszystko jasne, Dzwoniłem dziś do tej firmy, i okazało sie że każdy silnik HONDY w wydechu ma taką szczeline.Tak że niewiem czy faktycznie to na kondensat bo nic sie tak nie skrapla.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 14.12.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dziubek25077 nie za bardzo mnie przekonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 14.12.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dziubek25077 nie za bardzo mnie przekonałeś Ale to nie ja tylko przedstawiciel Honda Polska z serwisu. Pisałem meila i taką odpowiedź otrzymałem, A dzwoniąc do firmy która sprzedaje zagęszczarki z tym silnikiem, koleś powiedział że wszystkie tłumiki takie są. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts