Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PLUSZCZ domek Waldasów i kota - komentarze

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Oooo !!! U kolegi pojawił się obrazek pluszcza. Widzę , że bez zmian. Ja chyba trochę przesadziłem, mam nadzieję, że nie jak Maikel Jakson :D z operacjami. Właśnie dzisiaj sobie uświadomiłem, że zadaszenie na wyjściem na taras chyba przekroczyło mi tak dobre pół metra linię zabudowy od drogi, pomijając fakt, że tak naprawdę to samowola budowlana. Jeszcze przyjdzie mi ten tarasik rozbierać. :o

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Witam!!! My właśnie zaczynamy budowę Pluszcza koło Warszawy. W przyszłym tygodniu niwelacja terenu i potem wchodzi ekipa więc za jakieś 2-3 tygodnie będą pierwsze efekty. Też się cieszę że jeszcze ktoś poza nami buduje Pluszcza bo już się bałem.... Podobnie jak kolega skasowałem balkonik na piętrze, ale teraz się zastanawiam czy to był dobry pomysł. Może tam jakąś taką rozkładaną markizę zamontować. No cóż temat do przemyśleń. Pozdrawiam wszystkich.

Witaj! Śledzimy Wasz dziennik od samego początku choć dopiero dzisiaj zalogowałem się na forum.

Chcemy również budować Pluszcza. Mamy już projekt i czekamy na pozwolenie. Z ciekawością zaglądamy na wasze strony i każdy wpis i zdjęcie ma dla nas ogromną wartość, oglądając projekt nie zawsze wyobrażenia pokrywają się z rzeczywistością.... zwłaszcza jeżeli chodzi o poczucie przestronności w tym domku, mam na myśli salon i pokoje na poddaszu... ciekawi jesteśmy Waszych odczuć. Proszę o kolejne zdjęcia bo wyczytałem w komentarzach że macie już elewacje i tyki rozumiem że również instalacje, czyli domek praktycznie gotowy.... ech.... :))) gratulujemy postępu prac i ładnego domku :)

pozdrawiamy KIAW

ps jeżeli można prosimy również na maila o zarys kosztów..

Dokładnie tak. Pomalutku zaczynam mieć maleńki kryzysik. I nieukrywam w domu ogólne zmęczenie. Mimo, że na razie nawet jednej łopaty nie wbiłem jestem zmęczony i czekam na koniec. Obiecję, że fotki wkleję, muszę je najpierw zrobić bo już nie biorę nawet aparatu na budowę, a te co mam są mocno przeterminowane. Pozdrawiam.

• 1 month później...
Bardzo się cieszę, że chałupka się podoba. Jak nie padnę wieczorem to prześlę koszty na prv. Nie żeby to była jakaś tajemnica, ale po co pieniądze mają się stać przedmiotem publicznej dyskusji.

pozdrawiam.

Witam,

Również przymierzam się do budowy Pluszcza, ale w wariancie II.

Piękny domek zarówno na papierze jak i ten który zbudowaliście.

Czy też mógłbym poprosić o orientacyjne koszty na priv?

• 1 month później...

Witam

domek uroczy, a najbardziej podoba mi się ten zadaszony tarasik :) cudo,

zastanawiam się nad podobnym rozwiązaniem tarasu, również z garażem po drugiej stronie domu,

także jeśli to nie problem to bardzo bardzo proszę o wklejenie jakiegoś zdjęcia od frontuz widocznym i tarasem i garażem :)

pozdrawiam :)

• 4 months później...
  • 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 7 months później...

Witam,

Ja również jestem zainteresowany budową pluszcza, więc tu moja prośba do wszystkich szczęśliwych (i nieszczęśliwych) posiadaczy tego pieknego domku o przesłanie faktycznych kosztów budowy:)

Czy wystąpily u kogoś jeszcze jakieś nieprzewidziane w projekcie problemy??

Pozdrawiam