krab32 07.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam, potrzebuje pomocy ... Na poddaszu mam jedną wielką przestrzeń, będzie podzielona na 2 pokoje plus łazienka i teraz moje pytanie ... w jakiej kolejności wykonać prace 1. Całe poddasze ocieplić (skosy, sufit), zabudować sufit płytą g-k ,potem skosy i dopiero wtedy podzielić ściankami działowymi (też ścianki z g-k) na pomieszczenia (plus to taki że ścianki będą mogły stać tam gdzie ja zechcę) ,a na koniec ściany szczytowe i kolankowe. 2. Ocieplam poddasze, ustawiam ścianki działowe ( z g-k) niestety ścianki muszą być w miejscu krokwi bo do czegoś trzeba przymocować i dopiero wtedy sufit, skosy itd... Który sposób lepszy jeśli chodzi o pękania itd... Wolałabym 1 ,ale poradzić się warto, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzankis 07.12.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ścianki powinno się kręcić do krokwi, jętek ewentualnie wymianów.Nie jest również powiedziane, że nie można przykręcać ich już po opłytowaniu skosów i sufitu.Jednak ścianka wykonana w ten sposób nie będzie tak stabilna jak przykręcona do więźby.Możesz pójść na łatwiznę i ścianki w,których planujesz drzwi mocować do więźby, a pozostałe kręcić przez płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ja tam bym nie laczyl scianek z GK z elementami wiezby dachowej, bo ta pracowac bedzie, a scianki raczej nie powinny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzankis 07.12.2008 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ja tam bym nie laczyl scianek z GK z elementami wiezby dachowej, bo ta pracowac bedzie, a scianki raczej nie powinny .... W sumie poprawnie wykonana ścianka nie jest łączona z więźbą, a jedynie profil U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staffbud 08.12.2008 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Scianki, docieplenie, sufity. Mozna i odwrotnie, ale trzba dawac dodatkowe profile do mocowania scianek bo na samym G-K to stabilne nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtartur 10.12.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ja mam mieszkanie wykonane dokładnie jak opisane 1 sposobem. Ocieplenie z sufitem wykonane w kwietniu 2007 rok, a ścianki działowe z k/g + szczytowe z przyklejonymi płytami w listopadzie 2007 rok. Na razie wszystko wygląda w porządku - zauważyłe 2 małe pęknięcia na łączeniach płyt sufitowych, ale to chyba normalne dla tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts