rybowski 07.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam.Mam problem jakis czas temu zakupiłem dom. W tym domu mam szambo odstojnikowe tzn połaczone trzy zbiorniki. Z ostaniego zbiornika to najżadsze jest odprowadzane do deszczówki. Jest to wszystko zdogne z prawem mam wszystkie projekty a miasto podobno płaci gdzies tam kare za odprowadzanie nieczystosci do deszczówki. Problem polega na tym iz musze wykonywac podwójna opłate tzn. płace kilka razy do roku za wywóz szamba i dodatkowo płace za sciek wodociagom. Podczas rozmowy w urzedzie miasta poinformowano mnie ze jak mi sie nie podoba to moga mi odciąć szmabo od deszczówki a ze nie jest za duze to byłby dla mnie kłopot.Bardzo byłbym wdzieczy jesli ktos mógłby mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.12.2008 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 sam piszesz, że wszystko jest OK, bo rzadkie odprowadzasz, a gęste wywozisz. więc o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ... Bardzo byłbym wdzieczy jesli ktos mógłby mi pomóc. w czym pomóc ? chcesz aby ktos z forumowiczów opłacał Ci w gminie scieki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 08.12.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Z rzadkim wywoziłbyś co kilka tygodni a nie "kilka razy w roku". Jak podasz pojemność szamba, liczbę osób i cenę za wywóz szamba w Twojej okolicy podejmuję się policzyć ile byś płacił po odcięciu deszczówki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybowski 16.12.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Chciałbym jakos ugryżc wodociagi zeby nie płacic za scieki dwa razy, tzn miec jakąs podstawe prawna. Pokrywam koszt scieków i dodatkowo jeszcze musze wywieżc szambo to chyba nie fair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 17.12.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Ty się lepiej od tej deszczówki sam odłącz. Jak sie wreszcie ktoś obudzi w wydziale ochrony środowiska to będą jaja. Chyba ze masz umowę na odprowadzanie ścieków...Mam taka propozycję. Napisz do wodociągów prosbe o likwidację szamba. Zobaczysz co Ci napiszą. Jeżeli nie pozwolą, ponieważ jestes podłączony do deszczówki to powiem Ci tyle, że jest to tak gruby przekręt, że aż nie moge w to uwierzyć. Myślę, że to jest kanalizacja ogólnospławna. Wg najnowszych norm do takiej kanalizacji podłączamy się bez osadnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts