GosiaIAdam 23.02.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Hej, my braliśmy - w sumie wyszło 250zł Dziś nie wiem czy bym wziął, bo tak naprawdę ten serwis to nic nie zrobił... Kotłownię mieliśmy podłączoną prawie na gotowo (nie podłączone jeszcze obwody do podłogówki i CWU), nawet wszystkie grzejniki nie były podpięte do rozdzielacza. Jedyny plus to posiadanie gwarancji, bo bez tego zerowego odpalenia jest nieważna :/ Natomiast jeżeli chodzi o zakup pieca - piec możesz sobie kupić wcześniej... my nie mieliśmy jeszcze żadnej rury, jak piec przywieźli. Tam piszą coś o jakimś terminie, o ile pamiętam to chyba 2 tygodnie od zerowego odpalenia trzeba wysłać kartę gwarancyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.02.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Jeszcze takie pytanko : do jakiego komina macie podłączoną tą Kostrzewę ? Systemowy, czy murowany z "wkładką" czy bez ? Mam murowany, 27x27 cm i nie wiem, czy dawać wkład żaro ... ? A i jeszcze takie coś. Przywozi go podobno kurier - jak go wnieść do domu ??? Pogadać z rodziną, czy kurier za drobna opłatą jakoś "pomoże" ? Kurcze, pytam bo nie wiem co i jak zrobić ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 26.02.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 majki, my mamy systemowy, fi 180. Dokupiłem redukcję na 160. Warmet 18,5kW ma fi 160. Tak więc Ci nie odpowiem. Co do kuriera - u mnie przywieźli Schenkerem. Wielki tir, ale z opadaną klapą i takim małym wózeczkiem widłowym. Facet otworzył tylną klapę na ganek, wyjął kominek i wjechał nim bez żadnego problemu do kotłowni. Też się nad tym zastanawiałem, bo piec jednak waży ok 230kg, ale nie było żadnego problemu. Tak samo jak z kominkiem, tam też był Schenker i też taka klapa i wózeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.02.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dzięki U mnie na ganek nie wjedzie, bo najpierw utonie w glinie, a potem musiałby wstawić piec do domu bo nie mam jeszcze wejścia do domu tak, żeby można tam wóżkiem wjechać ... Pytanie troche obo tematu : nie macie jeszcze płytek w kotłowni ? Ja też nie i się zastanawiam, jak się da położyć "po rurkach" - czyli po zrobieniu kotłowni ... ? A jak Wam idzie palenie ? Dużo schodzi węgla dziennie ? Co ile dokładacie ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 26.02.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hej, no fakt - teraz utonie. U nas też by utonął - mieliśmy to szczęście, że wjechał jak było twardo Płytek jeszcze nie mamy. A co rurki mają do tego? Wszystkie rury w podłodze mamy zalane wylewką i tak. A piec stoi na fundamenciku- jakieś 30cm wysokości. Co do spalania to naprawdę różnie - cały czas testujemy, a nie za bardzo mamy kiedy to robić. Spala nam różnie, zależy od ustawień na mieszaczu, temperatury, zabrudzenia pieca... Potrafi spalić cały zasobnik przez 18h, a potrafi być i tak że po 24h spali tylko połowę zasobnika. Testujemy też różne paliwa, więc na pewno nie da się teraz dokładnie określić. Ale jedno jest pewne - do tego pieca da się zaglądać tylko raz na dobę Aczkolwiek lepiej dwa, ale za drugim razem tylko przerusztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.02.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Płytek jeszcze nie mamy. A co rurki mają do tego? Wszystkie rury w podłodze mamy zalane wylewką i tak. Tylko tyle : http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/SWuhtfEQqjI/AAAAAAAADC8/KvHtjcFrxc0/s288/IMG_2730.JPG że jak będziecie chcieli ułożyć płytki za tym "gąszczem" to będzie trochę gimnastyki Ale ja pewno będę miał tak samo, chyba nie uda mi się ułożyć płytek przed podłączeniem pieca ... No to widzę, że fajny piec - mogę napisać - mamy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 26.02.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Aaa, rozumiem. Ja generalnie do kotłowni podchodzę z najmniejszym szacunkiem - tu będziemy mieć tylko płytki na podłodze Nawet gładzi tu nie robimy, co najwyżej pomalujemy same ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.02.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Aaa, rozumiem. Ja generalnie do kotłowni podchodzę z najmniejszym szacunkiem - tu będziemy mieć tylko płytki na podłodze Nawet gładzi tu nie robimy, co najwyżej pomalujemy same ściany No tak, to rozwiązanie jest faktycznie wygodniejsze pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek360 20.11.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Witam wszystkich Napiszcie jak najlepiej rozpalac jest w tym piecu . Duzo wam idzie węgla? ogólne jak wam się piec sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts