Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy nie mam pomysłu i nie mogę patrzeć na to

admim866

Recommended Posts

Witam wszystkich mam w mieszkaniu pawlacz na który nie mogę już patrzeć. Najchętniej wywaliłbym go, ale z racji powierzchni mieszkania - 32 metry szafa jest potrzebna. Proszę pomóżcie. Myślałem o zabudowie drzwiami przesuwnymi ale nie wiem czy zda egzamin. Szerokość 120cm wysokość 246cm na górze po lewej licznik gazowy ;/

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/588362d64ab7198a.html

No tak - taka szafa może się nie podobać.

Pytanie ile chcesz zmienić.

Pomysł na rozsuwaną szafę jest ok. Ale wtedy będzie trzeba zdemolować wszystko.

Pomysł szybszy - demontujesz obecne drzwiczki, ramki malujesz na brązowo i wstawiasz drzwiczki drewniane lub podobne do drewna i już masz ładną drewnianą szafę

Witam wszystkich mam w mieszkaniu pawlacz na który nie mogę już patrzeć. Najchętniej wywaliłbym go, ale z racji powierzchni mieszkania - 32 metry szafa jest potrzebna. Proszę pomóżcie. Myślałem o zabudowie drzwiami przesuwnymi ale nie wiem czy zda egzamin. Szerokość 120cm wysokość 246cm na górze po lewej licznik gazowy ;/

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/588362d64ab7198a.html

A pawlacz to nie jest szafka nad przejściem?

Nie ważne. W twoim przypadku zamontował bym szafę wnękową z 2 drzwiami przesuwnymi z luster - to optycznie powiększy pomieszczenie.

Ja proponowałbym wywalić całość i zrobić w tym miejscu szafę wnękową, albo przynajmniej "front" zamienił (czyli jak poprzednicy). Z jedną drobną różnicą - zamiast drzwi przesuwnych - drzwi harmonijkowe - dzielone na 2 (taki system kombinowany pomiędzy przesuwnymi a otwieranymi). Lustro będzie niezłym pomysłem, chyba że pomieszczenie jest długie wtedy bym odradzał (optycznie zrobi się długa wąska kiszka rodem z korytarza w hotelu).