roberto2005r 13.01.2009 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 czyli zbigmor[/b] można to miało zastosować na podłogę miedzy legary-grubość 20cm,a co do sufitu miedzy rigipsami a płyta OSB będę miał z jakieś tez 20cm to tez można czy jednak lepsza w rolkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.01.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 czyli zbigmor[/b] można to miało zastosować na podłogę miedzy legary-grubość 20cm,a co do sufitu miedzy rigipsami a płyta OSB będę miał z jakieś tez 20cm to tez można czy jednak lepsza w rolkach?Podałem już plusy i minusy. Można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzewko82 20.07.2015 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 witam, ja w podobnym temacie...Mam dach pokryty blachą, strych niezamieszkany. Nie było folii paroprzepuszczalnej więc przycinano na wymiar i przybito folie do krokwi i łat tak by wełna nie stykała się bezpośrednio z blachą, na to przyszła wełna 15cm i nie dano folii paroizolacyjnej... Było tak 3 lata i efekt taki, że ciągle czuć tam wilgoć... Chciałbym to poprawić ale jak? Na dodatek krokwie są 12 a wełna 15 więc drugi problem.Co byście doradzili?Myślałem po kolei to ściągnąć i do krokwi wkrętami dokręcić łaty 5x4, do łat dachowych by była wentylacja dobić 2 listwy ok 2cm i zakładać to na nowo...Czy taka opcja będzie lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beleks600 01.05.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witam. Chciałbym odświeżyc temat. Mam ten sam problem.Dach przykryty blachą bez foli paroprzepuszczalnej (poddasze uzytkowe). Jak polozyc folie zyby dachu nie zrywac (szkoda mi blachy bo jest gruba i solidna,jeszcze z tamtej epoki -zero zdzy a nie malowana od 13lat) Czy ktoś już miał taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts