domator lee 07.12.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Chciałbym zmienić przezroczyste kable w lampach sufitowych na kable z materiału - najlepiej ciemny lub czerwony, może być ze wzorkami. Te od żelazka są z reguły za grube, ale gdyby ktoś widział cienkie, to tez ok. Potrzebuję ok. 4m. Przeczytałem cały internet i nic. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 07.12.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Po pierwsze- 230 V (od kilku lat takie jest napięcie nominalne sieci jednofazowej). Taki kabel w podwójnej izolacji kupisz w każdym, ale to w każdym sklepie elektrycznym, Castorama, LM, OBI- bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator lee 07.12.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ostatnio w Castoramie nie było, ale poszukam dalej. 220V;) Ale dzięki, bardzo pomogłeś. + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.12.2008 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Lampa sufitowa przeważnie się grzeje,dlatego powinna być dobra izolacja.Oplot chyba nie wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Lampa sufitowa przeważnie się grzeje,dlatego powinna być dobra izolacja. Oplot chyba nie wskazany. Bez przesady lampa sufitowa grzeje się mniej niż żelazko a jeszcze nie widziałam, żeby kabel w żelazku był choćby ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator lee 08.12.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Też myślę, ze nie ma co panikować. Kiedyś wszystkie kable miały oplot z materiału. W OBI też bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 08.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Żelazko, dlaltego ma taki gruby kabel bo: -pobiera 2000W mocy co równa się 2o razy żarówek 100W ( więc dużo więcej niż lampa)-jest urządzeniem przenośnym, -kabel może mieć kontakt z gorącą stopką żelazka. Żaden z tych warunków nie występuje w przypadku lampy wiszącej. Kup taki, obetnij końcówki i masz. http://www.allegro.pl/item491721494_ka381_kabel_przewod_zasilajacy_koniczynka_1_5m_fv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator lee 08.12.2008 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Nie mogę się przestać śmiać :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 11.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 No parę minut w Googlu i masz: http://www.oplot.pl/ Czy o to ci chodziło, to się nazywa oplot tekstylny, nie kabel z materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domator lee 11.12.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Czad:D Dokładnie o to. Szukałem, ale nigdy bym nie wykombinował takiej nazwy:) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts