Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz mały domek nad morzem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rzeczywiście, część domu przeznaczona jest dla gości (wczasowiczów), a konkretnie pierwsze i drugie piętro. Na parterze jest nasze mieszkanie. Dom ma około 400 m kw, nasze mieszkanie około 130 m, plus garaż. Budowę zaczęliśmy na jesieni 2004 r, a wprowadziliśmy się w czerwcu 2007 r. Mieszkanie nasze niestety z powodu finansów nie wygląda tak na razie jak byśmy tego chcieli (tzn, mamy meble ze starego mieszkania, tymczasową kuchnię itp.). Dlatego fotki z mieszkania wkleję jak coś konkretnego zacznie się dziać. W lutym wchodzą fachowcy od elewacji, potem pozostaje umeblować nasze mieszkanko i będzie ok. Co mogę jeszcze dodać? Nie wiem, pytajcie....

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Wybudowaliśmy domek na Półwyspie Helskim w Jastarni. Pozdrawiamy!

Najnowsze wieści- tynkowanie koniec lutego, nareszcie....

Ciekawa miescina choc nam sie tam jezdzic nie chce. za duze korki przed Wladyslawowem :wink:

Jest caly czas na wlocie po prawej stronie taka spora przetwornia rybna DRAGA? kupowalismy tam dawno temu wedzone rybki ktore milo wspominam :D

Niestety nie podoba mi się, ja rozumiem niskie nakłady finansowe, ale dlaczego ma tak nieciekawy front, jakby pomysłu architektowi zabrakło i pobudowaliście sie wg własnego pmysłu, tzn co 5 minut inny pomysł.Jeszcze tył jako tako, duzo okien ale ten przód...

Niestety nie podoba mi się, ja rozumiem niskie nakłady finansowe, ale dlaczego ma tak nieciekawy front, jakby pomysłu architektowi zabrakło i pobudowaliście sie wg własnego pmysłu, tzn co 5 minut inny pomysł.Jeszcze tył jako tako, duzo okien ale ten przód...

jak to pensjonat

jak najwiecej pokoi. kazdy chce miec balkon, mala dzialka wiec idziemy w gore. im wyzej to moze jeszcze i widok na zatoke bedzie

pensjonaty ma swoje prawa :D

Po pierwsze tonie hotel, ale to już pisałam. Po drugie każdy ma swój gust i upodobania a o tym się raczej nie dyskutuje. A po trzecie o jakie NISKIE nakłady finansowe chodzi, bo nie bardzo rozumiem...

A to przepraszam ale sądząc po wygladzie domu, myślałam że oszczędzaliście na dobrym architekcie

Po pierwsze tonie hotel, ale to już pisałam. Po drugie każdy ma swój gust i upodobania a o tym się raczej nie dyskutuje. A po trzecie o jakie NISKIE nakłady finansowe chodzi, bo nie bardzo rozumiem...

A to przepraszam ale sądząc po wygladzie domu, myślałam że oszczędzaliście na dobrym architekcie

ooooooo

widze, ze kolezanka z tych "lepszych" :wink:

no i oczywiscie ma jedyny sluszny dobry gust :wink:

Coz, zazwyczaj nie krytykuje niczyich domow ale zgodze sie z "kolezanka". Pieknej elewacji to ta budowla nie ma. Pozostaje kwestia jej wykonczenia (duzo moze zmienic), ale w tej chwili memu gustowi rowniez nie odpowiada.

Temat watku jest podchwytliwy i troszke nieodpowiedni.

Mysle, ze wsrod budowniczych czy przyszlych budowniczych naprawde malych domkow moze wywolac lekkie uczucie niesmaku. To nie jest maly domek, to jest wielkie chalupiszcze ;)