Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak długo muszą schnąć mury?

Recommended Posts

Witam! Mam pytanko: Jak długo musi schnąć dom 120m2 pow.użytk., żeby można było się do niego " bezpiecznie " wprowadzić, tzn. bez ryzyka grzybów, pleśni itp. rzeczy. Czy 3-4 miesiące wystarczą? Gdybym tak teraz zaczęła grzać centralnym ogrzewaniem i szeroko otwierała okna, żeby ta wilgoć i para wyleciały - dałoby radę? Czy czekać do lata? Chciałabym wprowadzić się na Wielkanoc a zaczęliśmy budowę w czerwcu tego roku. Proszę o poradę.

serio to ja się wprowadziłam miesiąc po wyjściu tynkarzy. ten miesiąc nie było grzane, bo nie było czym. Wilgoć była, nie powiem, ale przy działającym CO i wietrzeniu po miesiącu już nie było śladu a po dwóch wróciły mi chore zatoki :-? (dla tych, co nie wiedzą, moje zatoki lubią wilgoć, czują się wtedy dobrze, w przeciwieństwie do mioch stawów)

serio to ja się wprowadziłam miesiąc po wyjściu tynkarzy. ten miesiąc nie było grzane, bo nie było czym. Wilgoć była, nie powiem, ale przy działającym CO i wietrzeniu po miesiącu już nie było śladu a po dwóch wróciły mi chore zatoki :-? (dla tych, co nie wiedzą, moje zatoki lubią wilgoć, czują się wtedy dobrze, w przeciwieństwie do mioch stawów)

Z tego wynika, że bardziej dbasz/lubisz swoje stawy niż zatoki :D. Zatoki nie są zazdrosne?

Przepraszam za tę dygresję nie na temat 8)

Z tego wynika, że bardziej dbasz/lubisz swoje stawy niż zatoki :D. Zatoki nie są zazdrosne?

Funduję im czasem wypad w tropiki - np HongKong w porze deszczowej, Iguasu Falls w Brazylii alvo... mokry domek :lol: