Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

Również fajnie byłoby postarać się o nowe kołdry i poduszki dla dzieci, bo mają nowe łóżka, nowe koce nową pościel tylko kołdry są stare,i ciężkie.Ale to tylko tak sobie głośno myślę :oops: .Jesze raz wielkie dzięki.

z tego wynika że pościel jest

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Również fajnie byłoby postarać się o nowe kołdry i poduszki dla dzieci, bo mają nowe łóżka, nowe koce nową pościel tylko kołdry są stare,i ciężkie.Ale to tylko tak sobie głośno myślę :oops: .Jesze raz wielkie dzięki.

z tego wynika że pościel jest

Aaaa, no bo faktycznie wysylalismy. :roll: I gdzies tam bylo mowione jakie byly jej wymiary. :roll:

No nieee. kołdry owszem się przydadzą, ale nie uważam, że to jest odpowiedni prezent dla dziecka :roll:

Niech Bona napisze co każde z dzieci chciałoby mieć- zapewne dobrze je zna. Może dla dziewczynek jakieś ozdoby do włosów? Każda dziewczynka lubi się stroić... nie wiem czy mają długie włosy, zupełnie się nie orientuję :(

musimy przestać dukać i porządnie wziąć się do roboty, bo już połowa listopada się zbliża, a poczta wiadomo jak działa przed świętami :evil:

Słuchajcie, jeśli mogę polecić, to wydaje mi się, że Ikea ma bardzo fajne kołdry (i poduszki). Sama mam cztery i jestem bardzo zadowolona. Kołdry są leciutkie i bezproblemowe. Kiedy jest taka potrzeba, wrzucam do pralki i nic się z nimi nie dzieje. Myślę, że w przypadku takich dzieci, chodzi właśnie o takie, które można prać w zwykłej pralce i często. Podobnie poduszki, tyle, że oni mają inne rozmiary.

Weszłam na stronę educarium- tę, którą poleciła Zelijka. Mają rzeczywiście bardzo fajne pomoce, zabawki. Może Bona napisałaby, jakie konkretnie sprawdziły by się dla naszych dzieciaków?

Może coś takiego?

http://www.sklep.educarium.pl/educarium.php?section=1&kategoria=1312&p=1&subkategoria=4283&produkt=4315

z Ikeą jest niestety taki problem, że jak się kupuje u nich poduszki i kołdry, to w zasadzie zazwyczaj od razu trzeba kupić pościel do kompletu, bo potem trudno coś dobrać do wymiarów kołder z Ikei

co nie zmienia faktu, że Ikea ma super gatunkowe kołdry i poduszki, a do tego bardzo praktyczne w użytkowaniu i utrzymaniu

a tak na marginesie - kołdry mają być ciepłe, czy raczej cienkie (bo to, że lekkie, to wiadomo), a poduszki w jakim rozmiarze lepiej się sprawdzają ?

Pozdrawiam,

Armidia

kołdry są 150

więc wejdą w poszewkę 160 i 140(na upartego :oops: )

Wejdą, wiem bo mam kołdrę 160 i mieści sie w poszewce z Ikeii.

Aniu jak o rabacie możesz pogadać, to może powiedziałabyś o tej całej sprawie, podała kontakt do wątku, może Ikea cos od siebie doda, tak od serca. :D

moge pogadać o rabacie w Ikei (jeśli by padło na zakupy tam)

Aniu, jeżeli miałabyś taką możliwość, szkoda byłoby nie skorzystać. Przecież gdybyśmy się zdecydowali na zakup u nich, to hurtowo więc rabat musi być.

A może w ramach promocji dołożyliby jeszcze jakieś zabawki. Kiedyś Zelijka wspominała, że przydałyby się takie do rozwijania funkcji manualnych.

A tak sobie jeszcze myślę o prezentach. Skoro dzieci mają nowe tapczaniki, to może jakieś fajne lampki nocne- takie dające rozproszone, delikatne światło, albo jakieś efekty na ścianach lub suficie?